Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman D105u vs Kenwood DP8020 vs Pioneer PD-S901

Gość czubsi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Pewnie, że tak ! Ceny średnio osiągają 400 -500 euro. Do tego na bank musisz policzyć odświeżenie choć już na golca zmiecie Cię basem ! Odświeżenie to około 350-400 zł; Moding do droższych modeli to jakieś kolejne 400 - 600 zł;(w zalezności od zakresu i ambicji) i wiele wiele zachodu ... Ale jak coś to służę pomocą. Mój wątek dużo na ten temat wyjaśnia ale ... nie wszystko ... Stan egzemplarzy jest różny ale to nie wygląd stanowi o ich wartości ! Bardzo mnie ucieszy jak ktoś odezwie się z forum , że ma takiego albo innego pokrewnego jak AU-alpha 607, 707, 907 ...! Jeżeli będzie w nienagannym stanie to może nawet zamienię się za swojego z modem ? Chętnie powalczę po raz drugi. Zawsze to lepiej niż robić komuś na zamówienie - w ten sposób ów człowiek dostaje od razu to co usłyszy. (części które do niego wsadziłem wyniosły około 1000 zł; - wiele przyszło z Hong-kongu , USA, Brazylii, Chin i Szwajcarii, dziesiątek godzin obliczeń, odsłuchów, pracy z lutownicą i lupą nie liczę ... ALE I TAK WARTO !!!!)

Gość czubsi

(Konto usunięte)
  • 2 tygodnie później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Cena nowego jak napisal sprzedajacy 2800 DM (z tego co pamietam gdzies na oficjalnej stronie czytalem ze ciut mniej) ale mysle obrazuje to spadek kursu DM pomiedzy 1984-86 rokiem (moj AU-G 99x) a rokiem 1989.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Orientując się z opinii o tym jak gra np PD-95 to sądzę, że byłoby bardzo bardzo dobrze. Słyszałem swojego Sansui na moich kolumnach z DP-X9010 i jakimś nieznanym mi DAC-em z lampami i jestem w szoku, że dźwięk może być tak hologramiczny. Po raz pierwszy w życiu miałem wrażenie, że słyszę dźwięk z trójwymiarowego źródła a nie z płaszczyzny i nie chodzi tu wcale o dalsze bliższe plany tylko o punktowe rozchodzenie się dźwięku.

Jest to bardzo subtelna sprawa ale wyraźnie było słychać czy wokalista stoi bokiem , pod kątem do nas czy vis a vis ... Bajka ... Lubię naturalność w scenie. Drażni mnie przyjemna na siłę średnica.

Efekt , o którym piszę sprawia, że sygnał dociera do nas jak sfera kuli punkty narastania sygnału czuć jak trójwymiarowy obraz. Efekt znany mi z najdroższych i najbardziej wysublimowanych systemów jakie słyszałem - stanowczo wykracza to poza tematy przyziemne czyli sopran, bas ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.