Skocz do zawartości
IGNORED

Linn Mimik 2 - czy to dobre źródło do MF A3 i Harpia Acoustics PAT

djkwintus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów.

Jestem na etapie wymiany cd-ka. Chodzi mi po głowie zakup Linna (jak w temacie)

Zależy mi na analogowym brzmieniu, naturalnej barwie i szybkim rytmie.

Sądzę że mogłoby to być całkiem niezłe zestawienie ale nie mam doświadczenia z odtwarzaczami tej firmy.

Proszę zatem o wasze opinie w poruszonej kwestii.

Pozdrawiam :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Mimika nie znam ale tez juz miałem dosyc jazgotliwości wszystkich nowych budżetówek z powsadzanymi napędami DVD. Zdecydowałem sie na Ikemi. Analogowe brzmienie, muzykalność a zarazem wykop masz zagwarantowane decydując się na CD Linna.

...linna mimik posiadałem, spokojne analogowe brzmienie masz zapewnione, zdecydowanie mniej basu i szczegółów niż z ikemi czy naima, rytm też raczej podany w spokojny sposób. Wg mnie do długotrwałego, relaksacyjnego odsłuchu jak najbardziej, do "audiofilskich" porównań i wsłuchiwania się w niuanse muzyki już zdecydowanie mniej.

pzdr

chyba staszkowy linn przewinął się także przez moje ręce;)

Nie pozostaje mi nic innego jak podpisać się. lin - to wciągające, super przyjemne źródło - ale nie powala szczegółowością i głębokim uderzeniem. Tempo jest ok, ale niezbyt zróżnicowane. Super źródło - ale nie dla kogoś kto się skupia na poszczególnych składowych itd.

Mimik to źródło z klasą. W odróżnieniu od wzmacniaczy Linna, CDek zrobił na mnie wrażenie. Grał bardzo analogowo jak pisał Staszek, w ciekawie podanymi szczegółami - grał w zupełnie niewymuszony sposób, z lekkim oddechem. Słuchałem głównie na jazzie i tam sprawdza się wybornie.

Wielkie dzięki za opinie - będę musiał chyba zainteresować się droższymi modelami linna bo z waszych opinii wynika że zabraknie mi szczegółów i może być trochę za wolno.

moge sie podpisac pod opiniami na temat odtwarzaczy linn - mialem karika i bylo to swietne zrodlo - sama przyjemnosc z muzyki

a co do odpowiedzi na pytanie to analogowosc i szybkie brzmienie troche sie w nim "gryza" - szybkie brzmienie przewaznie jest kojazone z mocnym atakiem i lekkim rozjasnieniem - oczywiscie moze byc realnie analogowo i szybko ale wtedy tak sie tego nieodbiera - wtedy jest analogowo i z energia ( wykopem ) a to wlasnie linn - zgaduje ze im wyzej tym lepiej ale mialem tylko karika - w podobnym ( prawie ) stylu gra tez meridian 506 ( .20 badz .24 niepamietam ) z tym ze niemial tak zaznaczonego dolu i byl chyba gladszy ( niemialem okazji porownac bezposrednio )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.