Skocz do zawartości
IGNORED

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

Owszem gniazda sa rozne, nie chodzi mi o to ze gniazdo nie wejdzie w otwor bo raczej wejdzie tylko ze bedzie we prawidlowo wyciete we wszystkich osiach, a zeby to sprawdzic trzeba zamocowac panel w obudowie i wsunac plytke z gniazdem.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Wpłaty 4.11.2009:

devolt + vasa + adamkwiatkowsi + pitek_B + kiku + neodom + jacekw + wargeusz + kamson + piotr 37 + aleksandero1 + dariusz + sliwkazg + mgr321 + twister2005 + mystiQ + antichoice + yen + ophium + mabor55 + panpromek + warg + galczych + kjeld + KRZYCHOM + andy777 + FreeMan + Arrow + ManieX + bomarek

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Wpłaty 5.11.2009:

GREGIN + KOVALNIEMI + mirfak + hi_aro + KFADRATO + DOLPHIN123 + ROBIKJOHN + koloom + KOLMEN + Simonto

Wpłaty 6.11.2009:

KAMAN777 + DST89 + stero + DJJACU + MEFJU + GRZECHU2508 + Baksik00

Słuchajcie jaki jest sens rzucania się na ten projekt jak w avt jest taka sama karta AVT569 a nawet jeszcze fajniejsza bo na elementach smd,ma wiecej bajerów bo obsługę przelaczania piosenek za pomocą przycisków,przewijanie i pogłaszanie,dodatkowo ma wyjście spdif optyczne,można to zamknąc w malutkim pudełeczku,układ PCM2706 to to samo co pcm2704,ma tak samo wbudowany wzmacniacz słuchawkowy 12mw.

koszta wykonania praktycznie takie same jak tej forumowej karty.

Widze ze muszę natrzaskać tych kart pare sztuk i można kręcić niezły biznes.

Dzwiękowo nie sądze zeby forumowy kit zagrał lepiej jak avt bo jest za prosty.

ja zawsze sądziłem że prosty jest najlepszy

lutowanie smd to nie moja mocna strona (umiem ale nie przepadam) a z listy możesz zauważyć że większość wybrała lutowanie PCM'ki i jest kilka osób które zażyczyły sobie lutowanie całości więc ja nie widzę tutaj sensu kitów na SMD... chętnych by było nie wielu

tutaj jest chętnych wielu bo układ prosty i nawet na PW dostaję informacje że np. "proszę o instrukcje poskładania całości, jest to mój pierwszy układ DIY" lub "pierwszy raz uczestniczę w takim projekcie"

co do bajerów... ja karty używam tylko przy komputerze włączonym, i poogłaszanie realizuje albo w foobarze albo na wzmacniaczu słuchawkowym, to samo się tyczy przełączania utworów

to miała być prosta karta na USB dla każdego ma wyjście analogowe i jak ktoś chce to może sobie za parę groszy dorobić SPDIF (jest pad pod niego)

myśleliśmy z Krawcem nad oampami i nad tym się skończyło bo założenia były - prosta karta i już

może kiedyś się weźmiemy za usprawnienie karty, jakaś wersja full wypas z coaxialem, oampami, sterowanie głośności na scalaku itp.

to w sumie tak jak byś napisał w temacie o GC zęby dodać wyświetlacz, przedwzmacniacz na DSie, zabezpieczenie DC, wyłącznik termiczny i selektor wejść na scalaku... jest parę takich projektów ale 95% ludzi ma płytki, zasilacz, trafo, alpsa i są szczęśliwi a o dodatkach nawet nie myślą :]

dodam że kit z AVT ciekawy, nie spotkałem się z nim, trzeba będzie zajrzeć na AVT

pozdrawiam

maciej

Temat już był wałkowany, ale jeszcze przypomnę: Regulacja głośności poprzez daca jest bez sensu. Dac zawsze powinien być ustawiony na maksymalny poziom. W przeciwnym razie robimy z 16 bitów 15 a w skrajnych przypadkach jeszcze mniej i rzeczywiście może to nie brzmieć. Regulacja głośności powinna być robiona już za dakiem.

>1) aleksandero1 - 1 kpl.... ( płytka, części, obudowa , lutowanie PCM)

>2) kolmen - 2 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>3) kaman777- 1 kpl(pcb,części,lutowanie PCM-ki)

>4) kfadrato - 1 kpl ( plytka , czesci , obudowa, lutowanie PCM)

>5) hi_aro - 1 kpl ( plytka , czesci , obudowa)

>6) adamkwiatkowski - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>7) grzechu2508 - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>8) kiku1 - 1 Kkpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>9) mirfak - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>10) ophium - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>11) kjeld - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>12) mgr321 - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>13) sliwkazg - 1 kpl z wlutowanym pcm + obudowa

>14) kovalniemi - 1kpl (płytka, części, obudowa)

>15) mefju - 1 kpl (płytka, części)

>16) antichoice - 4 kpl (płytki, części)

>17) dst89 - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>18) neodom - 1 kpl full komplet

>19) vasa - 1 kpl full komplet

>20) MystiQ - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>21) bomarek - 3 kpl ( płytki i elementy)

>22) Utopia. 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>23) koloom - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>24) ManieX - (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>25) Feedback9 - (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>26) FreeMan - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM - full)

>27) panpromek - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>28) djjacu - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>29) galczych - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM - full)

>30) twister2005 - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>31) pyza666 - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>32) megamas - 2 kpl (plytka, czesci, lutowanie PCM - full)

>33) gregin - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>34) piotr_37 - 1 kpl (płytka )

>35) dolphin123 - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>36) Simonto - 1 kpl (Płytka, części obudowa, lutowanie PCM)

>37) Lascap - 1 kpl (Płytka, części, obudowa i lutowanie PCM zależnie od kosztów)

>38) robikjohn - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>39) andy777 - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>40) pitek_b - 1 kpl (płytka, części,lutowanie PCM)

>41) devolt - 1 kpl(bez PCM) (płytka, części ale BEZ PCM)

>42) yen - 1kpl (płytka, części,obudowa lutowanie PCM -full)

>43) Arrow - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>44) Warg - 1 kpl (płytka, części,lutowanie PCM)

>45) krzychom - 2 kpl (płytki, części, lutowanie PCM)

>46) stero - 1 kpl (płytka, części)

>47) mabor55 - 2 kpl (płytka, PCM z lutowaniem)

>48) wargeusz - 1 kpl (płytki, części, lutowanie PCM)

>49) kamson - 1 kpl (płytka, części, obudowa)

>50) DARIUSZN - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>51) jacekw - 2 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>52) marcineks - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>53)Baksik00 - 2kpl (płytka, częsci) ew. lutowanie pcm

>54)Peja - 1kpl (płytka,części,obudowa,lutowan ie PCM)

>55)Jaciomp - 1kpl (płytka,części+lutowanie całości)

>56)bitkon - 1kpl (plytka,czesci+lutowanie)

>57)Jq - 1kpl (plytka,czesci+lutowanie)

>58)Vuy - 3 kpl (plytka)

>59)mqy - - 1 kpl ( płytka, części, obudowa , lutowanie PCM - full)

>60)stroozyk - 1 kpl (płytka)

>61)Prezydent - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

Jeśli projekt miał być pardzo prosty i na zwykłych elementach przewlekanych,oraz ukierunkowany do ludzi nie mających wiele doświadczenia z lutowaniem smd oraz wogule z lutowaniem to jest to bardzo dobry projekt,przyzwyczaiłem się że na tym forum szczególnie w konstrukcjach diy prawie wszystkie konstrukcje są ukierunkowane do specjalistów od diy oraz ludzi majacych pojęcie o elektronice i jaka kolwiek konstrukcja mająca niewiele elementów jest od razu przez pewnych ludzi krytykowana i moim zdaniem to jest złe,bo nie każdy jest odrazu alfa i omegą i trzeba od czegoś zaczynać iaj np w przypadku prostych konstrukcji.

Bardzo fajnie ze są tez ludzie na tym forum ktrzy chcą pomóc np w lutowaniu pcm itp.. bo traciłem nadzieje że to forum jest też dla zwykłych ludzi.

Osobiście zaproponowałem kit avt w technologii smd bo myślałem że wszyscy zamawiający bez problemu by sobie z nim poradzili,bo tak mi wpajano na tym forum że wszyscy tu są obeznani w elektronice:)

ale do rzeczy:

Mam dwie karty z avt,avt509 i tą na smd ta na smd gra fajnie i ma wbudowany wzmacniacz słuchawkowy co jest bardzo wygodne przy słuchaniu bezposrednio z karty,przyciski tak podgłaszania nie ma co dotykac,ale przewijanie i przełaczanie już jest przydatne.

Co do avt509 na pcm2902 to jest sporo lepsza od tej smd ale tylko dla tego że sastosowałem w niej najlepsze elementy jakie tylko sie dało,oraz operacyjny jako filtr dolnoprzepustowy na wyjsciu AD8066 karta gra pięknie pomomo że to konstrukcja tylko avt naprawde przy zastosowaniu bardzo dobrych elementów potrafi zaskoczyć,niestety nie nadaje się do słuchania na słóchawkach besposrednio z wyjścia (gra bardzo żle) płytko i bez basu i bardzo cicho,po podłączeniu wzmacniacza gra bas i wszystko jest niesamowicie detaliczne i czyste,jest zasilana tylko z usb a pomimo to operacyjny na wyjściu gra całkiem dobrze przy zasilaniu 5v zasilałem go symetrycznie wyższym napięciem ale nie odczułem znaczącej różnicy więc nie chciałem robić dodatkowego pudła na trafo.

Głośne halo odbiło się też o waszym projekcie na dość znanym forum www.mp3forum.pl gdzie też jestem stałym bywalcem od 2006roku,ale jestem trochę już za stary na bieganie z mp3 w uszach po ulicy,aczkolwiek moja przygoda z audiofilizmem zaczynała się od odtwarzaczy marki iriver,właśnie na tym forum.

Maxdila,ale bedziesz miał roboty z tym lutowaniem pcm? prawie wszyscy chcą polutowane:) jak bedziesz strzelał do tego ze zwykłej kolby to sie trochę napocisz.

Ja swoje pcmki walnołem pastą i gorącym powietrzem,to lutowanie trwa pare sekund ale mam stacje tylko dla tego ze robie w gsm bo bez tego to lutowanie,takiej ilosci pcmek to dla mnie by była masakra,chyba bym sie nie podjoł, szacunek po całośći dla ciebie.

Kuty jak mozna bylo wczesniej przeczytac ten zaszyt przypada mnie :-) Bede je lutowal Wellerem badz Pace w zaleznosci w ktorej bede mial zalozony mini fale, przylutowanie jedej kosci zajmuje mi +/- 15 sekund wiec w jeden dzien powinnienem sie ze wszystkimi PCM-ami rozprawic.

Dla nie wtajemniczonych, tu mozna zobaczyc jak wyglada takie lutowania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam Jakub

Ukryta Zawartość

Wygląda na to że ten projekt jest dla tego forum czymś takim jak BantamDAC na Head-Fi... Proste i funkcjonalne projekciki niezmiennie będą cieszyc się popularnością z tej chocby przyczyny że większośc ludków nawet nie obeznanych z elektroniką może go bez większych przeszkód poskładac i miec satysfakcję z fajnego urządzonka, które sami zbudowali...

kuty na mp3store odbiło się echem lub osoby zalogowane też tu się zapisały

ktoś tam pojechał z odzielnym zasilaniem, że to bedzie do bani grać na 5V z usb i wszystko poszło na łeb, ludzie go widocznie posłuchali

jak Krawiec napisał on będzie to lutował, j spokojnie to przylutował bym, ale mój solomon sl-30 nie jest idealnym narzedziem do tego co nie znaczy że nim nie można tgo wykonać, jak byś mi dał lutollę to bym ci go nią też posadził, oczywiscie nie chodzi tu o to kto szybciej to zrobi, raczej jakim sprzętem i techniką dysponuje, jest jasne że kolbową nie ma tej precyzji i isnieje ryzyko zlepienia nóżek

ja kiedyś przeczytałem jak przylutować taki układ zwyczajną lutownicą i szczerze za pierwszym razem poszło świetnie, jakieś super wymagające to nie jest, poza tym na you tube jest masa poradników

pozdrawiam

maciej

co do zasilania z usb 5v to nie czytałem tego akurat że to będzie grac słabo musze się tego doszukać,bo usrali się na to zewnętrzne zasilanie jak szczerbaty na suchary,no i co wtedy robi się z takiej małej karty? o wiele wieksze pudło i dodatkowa ftyczka na trafo,osobiście niech podłączają życze powodzenia te układy są tak wrażliwe na wysoki amperaż ze po zastosowaniu nieodpowiedniego zasilacza i drobnej pomyłce w podłączaniu ulegają uszkodzeniu,ja przez taką zabawe uszkodziłem dwa takie układy właśnie w avt509 co ciekawe uklad nie uszkadza się całkowicie ale na niższych częstotliwościach popierdywał jak stara babcia po grochu z kapustą:) więc jesli chcą to robić ludzie któży nie mają za wiele pojęcia to aby patrzeć jak będziecie dostawać maile ze ich uklady popierdują i proszą was o radę dlaczego?

Osobiście mam propozycje jeśli ludzie sie tak bardzo upierają że zasilanie z usb jest słabe co dla mnie jak juz pisałem nie ma różnicy czy zewnętrzne czy usb, to przy nastepnym projekcie proponował bym zastosować na sasilaniu jakiś układ TPS do regulacji napięcia,tak jak jest to zastosowane w Bantam dac,myślę że zatrzyma to sporo śmieći z usb bo te układy są nisko szumne i o dobrych parametrach,dodatkowo karta zostaje dalej mobilna i bez zbędnych transformatorów i kabli.

>>maxdila, 7 Lis 2009, 06:26

>>ktoś tam pojechał z odzielnym zasilaniem

możesz napisać kto? bo jakoś tego w ogóle nie zauważyłem, aby była mowa o zewnętrznym zasilaniu.

jaizm - ja pierdziele, kosmos, nie wiem chopy w co wy mnie wrabiacie

sam tak pisałeś, chyba że na mp3store jaizm to nie ty ?

sianes - możliwość wpisania się jest, bierzesz ostatnią listę, kopiujesz do nowego posta i dopisujesz się na końcu wg. schematu poprzedników, czy się załapiesz tego ci nie powiem

na dzień dzisiejszy nie mam wpłat na 7kitów z czego 5 jest potwierdzonych (że wpłacają) a od dwóch osób nie mam żadnej informacji (Feedback9 i Utopia)

więc wpisać się możesz spokojnie, jak nie teraz to może w późniejszym okresie się znajdzie wolny kit dla ciebie - pamiętając że jeszcze jest parę osób oczekujących na taką sytuację

dodam że sam zamówiłem dla siebie 10płytek, oczywiscie nie mam zamiaru używać 10ciu kart, jak znajdą się PCM'y to dam znać osobą które jeszcze karty nie mają że jest możliwość kupna

jazim - foto dla ciebie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na mp3store czytam ze ten uklad nie posiada zadnej jako tako filtracji, dlawikow hmmm ciekawe prosze przeczytac w spisie czesci jakie zalatwia Maxdila czy nie ma tam czasami dlawikow.

Uklony Jakub

Krótkie sprostowanie-jaizm na mp3store napisał że układ pcm2704 nie ma zadnego wbudowanego wzmacniacza słuchawkowego,co oznacza że jego wiedza na temat tego układu jest kiepska,ja tam też napisałem że przydał by się opam na wyjsciu w celu dobierania sobie brzmienia dla własnych preferencji,ale w tym przypadku kiedy konstrukcja ma być maxymalnie uproszczona,nie ma to sensu,osobiście w tej chwili z takimi czesciami jakie sa obecnie dobrane do układu pcm,karta powinna zrównać z błotem sb-laiva,tak więc za taką cene jaka jest obecnie za komplet wraz z lutowaniem pcm do 200zł nie powinno być dla niej konkurencji,newet z zasilania usb,kondensatory wima świetnie śię sprawdzają w audio i u mnie wygrały z elektrolitami nichicon mous,tak wiec filtracja myśle ze powinna być dość dobra.

Układy z serii PCM soą naprawde świetnymi układami i dzwiekowo żaden zintegrowany realtek nie ma co im podskakiwać,a jak chce śię mieć supre dzwięk to proponuje zakupić właśnie tą karte,dorobić sobie wyjście optyczne i zapisać się na zamówienie daca na wm8740 i wtedy możemy pogadać o jakośći.

Pozdrawiam

Krawiec, 7 Lis 2009, 00:48

>Kuty jak mozna bylo wczesniej przeczytac ten zaszyt przypada mnie :-) Bede je lutowal Wellerem badz

>Pace w zaleznosci w ktorej bede mial zalozony mini fale, przylutowanie jedej kosci zajmuje mi +/- 15

>sekund wiec w jeden dzien powinnienem sie ze wszystkimi PCM-ami rozprawic.

>Dla nie wtajemniczonych, tu mozna zobaczyc jak wyglada takie lutowania

>

Ukryta Zawartość

>

>Pozdrawiam Jakub

no świetna sprawa takie lutowanie, do tego potrzeba stacji lutowniczej czy amatorsko da radę zwykłą grzałką 50w z takim grotem ?

Ukryta Zawartość

>>maxdila, 8 Lis 2009, 12:46

>>jaizm - ja pierdziele, kosmos, nie wiem chopy w co wy mnie wrabiacie

Maxdila Ty piszesz o oddzielnym zasilaniu, a w poście który przytaczasz jest mowa o osobnych stabilizatorach dla napięć zasilających. Wspomniane tam AlienDAC i BantamDAC nie maja zewnętrznego zasilania.

Albo nie widzisz różnicy, albo sam chcesz kogoś w coś wrobić.

no dobra, kuty mnie zmylił projektami AVT gdzie było osobne zasilanie połączyłem fakty i mi wyszło że ty pisałeś o oddzielnym zasilaniu za to sorki

jednak z drugiej strony pisałeś że układ nie ma wz. słuchawkowego i nasza karta nie posiada filtracji napięcia

obie opcje są w karcie (pcm ma wbudowany wz.słuch.) a filtracja jest na dwóch dławikach zaraz przy gnieździe usb

wzmacniacz słuchawkowy jest wbudowany w pcm2704 na pewno i ma moc 2x 12mw co do mało wymagających słuchawek w zupełnośći wystarcza,ma go także układ pcm2705 oraz pcm2706,nie ma go natomiast taki układ jak pcm2702 czyli ten popularny,pcm2902,pcm2906 do tych układów nie mozna podłączać sluchawek bespośrednio bo zagra to cienko,co do tego wbudowanego wzmacniacza w układ pcm tojest dobrej jakosći na wmocnienie ma na poziomie przenośnego odtwarzacza np:marki iriver gdzie moc odtwarzaczy wacha się na poziomie od 12mw do16mw w stosunku do np odtwarzaczy sony gdzie moxymalnie osiągają moc na poziomie 5mw,myśle ze wzmacniacz 12mw może już spokojnie napędzić takie słuchawki jak px100 lub kpp kture to nie są łatwymi słuchawkami do napędzenia,jednak w połaczeniu z tą pcmką powinny ładnie się zgrywać.

>1) aleksandero1 - 1 kpl.... ( płytka, części, obudowa , lutowanie PCM)

>2) kolmen - 2 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>3) kaman777- 1 kpl(pcb,części,lutowanie PCM-ki)

>4) kfadrato - 1 kpl ( plytka , czesci , obudowa, lutowanie PCM)

>5) hi_aro - 1 kpl ( plytka , czesci , obudowa)

>6) adamkwiatkowski - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>7) grzechu2508 - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>8) kiku1 - 1 Kkpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>9) mirfak - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>10) ophium - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>11) kjeld - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>12) mgr321 - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>13) sliwkazg - 1 kpl z wlutowanym pcm + obudowa

>14) kovalniemi - 1kpl (płytka, części, obudowa)

>15) mefju - 1 kpl (płytka, części)

>16) antichoice - 4 kpl (płytki, części)

>17) dst89 - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>18) neodom - 1 kpl full komplet

>19) vasa - 1 kpl full komplet

>20) MystiQ - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>21) bomarek - 3 kpl ( płytki i elementy)

>22) Utopia. 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>23) koloom - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>24) ManieX - (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>25) Feedback9 - (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>26) FreeMan - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM - full)

>27) panpromek - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>28) djjacu - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>29) galczych - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM - full)

>30) twister2005 - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>31) pyza666 - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>32) megamas - 2 kpl (plytka, czesci, lutowanie PCM - full)

>33) gregin - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>34) piotr_37 - 1 kpl (płytka )

>35) dolphin123 - 1 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>36) Simonto - 1 kpl (Płytka, części obudowa, lutowanie PCM)

>37) Lascap - 1 kpl (Płytka, części, obudowa i lutowanie PCM zależnie od kosztów)

>38) robikjohn - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>39) andy777 - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>40) pitek_b - 1 kpl (płytka, części,lutowanie PCM)

>41) devolt - 1 kpl(bez PCM) (płytka, części ale BEZ PCM)

>42) yen - 1kpl (płytka, części,obudowa lutowanie PCM -full)

>43) Arrow - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM - full)

>44) Warg - 1 kpl (płytka, części,lutowanie PCM)

>45) krzychom - 2 kpl (płytki, części, lutowanie PCM)

>46) stero - 1 kpl (płytka, części)

>47) mabor55 - 2 kpl (płytka, PCM z lutowaniem)

>48) wargeusz - 1 kpl (płytki, części, lutowanie PCM)

>49) kamson - 1 kpl (płytka, części, obudowa)

>50) DARIUSZN - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>51) jacekw - 2 kpl (płytka, części, lutowanie PCM)

>52) marcineks - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>53)Baksik00 - 2kpl (płytka, częsci) ew. lutowanie pcm

>54)Peja - 1kpl (płytka,części,obudowa,lutowan ie PCM)

>55)Jaciomp - 1kpl (płytka,części+lutowanie całości)

>56)bitkon - 1kpl (plytka,czesci+lutowanie)

>57)Jq - 1kpl (plytka,czesci+lutowanie)

>58)Vuy - 3 kpl (plytka)

>59)mqy - - 1 kpl ( płytka, części, obudowa , lutowanie PCM - full)

>60)stroozyk - 1 kpl (płytka)

>61)Prezydent - 1 kpl (płytka, części, obudowa, lutowanie PCM)

>62)Tanner - 1kpl (płytka, czesci bez PCM)

Witam

nie czekajac dluzej zawiozlem dzis panel od obudowy wraz z projektem do innej firmy, zlecilem zrobienie otworu + nadruk USB laserem i do konca przyszlego tygodnia ma byc gotowa :-)

Cena tej uslugi ma sie podobno zmiesci w widelkach 35-45pln ( w tym przygotowanie odpowiedniej dokumentacji )

Pozdrawiam Jakub

ophium, 9 Lis 2009, 16:16

>A jak wygląda kwestia płytek i elementów? Pozdrawiam.

Plytki zamowilem w zeszly wtorek, w mailu dostalem potwierdzenie ze maja byc zrobione w 3 do 4 tygodni, wiekszosc czesci z tego co wiem jest juz u kolegi Maxdila procz rezow z Elpodu bo na nie tez sie czeka pare tygodni.

Witam.

Elementy niektóre już są.

Kupuję je od kilku sklepów, więc trudno żeby przyszły wszystkie w ten sam dzień.

Dzisiaj np. przyszła paczka z diodami, kwarcami i gniazdami usb, które okazały się gniazdami nie USB-B tylko USB-A, sprawdziłem, jakie zamówiłem - B, napisałem do sklepu i jutro wysyłają takie, jakie powinny być. Czasu mamy dużo, bo czekamy na PCB, więc takie pomyłki zdarzyć się mogą.

Jeszcze czekam na 2 paczki z PCM'ami i z kondensatorami, oby ich zawartość była taka jak być powinna bo nie cierpię czekać na poczcie w kolejce za wpłacającymi rachunki emerytami/rencistami :]

potem tylko paczka z Elpodu i wycieczka do Katowic po PCB.

Jak dojdzie większości paczek to porobię foto żebyście widzieli że zamówienie powoli jest realizowane.

PS. użytkownicy "utopia" i "Feedback9" do dzisiaj nie wpłacili/nie potwierdzi chęci wpłaty, czekam do jutra rana i następne 2 osoby dostają wiadomość o możliwości wpłaty za kit.

Pozdrawiam.

Maciej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.