Skocz do zawartości
IGNORED

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

max-bit ty wszystko chciał byś wiedzieć:

- płytka nie wiemy bo poszły pytania do zakładów

- PCM po 15zł

- trafka masz w farnelu więc sobie sprawdź

- elementy rlc nie wiadomo bo trzeba ustalić jaka jakość i jaki typ

dlatego podałem ceny orientacyjnie

proszę cie uspokój się chyba że chcesz poprowadzić zamówienie

Acha zapomnialem napisac ze dostalem wycene z innego zakladu i owszem jednostkowo zrobia plytke taniej ale inkasuja 90pln za wprowadzenie projektu na produkcje, klisze i suma sumarow wychodzi 1,30pln taniej z tym ze jakosciowo hmmm , a z terminami to chyba pamietacie jakie byly pozlizgi z plytkami do poprzedniej wersji i Gainclona :-/

Do wszystkich bioracych udzial w zamowieniu poslalem wiadomosc na PW, prosze sprawdzic ilosci czy sie zgadzaja i gdyby bylo cos nie tak prosze odrazu o kontakt, jesli wszystko jest ok to prosze o wiadomosc zwrotna ze swoim adresem poniewaz ja bede dokonywal wysylek do zamawiajacych.

Otrzymałem list z kosztem zamówienia, zawiera opłaty za PCB+trafo+przesyłka, co będzie z resztą elementów? myślałem że kolega maxdila podeśle pozostałe elementy do krawca tak żeby nie dublować opłat za przesyłki.

Wysylka od Maxdilli do mnie bedzie rozbita na wszystkich uczestnikow i wyniesie parenascie groszy.

Kol Maxdilla zalatwia czesci a ja jak juz wspominalem plytki i trafka, wyglada to tez jak wyglada bo nie zamowie plytek zanim wszyscy mi nie wplaca bo juz nie raz bujalem sie nawet z 20-ma sztukami niezaplaconych plytek a za wszystko musialem wykladac i mialem zamrozony kapital ;-)

Im szybciej dostane wplaty za plytki i trafka tym szybciej bede mogl zlozyc zamowienia w zakladzie ( plytki, produkcja trwa 3 tyg ) i hurtownii ( trafka, w tej chwili maja tylko 40 szt na stanie )

FoxTech, 2 Lip 2010, 00:03

>Otrzymałem list z kosztem zamówienia, zawiera opłaty za PCB+trafo+przesyłka, co będzie z resztą

>elementów? myślałem że kolega maxdila podeśle pozostałe elementy do krawca tak żeby nie dublować

>opłat za przesyłki.

Myślę że chyba trochę przesadzasz ;)

Obawiam się ze zostałem źle zrozumiany, pisząc o dublowaniu przesyłek miałem na myśli sytuację w której krawiec rozsyła koperty ze swoją częścią zamówienia do każdego z osobna a maxdila powtarza to ze swoją części, dlatego napisałem że najlepszym rozwiązaniem było by żeby maxdila wysłał swoje zamówienie w całości do krawca.

Czyli w niedługim czasie mogę się spodziewać następnego listu od maxdila z podanym kosztem pozostałych elementów do budowy karty(PCM, rezystorów, kondensatorów itd).

PCB+PCM+trafo+Elementy w składzie jak wyżej)?

Zgadza sie, jak tylko kol.Maxdilla wybierze najlepsze czesci u najlepszych dostawow to tez bedzie rozsylal wiadomosci ;-), czesci trafia do mnie a ja bede pakowal i wysylal do zamawiajacych.

Jakub

PCM2704 - po 13zł można kupić w firmie PHU Elektronik.

Przeprowadziłem dzisiaj z nimi poniższą rozmowę:

- Złożyłem zamówienie na 70 sztuk układów(ilość orientacyjna aby sprawdzić czy w ogóle są dostępne na magazynie.) do zamówienia dopisałem uwagę:

"Jeśli nie macie państwo w magazynie wymaganej liczby układów(70), to proszę o podanie ilości układów dostępnej od ręki i czasu dostawy następnej partii."

Po chwili otrzymałem wiadomość:

witam,

Dostępna ilość pcmów to 44szt. Dostawa za ok 2-4 tyg.

Pzdr

Mirek Repucha

A po piętnastu minutach następną:

witam ponownie,

Otrzymałem informację, że na jutro uda się załatwić pełną ilość (70szt) zamawianego towaru. Także poprzednią wiadomość proszę anulować.

Zatem czekam na przelew w kwocie podanej w zamówieniu. Przesyłkę wyślemy kurierem (dopłata na nasz koszt) po otrzymaniu przelewu.

Pzdr

Mirek Repucha

Tak więc PCMki możemy mieć od ręki już jutro. Zamówienie złożyłem tylko w celu rozpoznania możliwości zamówienia więc jeśli by Krawiec zechciał zamówić układy to odwołam swoje zamówienie.

Oczywiście wiązało by się to z koniecznością wcześniejszej wpłaty należności za układy na jego konto bo jak napisał wcześniej nie jest w stanie zakładać pieniędzy za innych bez pewności ich odzyskania.

> ciekawostka przypadek ?

> ze oferta tej firmy jest zbieżna z samplową ofertą TI AD Maxim itp ...

> W dodatku ceny średnio /2

> A gość ma allegrowy nick mirtek.

zgadza się podałem w wątku parę postów wcześniej linka.

==============================================================================================

Panowie ja odpuszczam.

Nie dam rady zorganizować zamówienia części więc liczę na jakiegoś obeznanego forumowicza który by poprowadził zamówienie.

Jak się znajdzie to jestem w stanie podesłać mu namiary na kilka osób od których można kupić tanio dobre elementy do tej karty.

Powodem mojej rezygnacji jest w cholerę mało czasu na swoje sprawy a mam ich parę na głowie.

==============================================================================================

Witam

Widzę, ze sprawa się nieco komplikuję.

Mam zatem propozycję:

Może weźmiemy te pcm'ki po 13 PLN. Ponieważ cześć osób chciała mieć je wlutowane na pcb, najrozsądniej byłoby aby przesyłka pcm poszła do Krawca i dalej on je rozesłał razem z płytkami.

Przelew też byłoby najfajniej zrobić w jedno miejsce.

Z resztą części nie powinno być problemu, więc może dajmy sobie z nimi spokój.

Dajcie znać co sądzicie o moim pomyśle.

Oczywiście zdanie Krawca i FoxTecha będą decydujące.

trb, 2 Lip 2010, 18:38

>Trochę nie nadążam - jak się chce bez cyfry (tylko analog) na wyjściu to nie trzeba trafek?

>I w końcu montaż przewlekany czy tylko SMT?

Montaz jest przewlekany ( procz PCM-ki, jednego rezystorka do LED-a i dlawika montowanego od dolu bo doszlo zlacze dla zasilania zewnetrzego i naprawde tam jest malutko miejsca )

Zgadza sie jesli ktos chce uzywac tylko wyjscia zewnetrzego to nie musi montowac trafka DA101C, jednego kondensatora 100nF i dwoch rezow ktore pracuja jako dzielnik.

Jesli ktos nie che wyjscia cyfrowego a dostal w kosztorysie kwote za trafo to nich odejmie 8.4pln

W sprawie zakupu PCM-ek to szczerze powiem ze poswiecam na to dosc duza czesc swojego wolnego czasu i byloby milo aby ktos posciagal pieniazki i zakupil uklady z wysylka np. na moj adres a ja jak juz zapewnialem na PW polutuje ukladziki.

Jakub

Jak chcecie to mogę zakupić wszystko PCM-ki kondy złacza itd ...

Prośba do krawca aby wysłał mi for mail wykaz elementów i projekt PCB, oraz wykaż (masz w XLS-ie) kto co chciał.

Ja jak bym pozbierał kasę zorganizuje zakup i elementy wysłał bym do ciebie abyś już później poskładał zestawy.

A może tak Krawiec wykona tylko to czego się podjął, a resztę elementów każdy załatwi sam we własnym zakresie. Bo widzę że zaczyna się cudowanie i w ten sposób zanim zostanie wszystko ustalone, wakacje miną.

Krawiec, 2 Lip 2010, 20:32

>Czy ja wiem ze beda drozsze o okolo 3 zl, sprawdzales cene ??

> 4.74 euro + 22% VAT = 5.78euro/brutto 4,3pln/1 euro to nam daje 24.8pln / sztuke

No właśnie sprawdziłem, ale nie wiedziałem, że ceny są netto :)

W takim razie Mouser jest jednak o wiele korzystniejszy, pomijając fakt, że powyżej 70euro mam wysyłkę za darmo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.