Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 805+jamo s606 + dvd wiwa tymczasowo jak to ustawic?

Greg27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam pewien problem posiadam sprzet jak w opisie ale nei wiem jak go podlaczyc i ustawic nie mam instr. posiadam kabel coaxialny do podlaczenia dvd z amp. bede naprawde wdzieczny jesli ktos mi pomoze ustawic amp i dvd zeby wszsytko gralo jak powinno zebym mog sie cieszyc z ogladania :)naprawde dziekuje za pomoc

Z tego co pamiętam to w Onkyo 805 nie ma wejścia coaxalnego więc pozostaje ci światłowód, ewentualnie na stereo dwoma kablami RCA lub z złączem HDMI 1.3 o ile takowe ma DVD (to w tedy pójdzie i dźwięk i obraz) choć szczerze wątpie aby było. Jeżeli nie ma HDMi no to pdłączasz bezpośrednio do amplitunera kablami Componet (do obrazu) w wejścia DVD in i z aplitunera łączysz TV też kablami Coponet z wyjścia out . Podłączasz głośniki do wejśc z tyłu są dokładnie opisane gniazda Front L i Front P. Przełączasz w TV na sygnał z Cmponeta (z aplitunera) i całe Menu aplitunera masz na ekranie TV. Ustawiasz w tedy do woli.

Onkyo 805 ma 3 wejscia coaxialne.

Dzwiek podlaczasz z tulu pod np coax1 kablem coaxialnym i ustawiasz w setupie punkt pierwszy zrodla dzwieku dla dvd jako coax1. Dobrze tez jest zrobic kalibracje z mikrofonem - mikrofon stawiamy w miejscu odsluchu, onkyo poustawia glosnosci dla poszczegolnych glosnikow i odleglosci od mikrofonu.

Jezeli chodzi o obraz to jezeli ww odtwarzacz posiada HDMI to mozna podlaczyc bezposrednio do telewizora - tym bardziej ze piszesz ze masz jedno urzadzenie do odtwarzania.

Dodam jeszcze ze aby łatwiej poustawiac w setupie to lepiej onkyo podlaczyc poprzez HDMI do TV.

Na ekranie TV wszystkie ustawienia sa czytelniejsze - łatwiej sie nawiguje widzac wszystkie mozliwosci naraz. Czyli HDMI out z onkyo do Hdmi w ampli.

A te 3 wejscia po lewej to co?

Mam onkyo 805 wiec wiem co mam.

I to wy glupoty wygadujecie, jak prawie topowy ampli od onkyo ma byc bez coax!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.