Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon + Tannoy

JacekSzulc

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w domu stereo na kolumnach Tannoy M1.

Chciałem je wykorzystać przy tworzeniu kina domowego.

Czy możecie mi polecić coś Tannoya do amplitunera AVR 138 B ?

W Media widziałem zestaw AVR138B / DVD29 / JBL Balboa.

Do JBL mam zaufanie, ale te akurat wydały mi się zbyt plastikowe.

Myślałem więc o kupnie bez kolumn.

Chyba, że ktoś z was słyszał te JBLe i może je polecić.

Chciałbym też posłuchać na tym stereo, głównie jazz i klasyka.

Pokój: 4.5m x 5m

Portfel: ok 5oooPLN (wzmak+kolumny) z tendencją wzrostową.

Mam duży sentymentdo Tannoy. Odpowiada mi brzmienie M1.

https://www.audiostereo.pl/topic/60137-harman-kardon-tannoy/

Sluchalem tego zestawu o ktorym piszesz, do kina super bo w zesatwie jest fajny subuferek ale do stereo juz gorzej, a jak wylaczysz suba to juz wogole :/ ale to jest moje zdanie. Ja tez mam w domu Tannoye i tez mam do nich sentyment. Poszukaj frontow M4 lub F4 da sie kupic w fajnych cenach i na pewno bedzies zadowolony ze sprzetu i kasiorki w portfelu :)

Skoro tannoye ci pasują (sam zaczynałem od nich przygode i uważam za rewelacje) dokup resztę do kina też Tannoy ze starej serii Mercury - używki. Żądne balboa sie do nich nie umywają. Jako amplituner polecam posłuchać M1 z Onkyo i Marantzem.

Dziękuję wszystkim za rady.

Zaczynam się rozglądać za kolumnami M4, niestety znajduję same oferty dotyczące F4. Nie zdążyłem się jeszcze zorientować jakie są różnice między nimi.

Co do portfela, zapomniałem dodać, że muszę w tym zmieścić jeszcze DVD.

Ale Tannoy to wyzsza polka ;) A dynamiczny to Harman jest wiec nie bedzie problemu :) Jakie sa roznice? Oprucz wygladu, to podobno w F4 ulepszona jest zwrotnica, chociaz spotkalem sie z tym ze i tak zwrotnice w M4 jak i F4 sa wymieniane :P Ja slucham na oryginalnych i jestem baaaardzoooo zadowolony z tych glosnikow :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.