Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabel pomiędzy wzmacniaczem a cd?

Gość Pytający

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pytający

(Konto usunięte)

Czy warto inwestować duże pieniądze w kabel łączący zd i wzmacniacz w przypadku sprzetu tej klasy co marantz serii 4000 czyli budżetówki?

Radzono mi, żeby w przypadku tego sprzętu nieco ociepli brzmienie. Co to znaczy, czy można taki kabel dostać w granicach 50-70 złotych? Jeśli tak, to co byście zaproponowali?

Czy zwrócić większa uwagę na kable do kolumienek (mission 700) czy właśnie na kable połączeniowy pomiedzy cd i wzmaka?

Gość Pytający

(Konto usunięte)

Owszem, sporo na ten temat było w przeszłosci, ale zwykle o kablach niestety dośc drogich. Dla mnie kwestia podstawową jest to, czy na budżetowym sprzecie odczuję różnicę pomiędzy kablami za 50 a kablami za 100 złotych. Czy warto zawracać sobie tym głowę?

A tak swoją drogą co miałeś na myśli pisząc, że w Toruniu coś da się zrobić? Czy masz konkretne osoby (firmy) na myśli?

Nic konkretnego, żadnej firmy nie miałem na myśli. W niektórych nawet całkiem sporych miastach trudno np. znaleźć w detalu kable Cordiala.

Moim zdaniem nie zawracaj sobie głowy na razie kablami. Wymień te dodawane za "darmo" do sprzętu na coś ciut lepszego, np. Bandridge - ProfiGold czy coś takiego. Całkiem przyzwoicie wykonane, wtyki pasują, wyglądają dobrze itp. To wystarczy. Posłuchasz jakiś czas, a potem zrobisz próbę z czymś za powiedzmy 200-300 złotych. Może usłyszysz różnicę. Może nie. Wtedy będziesz się zastanawiał, co dalej.

Wydaje mi sie, że większy wpływ na brzmienie będą miały kable głosnikowe. Tu Ci nic nie doradzę, bo nie znam oferty budżetowych głośnikowych..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.