Skocz do zawartości
IGNORED

LinnLP12,roksan tabriz jaka wkładka?

janek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tak się jakoś u mnie porobiło, że od dłuższego czasu kupuję więcej płyt LP niż CD i postanowiłem zmienić gramofon z Thorensa TD 165 Special na Linna LP 12. Ponieważ wcześniej już miałem kupione ramię Tabriz Roksana, które miało znaleźć się w Thorensie, ale nie zdążyło, więc zakupiłem na ebay-u Linnna LP 12 bez ramienia. Pozostała mi też wkładka Denon DL 110 i teraz przyszła chęć na zamianę na coś lepszego. Budżet ok.1500 zł. skład zestawu wchodzą: Linn lp12, preamp Linn K1 wymiennie z częścią pre wzmacniacza Pioneer SA 8800 lub cały wzmacniacz, wzmacniacz Jolida JD 300B i kolumny Zoller Imaginatin 2.Czego oczekuję? Przede wszystkim spójności brzmienia, klarowności sceny dźwiękowej ale bez nadmiernego wyostrzenia dźwięku ale z tzw.przestrzenią wokół instrumentów jeśli tak nagrano i bogatą paletą w średnicy. Inaczej mówiąc jak gra jazz akustyczny to trzeba czuć soul, a jak rock to z wykopem.Mam nadzieję, że będziecie w stanie doradzić mi wkładkę MM lub MC LO i to nie koniecznie nową. Pozdrawiam i dziękuję . Janusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.