Skocz do zawartości
IGNORED

pomieszczenie

konri

Rekomendowane odpowiedzi

eh

ostatnio zdałem sobie sprawę jak nieprzydatne są w gruncie rzeczy odsłuchy sprzętu w sklepie. Pół roku temu słuchałem w salonie odsłuchowym kolumn GLD Millenium 2 na arcamie(wzm) i nadzie(cd). Nie podobały mi sie - brzmiały płasko, góra skwierczała jedynie pasował mi bas i fajna była dynamika, scena też niczego sobie ale głębi to nie zaobserwowałem. Niedawno jednak mój kolega kupił te kolumny. Niezbyt entuzjastycznie przyjąłem tą wiadomość mając na uwadze wcześniejsze odsłuchy. Jego sprzęt jest bardzo podobny - całość arcam. Gdy włączył Amused to Death opadła mi szczęka - brzmiały ZUPEŁNIE inaczej niż w tamtym studiu - widac jego pokój idealnie odpowiada tym kolumnom. Powstaje zatem pytanie jaką mamy gwarancję odrzucając jakiś sprzęt podczas odsłuchów w sklepie że nie odrzucamy tego co najlepiej zagra w naszym domu ??????? Jaką mamy gwarancję że sprzęt idealnie pracujący w redakcyjnym pokoju "Audio" czy "Hi-Fi" i dostający rekomendacje zasługiwałby na nią grając w naszym pokoju ??????? Na zachodzie znaleźli na to radę - wyporzyczają sprzęt do domu przed zakupem, lecz u nas jeszcze w większości przypadków do tego daleko, a przynajmniej ja nie spotkałem się z taką elastycznością dilera. Wziąć i się powiesić :///

https://www.audiostereo.pl/topic/59-pomieszczenie/
Gość kaszio

(Konto usunięte)

Wypożycza, tylko jak Ci się nie spodoba możesz oczywiście wymienić na coś innego ale TYLKO z ofery dystrybutora. Jeżeli nie będziesz zadowolony z odsłuchu np. kolumn znajdujących się w sklepie to pieniędzy Ci nie zwrócą i MUSISZ sobie coś wybrać.

https://www.audiostereo.pl/topic/59-pomieszczenie/#findComment-216
  • 36 lat później...

> papkin

archeologią się zająłeś? czy robisz prywatną inwentaryzację wątków? ;-)

kiedyś też z ciekawości zacząłem zaglądać do starożytnych topiców - sprzed czasów, gdy zacząłem regularnie uczestniczyć w forum; ciekawe porównanie.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/59-pomieszczenie/#findComment-597426

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.