Skocz do zawartości
IGNORED

maonitor audio rs6 czy focal chorus 816v ktore kupic

caleb66

Rekomendowane odpowiedzi

witam brac audiofilska,poniewaz moja droga ze sprzetam audio dopiero sie rozpoczyna prosze o pomoc w wyborze kolumn glosnikowych,mam do wyboru albo ma rs6 albo focal chorus 816v,obydwa zestawy sa uzywane i moge je miec duzo taniej niz w sklepie stad moje pytanie ktoe brac

mam technicsa suv 300 ale to chyba nie jest najlepszy wzmacniacz i pewnie bedzie mial problem z tymi kolumnami,znajomy mowi zeby brac focale,ze sa duzo lepsze ale te sa drozsze sam nie wiem

Ja brałbym JmLaba, zanim kupiłem monitory focala to słuchałem MA, i tez fajnie grały, ale mnie się bardziej podoba focal.

Szkoda że nie da rady posłuchać.

A czego słuchasz?

glownie muzyki rokowej ale roznie to bywa zalezy od nastroju wszysto co dobre,chce zmienic swoj system na cos lepszego i zaczynam od kolumn potem poszukam czegos zamiast tego technicsa

Moim zdaniem, i nie tylko z resztą, focal jest bardziej neutralny a kopułka alu-mag ma fajny pazur do rocka, miałem 807, teraz słucham na berylu i tego pazurka mi brakuje, coś muszę pozmieniać w systemie.

Nie słuchałem tych MA, słuchałem Platinum 100, dużo więcej wysokich a nie koniecznie szczegółów, jest to inaczej podane ale też wydaje mi się godne uwagi.

Ja brałbym focale w ciemno, no ale to ja i moje upodobania.

mowiac szczeze pojecia nie mam o jakim berylu ty mowisz,ale ten gosc ktory chce sprzedac mi te glosniki tez radzi kupic focale bo jak mowi potrafia cieszyc i nie bede chcial ich dlugo zmieniac na inne

dzwiek troche jakby matowy ale i tak jest super jutro kumpel przyniesie pionka duzo mocniejszy i jak sadze lepszy wzmacniacz i sie zobaczy jak zagra

Wzmacniacz nie powinien mieć ostrej góry do tych focali, a matowość moim zdaniem z technicsa, focale maja otwarty i świeży dźwięk, radosny, na pewno nie matowy, nie focal.

Elektronika to Roksan Caspian, a beryl, czyli głośnik wysoko-tonowy z berylem, coś jak: aluminium, magnez, jedwab, papier, składnik który składa się na budowę wysoko-tonowego głośnika, użyty materiał do budowy w zależności od producenta.

no z tym pionkim to poezja potezny bas az szyby drza w oknach,wokal jakby wysuniety pzed glosniki no i ta dynamika ;) mnostwo dzwiekow troche ostra gora ale i tak o niebo lepiej niz z technicsem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.