Skocz do zawartości
IGNORED

CA 740A - pomoc w wyborze kolumn

sebagood

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Ponieważ jestem początkujący w sferze "lepszego " stereo, zwracam się z pytaniem o pomoc w doborze kolumn podłogowych do pokoju 40m2 . Dobrze by było aby dźwięk zyskał nieco dołu przy cichym odsłuchu,bo przy tym wzmacniaczu basy pojawiają się przy głośniejszym odsłuchu- chociaż domyślam się że moje obecne głośniki nie są za dobre do tego wzmacniacza.

Myślałem o Monitor Audio RS5 lub RS6 . Maksymalna kwota w której chciałbym się zmieścić to 4 tys. zł. Głośniki nowe.

Dziękuję za sugestie.

Mój obecny zestaw to: CA 740A,DVD pioneer 610A, Wharfedale diamond 9.2,; muzyka : głównie jazz

https://www.audiostereo.pl/topic/58650-ca-740a-pomoc-w-wyborze-kolumn/

O zmianie DVD na odtwarzacz CD też myślę( swego czasu czytałem opinię że DVD 610 Pioneera całkiem przyzwoicie odtwarza cd - więc go zostawiłem), czy najlepszym wyjściem będzie kupno cd ze stajni CA ? Rozważam np. zakup CD Yamaha serii 700. Jakie rozwiązanie lepsze?

Zamknij oczy i kup RD12

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a nie jakieś wynalazki. Wymiana DVD na CD da zmianę, ale nie tak spektakularną jak wymiana kolumn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najlepiej CA.Tylko nie niżej jak 740C.Ten c-dek potrafi już weśc w plany.640 np.nie potrafi komletnie nic.

Ktoś wspomniał że wymiana kolumn wniesie więcej.Tylko co dobre kolumną zrobią gdy nie będzie dobrego sygnału.Za często jest lekceważony odtwarzacz CD.Z dobrym cd-kiem i kiepskie kolumny zagrają.

Pozdrawiam !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.