Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do denona 3803?

Swinks

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, wiem, że to pytanie bardziej na kino domowe - ale szukam przednich kolumn co do których miałbym większe oczekiwania w stereo niż w kd (taki ze mnie dziwak). Denon 3803 gra z dvd 2900, połączony DNM Reson bullet plug lub cyfrowym Profigoldem 4000, kable głośnikowe to audioquesty granity, obecnie w układzie bi-wire. Tak wyszło, że zmieniając poszczególne fragmenty systemu zamiast super poprawy zaczynam słyszeć kolejne moduły, które trzeba wywalić, bo psują wrażenie - i tym razem padło na kolumny... Potem spodziewam się, że kupię wzmacniacz lampowy, ale to może za rok.

Pomieszczenie ok. 30m, kolumny stoją dwa metry od ściany (obecnie tylni bas refleks - mam basy nie w miejscu odsłuchu a gdzieś w sypialni dziecka), preferuję głębię obrazu i szczegóły, również w basie. Tzn. fajnie jak jest głeboki i mocny, ale jednocześnie dałbym się zabić, żeby słyszeć palce na strunach kontrabasu, albo słyszeć, ile centymetrów od krawędzi bębna pracuje stopka... Słuchana muzyka jest przeróżna. Najbardziej lubię elektronikę dla emerytów (Klaus Schulze, Tangerine Dream, Redshift) ale również Linkin Park, Eminem czy też Red Hot Chili Pepers i Fantomas. Mam trochę klasyki i jazzu, ale raczej są to poszukiwania nowych dźwięków niż melomaństwo (sorki za słówko). Macie jakieś pomysły?

https://www.audiostereo.pl/topic/5946-jakie-kolumny-do-denona-3803/

>Macie jakieś pomysły?

Oj pomyslow mamy wiele, ale nie wiemy ile ich realizacja moze kosztowac i czy konczy sie na 2 glosnikach czy chodzi o caly set 5.1.

xajas

www.jaschiks.com

Na razie tylko przód - raz, że kasa nie ta, dwa, że ciągle płyt SACD jest na rynku tyle co kot napłakał. A na odtwarzanie DVD nie narzekam (głównie koncerty)... no, narzekam, jak trafię na monoficzne pawie w stylu Black Sabbath i ich Never Say Die. Na razie więc skórka nie byłaby warta wyprawki.

Szymonie - na wszelkich listach wszyscy mówią sobie po imieniu (lub nicku), niech tak zostanie, dobrze? Prawdę mówiąc, jeśli masz jakiś pomysł, napisz to, proszę, na forum. Siłą forum jest konfrontacja opinii, no wiesz, jeden uważa, że tylko arbuzy, drugi że tylko banany. Padają jakieś argumenty, na podstawie których można potem pójść do sklepu i sobie coś odsłuchać. Na razie chciałbym zawęzić sobie pole manewru do kilku modeli, choćby dlatego, że nie wyobrażam sobie kupienia kolumn bez ich wcześniejszego przytargania do domu i sprawdzenia jak się zachowują.

Do Tonsili mam sentyment, jak większość z tych, którzy w liceum jeździli do Wrześni, żeby wystać wymarzone kolumny... ech łezka się w oku kręci. Ale to se ne vrati. Poszukuję raczej sprzętu uznanych producentów, z zakresu cenowego, powiedzmy od JBL XTI100 do B&W 703 (ale to już granica harakiri i sepuku razem wziętych, jak dla mnie). Jednych i drugich słuchałem, ale na kompletnie różnym sprzęcie i przypadkowych nagraniach.

->Swiks

Ja mam zestaw B&W DM s3 604 + 602 + lcr 600 + asw 675. Cóż pewnie nie jestem do końca obiektywny (każda sroka swój ogon chwali), ale dźwięk z tego zestawu przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Nie mogę się od czasu zakupu głośników oderwać od słuchania muzyki.

Jeśli chodzi o bardziej obiektywne informacje to niemiecki Stereoplay uznał ten zestaw za sprzęt klasy referencyjnej (poszczególne komponenty są oceniane niżej). W załączeniu załczam wycinek z ranking sprzętu dokonanego przez Stereoplay. Uważam, że ten rezultat jest genialny, bo inne zestawy ze wspomnianej klasy kosztują kilkakrotnie więcej, a same Bowersy można kupić znacznie poniżej sugerowanej ceny detalicznej.

Polecam

KL

[obrazekLUKASZ-84803_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

• 5 lat później...

Minęło troche czasu. Dużo sie nie dowiedziałem z tego wątku.

Nabyłem własnie b. wyskoi model Denonna 3803. Chciałem zapytać się co sądzicie o Denonie AVR3803 ?

Jakie polecacie już sprawdzone kolumny do niego w opcji do ok 3000zł ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.