Skocz do zawartości
IGNORED

Kto robił testy ABX ???

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

muls, wszystkie organy u mnie funkcjonyja dobrze a prawie wszystkie :) mogę poddać weryfikacji. Między uszami mam coś więcej niz pudło rezonansowe w przeciwieństwie do centralnych wyrównywaczy.

Modrzew-a ja taki chlopaczek jestem,Pan Muls nie chce pisac fraszek,to walne zwrotke piosenki-

-ma ona zwiazek z ostatnim moim wpisem,idzie to tak-

Do dziury mulsik,do dziury

Niech Cie stestuje audiofil co niektory,

Nie mlody,nie stary-jak w sam raz

Mulsiku,ty kazde testy ABX przegrasz.

• Użytkownicy+

Senior, wiem co miałeś na myśli i wbrew temu co sądzi modrzew rozumiałem to od początku.

Pytanie jak Senior zrozumiał mój pierwotny wpis ?

:

>palton, 15 Gru 2009, 00:12

>Ps. Powtarzam, jeśli nie będzie kosmicznych różnic, to w ABX-sie polegnie każdy.

Bo odpowiedź była taka jak widać :

>Zgadza się - jeśli nie będzie różnic to w ABX-ie się ich nie usłyszy.

Na co ja napisałem, z podobną analogią :

>Senior, cieszę się że się zgadzamy. W ABX niewielkie różnice są nierozpoznawalne.

Fakt mogłem dodać - ;-)))

Roberto

• Użytkownicy+

Jak widać, to Senior pierwszy się ze mną "zgodził" ;-)))

Roberto de la Mulso ;-)

Ps. Modrzew, muls jest wyjątkowy i nie da się go podrobić ...

Mysle, ze w tym watku rowniez warto przypomniec o tym, co przed chwila napisalem w temacie w dziale "stereo": " Jak testować sprzęt audio podczas odsłuchów: doświadczenia i wnioski"

Wpis z 15 Gru 2009, 23:07

modrzew47

A ja - mimo, ze juz dwa razy pytalem Ciebie o ten styczen jak rowniez o wczesniejszy przyjazd - nie dostalem zadnej odpowiedzi. No i kto by ewentualnie jeszcze wpadl ?

Oto powtorka mojego wpisu jeszcze z 7 grudnia:

Lutek, 7 Gru 2009, 23:16

>Na stronie 15-tej zamiescilem taki oto wpis:

>Lutek, 6 Gru 2009, 23:35

>>modrzew47, 6 Gru 2009, 21:47

>>

>>>Lutek

>>>Nie wystarczy Ci,że porównywali wzmaki,Redaktor i inni?Opisy różnego(jednak)brzmienia są na

>forum.

>>>Nie mogę nigdzie do świąt wyjeżdżać Bo mam zleceń przyjętych za dużo.Nie sądze,żebym uporał się z

>>>tym do świąt BN,moze do Nowego roku się uda.Poza tym porównań trzeba znac jeszcze warunki

>>>akustyczne.Dlatego chciałem to zrobić u siebie.

>>

>>Co mi to daje, ze inni porownywali i jest masa opisow brzmienia ? Ja chce u siebie posluchac,

>>porownac..., moze przy okazji w koncu cos sie trafi, co mnie zainteresuje.

>>No to mozemy w styczniu.

>>W takim razie moze wpadnij wstepnie bez elektroniki tylko na odsluch kolumn i zorientujesz sie co

>>do akustyki, a dalej zobaczymy i uzgodnimy na miejscu.

>

>modrzew47

>

>Nie otrzymalem odpowiedzi w sprawie spotkania w styczniu i ewentualnego wczesniejszego Twojego

>przyjazdu, w celu zorientowania sie co do kolumn i akustyki pomieszczenia.

>

>Widze, ze chlopaki nie mozecie sie skrzyknac. Jeden do drugiego nie chce sie wybrac, wiec moze

>faktycznie - jak pisalem - spotkamy sie u mnie w tym styczniu, bo modrzew w grudniu nie bedzie mial

>czasu. Czy wpadlbys "muls", "toyota1664", czy kto tam ewentualnie ? W proponowanym skladzie byloby

>wiec nas az czterech.

• Użytkownicy+

Tarik w innym wątku podał link (strona Pawła ?), a tam są dalsze linki to testów ABX. Jeśli tezę o braku różnic ma potwierdzać na 15 razy 10- 11 trafnych, to jest dla mnie to ciekawe...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pomijam fakt, że w innych linkach (Roger’a Russell’a z fimy Mcintosh), dla Tarika który nie słyszy wpływu wzmacniacza i CD "autorytetem" w sprawie kabli jest gość z Maca :-)))

Robert

Ps. Szkoda że wcześniej nie przyjrzałem się tym linkom.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

muls

Patrząc historycznie,to ja byłem pierwszy,jeśli już.Natomiast co do dowodów to już pisałem,że zawsze należy to do tego co odkrył cos rewolucyjnego.W tym przypadku chodzi o twierdzenie,że wszystkie wzmacniacze grają jednakowo.Udowodnienie takiej nowatorskiej tezy leży po stronie tego co tak twierdzi.A że tobie się nie kce,to inna sprawa.

Lutek

Nigdzie nie mam zamiaru się ruszać i komukolwiek,cokolwiek udowadniać.Powinno być odwrotnie.Dlaczego miałbym jechać da Ciebie?Po co?Moge to zrobić u siebie,nie ruszając się z miejsca.Robiłem zresztą już to nie raz.Porównywałem.Znam wyniki swoich testów i nie interesują mnie testy wykonywane,gdzieś u kogoś na wzmacniaczach,których nie znam i nie mam potrzeby ich poznawać.

Pewnie są podobnie brzmiące wzmacniacze,tylko nic z tego nie wynika dla mnie.Żaden to dowód na teze,że wszystkie są nie do odróżnienia.Zawsze,we wszystkim są różnice i będą.Pisałem na ten temat również,przykład alkoholowy i krawatowy a jak ma być poważniejszy to mogę zapisać nimi cały wątek,tylko po co?Miałem w życiu kilkanaście wzmacniaczy,tańsze,droższe i zawsze się czymś różniły.

Seniortelefono

Jestes juz oficjalnie trzy lata na forum,i pytasz sie -dlaczego zniknely wpisy?????

Nie wiesz ,ze jest tak,ty senior,ja stary,modrzew daleko-my proste ludzie,nie pojedziem.

Natomiast wiesz Palton-Lutek sztama-wiadomo[tesciarze],i lepiej miec przy boku inzyniera MULSA[55LAT]

Wiesz jak ten test by wygladal?????? Wiec dajmy na to ze osoby z testu to-

Ty senior,ja stary,modrzew pewnie niemlody,muls-tez juz prochno z ucha leci.

Za duzo by bylo bledow,i co-piekielna maszyne ma lutek z paltonem-co chca to napisza,wytna i koniec.

Dla mnie najlepiej niech MULS nie zahacza o historie niech lepiej wpadnie w histerie[po szaleju]

dlatego,ze nie pojechalismy.Po za tym mroz scisnal i te jego szkapy nie dadza rady.

Takze,aby do wiosny......

modrzew dla porzadku.Nie da sie udowodnic ze wmaki graja jednakowo przez kogos, kto uwaza ze wzmaki graja jednakowo.Jest to tak skomplikowane logicznie, ze moze ci pomóc tylko jakiś ...stary ałdiofil.Ten akurat co go widac, jest zdecydowanie kiepskim ałdiofilem wiec połączcie siły.Ale jesli tej zagadki nie rozwiążesz, to generalnie daj sobie spokój i włóz ciepłe kapcie.Sobie i żonie.I wez sie za druty...ale do wełny.

muls

Możesz troche jasniej,bez tych Twoich szarad?To przecież Ty chcesz coś udowadniać,robić testy ABX

i porównywać.U mnie z kapciami i bez gra jednakowo.

A tak na marginesie to skąd wiesz,że mam zone?Może mam mężścizne?

Do rozwiązywania zagadek mam psa,jakbyś pytał.

Ja dawno już wyrosłem z zagadek.Już Ci psałem czy nie,że stary wcale nie stary tylko ma taką ksywkę?

Stary to pies jak z budy nie kce wychodzić.

Widze,że nie bardzo dajesz rady?Co z Tobą?Choryś moze?

na zasadzie biednego poratuj.... ułomnemu pomóż....Pomiń w takim razie żone i kapcie.Skup sie na istocie.Jesli ktoś nie słyszy bo jest głuchy, to nie usłyszy ..bo głuchy.Słyszacy natomiast usłyszy i powie głuchemu ....

Modrzew-inzynier Muls wychowal sie w elicie,i nie kuma co to ksywka,albo czytal bedac juz

uraczonym swoim napojem.Zimno jak cholera,wiec dzis kupilem sobie i zonie kapcie[takie cieple].

Zalozylem,posluchalem-a tu kurde nic lepiej nie gra.Chcialbym,zeby Pan Muls cos doradzil,bo cos

mi sie zdaje ze na drutach to on sie wyznaje-przeto inzynier nie????

muls

Jednak nic się nie zmieniło.Dalej jest tak samo,tylko złośliwsze masz teksty.Myślisz sobie,że masz taki bajer i taki bystry jesteś.Tak?Jak ja bym miał taki,to udawał bym niemowe.Conajmniej.

Co do darów,to akurat stałem w innej kolejce.W tej co to dawali słuch i pieniądze.Bo widzisz jak je masz to zrozumienie biednych Ci nie potrzebne.Tak widzisz,nie musze Twoich bzdur rozumieć.Nie wiem czy ktokolwiek poza Tobą je rozumie.

I pamiętaj,że jak Kuba........tak i Kubie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.