Skocz do zawartości
IGNORED

Merlin VSM kolumny głośnikowe czy ktoś je zna?

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

americano.

Dobrze,że nie namawiasz bo Dynki są nie do zastąpienia.Może jak zdecyduje o budowie drugiego systemu

To kto wie.Może?Wygląd mało ciekawy.Dla mnie to też jest ważne.Niestety oprócz tego,że słysze to jeszcze widze.

modrzew47

nie rozśmieszaj mnie z tym "nie do zastąpienia" i to w 60m :)

Proszę ile osób pozbywa się dynaudio, w tym parę evidensów temptation, Confidence C2 z Kaliforni ktoś chce tak bardzo je sprzedać za $5500 (40% ceny USA) że wyśle na cały świat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten wygląd newform jest nieprzypadkowy. Dzięki niemu te kolumny znikają zupełnie. Zostajesz sam na sam żywą muzyką. I w porównaniu dźwięk jest do dynaudio przyklejony, mała scena, za kotarą. Ale wielu moich znajomych przechodziło przez etap dynaudio i to rozumiem. Pewne aspekty dynamiczne są ciekawe, pewien rodzaj miękkości...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

americano

Nie mam zamiaru Cie rozśmieszać,zwyczajnie mi odpowiadają.To że ktoś sprzedaje nie jest żadnym punktem odniesienia.Inne kolumny też sprzedają,ale z braku miejsca i czasu,nie chce tych zacnych i mniej zacnych firm wymieniac.Nie jest dźwięk do Dynaudio przyklejony,nie ma małej sceny i nie jest za żadną kotarą.Kwestia systemu,okablowania,akustyki itd.Same kolumny nie grają.Ten dźwięk mi odpowiada i tyle.Nie zapominaj,że to nie ja szukam kolumn a mój dobry znajomy.Już Ci o tym pisałem.

Poza tym,nie kupuje niczego bez wcześniejszego odsłuchu.To zasada.

Napisałem "w porównaniu". Nie namawiam Cię do żadnego zakupu. Natomiast jak sądzą zakładając ten wątek w imieniu znajomego, chyba sam zamierzasz go do czegoś namawiać.

Kończę swój udział w tym wątku.

americano

Dzieki za wpisy ale zacytowałem Twoją regułe z początku,że nie będziesz mnie do niczego namawiał,nie musisz się obrażać bo nie miałem nic złego na myśli w stosunku do Twojej osoby.

Nie zamierzam też nikogo do niczego namawiać.Wątek ma byc pomocnym dla niego w wyborze i do poszerzenia horyzontu.To On musi podjąć decyzje.Tylko tyle,myśle,że wziął sobie do serca co napisałeś bo słucha tych Equilibrium w domu.To chyba wystarczający dowód na wdzięczność nie skłamaną,oszukańczą czy fałszywą.

Pozdrawiam.

• 9 miesięcy później...

>Grają rewelacyjnie.

Zależy wszystko od tego jaki kto preferuje dźwięk.Mój znajomy twierdzi,że nie specjanie.W porównaniu do Guarnieri,grają większym basem(naturalne)i są ostrzejsze na górze,tzn.góra jest bardziej kłująca.Biorąc pod uwage,że napędzane były Jadis DA-88 to wydaje mi się troche dziwne.

Ale brzmienie,to można by było myśle zmodyfikować,ale cena tych kolumn urosła w trybie expresowym do 26000zł.!!!Podejście handlowe producenta?Dziwnym jest fakt,że producent na swojej stronie nie ma wyszczególnionych modeli i cen.Dziwna jest też strona,wspólna z Enerr.Może cena zależy od np.samochodu lub domu kupującego?W takiej sytuacji można tak mysleć.Gdy nie ma cen,cene można zawsze wymyślić na poczekaniu.Przeglądając internet znajdowałem rózne ceny,ostatnia to była 16000zł.

W tym wątku padały też rózne.Dziwna polityka,oj dziwna.

Stary i nieaktualny wątek. Znalazłem go przypadkowo. Te kolumny Equilibrium z AS 2008 i AS2009 to dwa inne modele. Jeden za 16 a drugi za 26. Tylko głosnik wysokotonowy jest ten sam. Reszta zupełnie inna z obudową włącznie.

W 2008 był model Atmosphere, a w 2009 Euphoria. Atmosphere to najtańsze kolumny trójdrożne Equilibrium i kosztują 16000. Euphoria jest kolejna w katalogu i kosztuje 26000, a potem Eltheria za 36000, która z tego co wiem będzie na AS 2010. Jest jeszcze Hedonia, która kosztuje powyżej 40000 (chyba 45).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.