Skocz do zawartości
IGNORED

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie jak tak będziecie informować w tym wątku to nie dziwcie się że nie ma wpłat.

- płytka 19.8 czy 29.8

- elementy 20 czy 18

- brak wykazu (przejrzystego) co za ile (części + PCM)

Moja wpłata poszła wczoraj (do końca nie wiem czy prawidłowa),nie wysyłałem wcześniej bo interesował mnie komplet, bez części bym zrezygnował a do niedzieli nie wiadomo było czy części będą. Po co te nerwy dzisiaj jest środa!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Kilka faktów

Po pierwsze ceny za PCB - trafko DA101C informuje Krawiec.

Ja podałem ceny za zestawy elementów oraz PCM-kę

Jak ktoś się chce dopisać to podstawowy FAKT musi napisać do KRAWCA - on poda nr konta ...

Ale czasu już mało !!!

Musicie wpłacić to najlepiej dziś !!!

ALE MIEJSCA JESZCZE SĄ I NA OBECNĄ CHWILĘ ok 10 !!!

i jeszcze ....

Nie podałem specjalnie konkretnego cennika bo po pierwsze ceny się zmieniają, po drugie nie wiem do końca czy kupię elementy tu czy tam a ceny różnią się minimalnie, a później będą zażalenia ze tu to a tu tamto. Jak ktoś interesuje się elektroniką to wie mniej więcej co ile kosztuje.

Powiem tyle np

rezystory metalizowane to ceny ponad 20 gr do 80 gr

Kondensatory foliowe to od 50 - 1,5 PLN

Elektrolity - 30 gr - 1,2 PLN

np rezonator to ok 1,3 PLN

itd ...

50 Osób wpłaciło i nie biło Piany, a jak ktoś uważa że sam sobie kupi elementy w kilku miejscach i go wyjdzie taniej :) no to jego sprawa oczywiście.

My tu z Krawcem organizujemy to robimy to za free i widzę że pewnie niektórzy by chcieli abyśmy my założyli kasę a później się prosili ludzi czy może ktoś wpłaci kupi lub nie. A po prostu my do tego jeszcze do płacąc nie będziemy.

Co do terminowości wpłat chcemy chcemy aby najlepiej były zamknięte do piątku rano dlaczego ?

Odpowiedź jest prosta elementy to malusi problem, PCB tyż

ale jeśli zaklepane PCMki nam znikną to co ???? skąd je zdobędziecie ?

PCM mam zaklepane do piątku a nie chcę ciągle gościowi co je dostarczy odkładać terminu wpłaty ...

Tak więc dlatego zależy nam na tym aby temat zamknąć wpłat ... zresztą najnormalniej w świecie wtedy będzie wszystko szybciej :) a chyba o to nam chodzi no nie ?

Max-bit w sobotę podałeś konkretną cenę za komplet części 18 zł, w niedzielę (zdaje mi się) 20 nie dziw się że niektórzy nie wpłacili wcześniej (lub w poniedziałek tak jak ja) pewnie nie chcieli żebyś dopłacał.

O PCM-kach (piątkowych terminach) też w tej chwili doczytałem.

Sprawa podstawowa Malongi podaje (powołuje się na Krawca) ceny, ja mam wątpliwości do niektórych a Ty nie odnosisz się do tego - nie dziw się że pisanie o czarnej liście w tej sytuacji jest śmieszne. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

>max-bit, Krawiec<

i chwała Wam za to :)

jakoś 50 osób nie miało problemu żeby doczytać co i ile kosztuje.. no cóż, podobno większość współczesnego społeczeństwa nie potrafi czytać ze zrozumieniem ;>

Kolego Krawiec i max-bit informuje że do piątku napewno przeleje pieniążki za elementy bo za płytke juz przelałem.. Moje problemy związane są z tym że niemam dostępu ani do poczty ani do konta a jestem poza domem.. Za wszelkie utrudnienia przepraszam.. Prosze namnie poczekać..

Tu decyzja jest prosta

Jeśli ok 50 - 55 nie maiło problemu z tematem a 10-15 miało to demokratyczną wiekszością ?

Zmian ceny wynikła z tego że zażyczyliście sobie rezystory metalizowane. Jak się okazało jest z tym problem bo albo sprzedawcy nie wiedzą czy dany rezystor jest taki czy owaki. A ceny są też różne ale prosta matematyka wskazuje prosto w układzie jest ok 10 rezystorów przy cenie 0,03 gr to 30 gr a przy 30gr za sztuke to już 3 PLN ot taki prosty przykład.

Ba bywały nawet propozycje rezystorków po 79 gr, a wg nie których to żadna różnica :)

Widze ze ceny sie dzisiaj zmienily no fajnie ;-/

Moze podam caly kosztorys dla jednego kompletu bo kady wpisuje co mu sie podoba i dlatego jest burdel. Ludzie otrzymywali odemnie wiadomosci z cena za plytke, trafko, wysylke ale czesto dostawalem przelewy z kwotami wyssanymi no niewiem skad, a ja pozniej wracam z pracy sprawdzam konto a tam same cuda niewidy i zamiast zajac sie swoimi sprawami siedze 2 godz i pisze wiadomosci.

Uwierzcie mi suma zamowienia siega ladnych pary tys. i jest co liczyc.

PCB - 19.4zl

Trafko DA101C - 8.4zl

Uklad PCM2704 - 13zl

czesci - 20zl

wysylka odemnie do zamawiajacego - 6zl

nie wiem skad sie wzielo 29zl za plytke i wysylka nie jest juz wliczona w czesciach ;-/

Pozdrawiam Jakub

Ludzie od samego poczatku wplacali mi za czesci bez PCM-ki 20zl i chyba 95% ludzi tak placilo wiec niech tak zostanie, a jesli po zakupach zostanie jakas kwota to mozna np. te pare zl przelac jakiemus domowi dziecka,( lub kupic cos i podjechac osobiscie coby pieniadze nie poszly dla administracji ) z pewnoscia ktos ma taka placowke niedaleko siebie a i dzieciaki sie uciesza bo nieoplaca sie do kazdego odsylac tej zlotowki no chyba ze sie ktos uprze.

>no właśnie pomogę koledze, bo cennik jest mało intuicyjny, po wymianie wiadomości z kolegą Krawcem >wygląda to tak:

>- koszt płytki: 29,80

>- trafko DA101C: 8,40

>- elementy RLC: 18,00

>- PCM-ka: 13,00

>------------------------

>razem: 69,20 zł

>

>liczyłem na podstawie mojego zamówienia na 3 komplety, jeśli się gdzieś machnąłem to proszę o >poprawkę.

liczyłem na szybko w pracy no i się machnąłem, także przepraszam wszystkich za zamieszanie, jako koszt płytek policzyłem koszt całości (suma 3 kompletów: płytki + trafka + koszt wysyłki) dzielone przez 3, gdyż zamówiłem 3 komplety. W moim przypadku koszt płytki to nie 29,80 jak napisałem a 19,40 zł.

Nie będę pisał ponownie wyliczenia, gdyż każdy z Was dostał je poprzez wiadomości prywatne od kolegi Krawca a gdybym się znowu pomylił to byście mnie zlinczowali. Także przepraszam jeszcze raz za zamęt jaki zupełnie mimowolnie wywołałem.

A więc wpłacać bo niektórzy już by chcieli lutować i uruchamiać :)

No bo łatwo policzyć niech bedzie 50 chętnych :

PCB - 19.4zl *50 =970

Trafko DA101C - 8.4zl * 50 =420

Uklad PCM2704 - 13zl *50 =650

czesci - 20zl *50 =1000

wysylka odemnie do zamawiajacego - 6zl *50 = 300

co daje 3340 PLN :)

Stan wplat na godz 18 wyglada nastepujaco.

Pierwsza pozycja jest to Plytka + trafko ( pierwszy przelew ) a druga to czesci + PCM ( drugi przelew )

Jesli jest cos nieczytelne badz przelew juz dawno poszed a nie jest on na liscie to prosze kontakt na PW.

>>>>>>>>>>>>>>W piatek zamykam konto do wplat i zaczynam zamawiac towac tzn: plytki, trafka i uklady PCM2704, kol. Max-bit tez zacznie zamawiac czesci wiec jesli ktos bedzie wplacal ale sie troche spozni to prosze o potwierdzenie na PW w innym wypadku zakup w/w towaru bedzie niemozliwy :-/

blackboy; TAK; NIE;

max-bit; TAK; ( za czesci sam sobie wpłaci ;-) )

Majale; TAK; TAK;

toykillas; TAK; TAK;

sav!O; TAK; NIE;

Ericson-TN; TAK; TAK;

noga; TAK; TAK;

krisabc; TAK; TAK

Nubira2CDX; TAK; TAK;

jazzby; TAK; TAK;

KuKocz; TAK; TAK;

audiophill666; TAK; TAK;

robikjohn; TAK; TAK;

benek161; TAK; TAK;

skal-ar; NIE; NIE;

metka; TAK; TAK;

m4c; NIE; NIE;

c5z06; TAK; TAK;

dezi; TAK; NIE;

bawolek; TAK; NIE;

Foksik; TAK; NIE;

phoros; TAK; NIE;

kabturek; TAK; TAK;

shooter; NIE; NIE;

FoxTech; NIE; NIE;

dj_zibi; NIE; NIE;

Malongi; TAK, TAK;

Mefju; TAK;

maxdila; TAK; TAK;

stero; TAK; TAK;

marvel; TAK; TAK;

kovalniemi; NIE; NIE;

gaballus; TAK; TAK;

grzechu2508; TAK; TAK;

kjeld; TAK; TAK;

loszmi; TAK; TAK;

hdfan; TAK; TAK;

Maju; TAK; TAK;

Prezydent; TAK; TAK;

yogi7; TAK; TAK;

arekszy; TAK; TAK;

pitek_b; TAK; TAK;

jawojt; TAK; TAK;

muzg; TAK; TAK;

geek; TAK; TAK;

Irek 10; TAK; TAK;

krzysztof4101997; TAK; TAK;

jervas; TAK; TAK;

Daniello; NIE; NIE;

trb; NIE; NIE

edison; TAK; TAK;

rodmen 1; TAK; TAK;

formruga; TAK; TAK;

MistiQ; TAK; TAK;

Spychu14; NIE; NIE;

Przerysowany; NIE; NIE;

Tanto; NIE; NIE;

Kolega KRZYSZTOF LISZ.... prosze o kontakt ;-)

Stan wplat na godz 21 wyglada nastepujaco.

Pierwsza pozycja jest to Plytka + trafko ( pierwszy przelew ) a druga to czesci + PCM ( drugi przelew )

Jesli jest cos nieczytelne badz przelew juz dawno poszed a nie jest on na liscie to prosze kontakt na PW.

>>>>>>>>>>>>>>W piatek zamykam konto do wplat i zaczynam zamawiac towac tzn: plytki, trafka i uklady PCM2704, kol. Max-bit tez zacznie zamawiac czesci wiec jesli ktos bedzie wplacal ale sie troche spozni to prosze o potwierdzenie na PW w innym wypadku zakup w/w towaru bedzie niemozliwy :-/

blackboy; TAK; NIE;

max-bit; TAK; ( za czesci sam sobie wpłaci ;-) )

Majale; TAK; TAK;

toykillas; TAK; TAK;

sav!O; TAK; NIE;

Ericson-TN; TAK; TAK;

noga; TAK; TAK;

krisabc; TAK; TAK

Nubira2CDX; TAK; TAK;

jazzby; TAK; TAK;

KuKocz; TAK; TAK;

audiophill666; TAK; TAK;

robikjohn; TAK; TAK;

benek161; TAK; TAK;

skal-ar; NIE; NIE;

metka; TAK; TAK;

m4c; NIE; NIE;

c5z06; TAK; TAK;

dezi; TAK; NIE;

bawolek; TAK; NIE;

Foksik; TAK; NIE;

phoros; TAK; NIE;

kabturek; TAK; TAK;

shooter; NIE; NIE;

FoxTech; TAK; TAK;

dj_zibi; NIE; NIE;

Malongi; TAK, TAK;

Mefju; TAK;

maxdila; TAK; TAK;

stero; TAK; TAK;

marvel; TAK; TAK;

kovalniemi; NIE; NIE;

gaballus; TAK; TAK;

grzechu2508; TAK; TAK;

kjeld; TAK; TAK;

loszmi; TAK; TAK;

hdfan; TAK; TAK;

Maju; TAK; TAK;

Prezydent; TAK; TAK;

yogi7; TAK; TAK;

arekszy; TAK; TAK;

pitek_b; TAK; TAK;

jawojt; TAK; TAK;

muzg; TAK; TAK;

geek; TAK; TAK;

Irek 10; TAK; TAK;

krzysztof4101997; TAK; TAK;

jervas; TAK; TAK;

Daniello; NIE; NIE;

trb; NIE; NIE

edison; TAK; TAK;

rodmen 1; TAK; TAK;

formruga; TAK; TAK;

MistiQ; TAK; TAK;

Spychu14; NIE; NIE;

Przerysowany; NIE; NIE;

Tanto; NIE; NIE;

Woper1, 7 Lip 2010, 21:58

>Panowie czy moja prośba o zamówienie części zostanie zrealizowana ?

>Wiadomości zostały wysłane na PW.

Zostanie, tylko dojde do ciebie bo przez caly dzien dostalem troche wiadomosci na ktore od dluzszej chwili odpisuje ;-)

Krawiec, 7 Lip 2010, 21:59

>Zostanie, tylko dojde do ciebie bo przez caly dzien dostalem troche wiadomosci na ktore od dluzszej

>chwili odpisuje ;-)

koordynacja tego przez forum wydaje sie iście karkołomnym zadaniem

UWAGA !!!

Koledzy !!!!

blackboy

sav!O

dezi

bawolek

phoros

WYSTĘPUJE BRAK WPŁAT za PCM2704 i/lub części co mniej więcej oznacza że otrzymają płytkę solo i/lub z jakimiś brakami :)

Termin zamknięcia i zakupu PCM2704 już w PIĄTEK!!! (no bez nich raczej PCB będzie pamiątką)

a więc jutro, NIKT za was nie będzie kasy zakładał !!!

Ogólnie to co ja koordynuje wskazuje na to że mamy pieniądze na 56 PCM-ek i 50 zestawów części !

Nio więc macie 1 dzień (nawet niecały na skorygowanie)

sav!O

Ty się następnym razem zajmujesz organizacją

Zobaczymy jak sobie poradzisz ....

Bo my nie mamy co robić tylko czekać aż ktoś sie zdecyduje wpłaci nie wpłąci

Zresztą nie będę sie powtarzał ,,,,

Panowie co to za dłubanie w liście nie jest ona autoryzowane przeze mnie lub przez Krawca więc nie ma żadnego znaczenia !!!

Jest do tego specjalna lista rezerwowa (patrz wcześniej)

I tylko ja lub krawiec mogą coś na tej liście zmieniać

Jeśli więc coś chcecie zmienić w liście to priv do mnie !!!!

max-bit mogę następnym razem coś organizować - nie ma problemu - przysłużę się społeczności.

odnośnie mojej wpłaty - rozmawiałem z Krawcem na początku tyg. - spokojnie wpłata dojdzie do niego dzisiaj - o 10 wyszła ode mnie z banku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.