Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser HD800 jaki wzmacniacz sluchawkowy?

Gość nudel1306

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

No no Panowie. Widze ze dzskusja wrze. Nie wiem czy to normalne ale chyba udziela mi sie kompleks drutow. Te albedo sa takie troche zbyt sterylne. Nie wiem czy nie przejde z powrotem na miedz.

nudel1306, 22 Sty 2010, 21:05

Przerobiłem Albedo Monolitha. Miałem rca 1m,0,75m , XLR 1m, 1.5m, 2m, głośnikowe 2x2m, 2x2.5.

Żaden z tych wymienionych drutów nigdy nie zagrał sterylnie. Wręcz przeciwnie są niesamowicie gładkie i spójne całościowo.Nie graja efekciarsko. Bardzo dobry przewód za rozsądne pieniądze, często nie doceniany, wpinany po prostu w słabe systemy, które ingerują w dźwięk więcej niż on sam.

pozdr

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Hmm... Nie. Nie sadze aby to byla wina wzmacniacza. Odczulem wyrazna zmiane barwy dzwieku po przejsciu z miedzi na albedo. Fakt drucik jest drogi ale sam wzmacniacz niewiele daje od siebie. Jest bardzo przejrzysty. I to lubie. Tylko niewygrzane albedo sa troszke za szczuple ale potem graja pelna geba. Nie moze jestem niecierpliwy a moze sie starzeje? Juz sam nie wiem co wole. Miedz daje troche mieska ale z kolei srebro ujawnia wszystkie niuanse i szczegoly na ktorych mi zalezy. Wydaje mi sie ze to moze byc wina zrodla ktore jest iscie nieaudiofilskie:] Poki co niestety nie mam funduszy na dobre zrodlo.

michelangelo

Poprosze pana jeszcze o tip na bardzo dobry wzmacniacz sluchwkowy,zgodny jakosci HD 800,za rozsadna cene.Bardzo jestem zainteresowany,na jakim aparatach slucha sie w polsce.Nic zlego niemam na mysli,tylko jestem zainteresowany,bardzo panu dzienkuje i zycze milego wieczora.

Do tej pory dobre opinie wyszły ze wzmacniacza WBA Sensauris (lampowy E88CC, 2x 6S33S), Eddie Current Zana Deux, ASL Twin Head MkIII z kilkoma upgrade. Reszta sprzętu jak w tym wątku. Słuchane też były z RudiStora NX-33, Lake People G99/2, SOHA II (DIY www.cavalliaudio.com) i szału nie było, ale to może też wynikać z braku zachwytu na and HD800 przez słuchających. Nie każdy lubi taki sposób odtwarzania muzyki jaki serwują te słuchawki.

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Aktualnie przymierzam sie do zakupu DAC-a i bardzo mnie dziwi postawa panow z nautilusa bowiem sa dystrybutorami Heed Audio na Polske a nie maja w swojej ofercie Dactilusa - troche to dziwne, a moze panowie nie chca bezczescic swojego salonu takim jaby to nazwac ''nieaudiofilskim" produktem jak w/w dac tej wegierskiej firmy? Czy ktos z was koledzy mial okazje przesluchac to cudenko?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.