Skocz do zawartości
IGNORED

Mission M35 i brak basu :/

strusiu1987

Rekomendowane odpowiedzi

w każdym razie słuch mi się przyzwyczaja :) zakochuje sie w nich coraz bardziej... co prawda mażą mi się Audio Academy Hyperion IIIs :) ale to w niedalekiej przyszłości sobie zapodam, jak dom postawie wtedy zainwestuje w pomieszczenie tylko dla mnie do odsłuchu :) takie plany na przyszłość a póki co mieszkam w bloku i nie pajacuje z drogim sprzętem bo i tak nie mam odpowiedniego pomieszczenia.

Harman Kardon też jak narazie wystarczy.

Ja też obstawiam, że powoli przyzwyczajasz się do "nowego" dzwięku, wiem bo sam przez to przechodziłem gdy z wieży Panasonic serii AK ( reklamowali "basuje każdemu" hehe ) przesiadłem sie na amplituner i kolumny m34i. Na początku tez pomyślałem ale kicha jednak po pewnym czasie dostrzegłem ze poprzedni sprzęt grał podbitym basem w okolicach 100 Hz i bas był jednostajny, w nowym sprzęcie bas nie jest podbity ale bardziej za to rozciągnięty i zróżnicowany i tu jest różnica według mnie.

A podejrzewam że te altony to grały takim dyskotekowym basem czyli podbitym gdzieś w okolicach 100Hz przez co "waliły" z większą siłą.

Strusiu - Harman jest wzmacniaczem słabym. Słabym prądowo i wydajnościowo nie mówimy tutaj o mocy. Przy wyborze kojelnego wzmacniacza jeśli przyjdzie Ci do głowy taki pomysł nie sugeruj się mocą!! To pierwszy podstawowy błąd.

Ja na Twoim miejscu, sprzedałbym tego Harmana uzbierał torchę kasy - i kupił Naima 5i- wzmacniacz niekiedy dostępny za fajne pieniądze- lecz kwestia trafienia na aukcję to już co innego. Na zagranicznym serwisach jak najbardziej dostępny.

Naim ma tylko 50Watów - a bas który prezentuje "Naimowski bas" jest zjawiskowy i warty przesłuchania;) bije tego hk na głowe poprostu.

mialem naima 3r. sprzedalem tylko dlatego ze nie pasował do moich monitorów. wlasnie dlatego ze ma spory bas. ale to jest bardzo poprawny bas. wogole naim to juz inna klasa niz HK. polecam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.