Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO TX-NR5007

tadeo

Rekomendowane odpowiedzi

Kulturą nie grzeszysz, w bazarowe licytacje nie będę się wdawał a umiejętność czytania jest przydatna, szczytem marzeń byłoby jeszcze czytanie ze zrozumieniem, to może przy następnej Wigilii:)

dzisiaj niema wigili tylko drugie swieto kulture zostawmy w domu tutaj jest malo przydatna nikt z nikim sie nie musi rozzczulac nie pasi nie czytaj jak dla mnie masz pokreconą konfiguracje ni to kino ni to stereo napewno ciezko co kolwiek w tej konfiguracji sensownego uslyszec prawdopodobnie mieszanina łomotu z dudnieniem bo do takiego suba trzeba miec jeszcze kawal pokoju i troszke mozgu zeby to odpowiednio po ustawiac

A jednak miałem rację...Zakompleksiony,nie mający ogłady i poczucia dobrego wychowania nastolatek.W dodatku ze świetnie wykształconą dysleksją. Kolego, trochę szacunku dla innych - język polski jest Ci tak obcy? Przecież Twoich wpisów nie daje się czytać. Są tak mało komunikatywne i nastawione na agresję w stosunku do adresatów, że brakuje mi słów... A kultury nie zostawiam nigdy w domu. Ona jest po to by używać jej wszędzie, w szczególności w kontaktach z nieznajomymi. Uwierz mi - to naprawdę świadczy o człowieku. Życzę zmiany nastawienia do całego świata oraz kontaktu z pozycjami z zakresu ortografii i poprawnej (choć częściowo - błagam)polszczyzny. I choć nie ma Wigilii to życzę Ci również abyś nauczył się "sprzedawać" swoje poglądy w sposób nie obrażający współforumowiczów.

Rozumiem, że tolerancja jest wartością samą w sobie, ale jak widać tolerowanie osobników typu Jorkers skutecznie rozwala każdą dyskusję na tym forum.

Apeluję do moderatorów, żeby prześledzili twórczść rzeczonego osobnika i wyciągnęli odpowiednie wnioski. Na innych forach takie chamstwo nie przechodzi.

A autorowi wątku pragnę przypomnieć, że może w prosty sposób zablokować jorkersa.

Wracajac do watku, 5007 to potega dzwieku w kinie i stereo jak przystalo na amplituner z transformatorem toroidalnym tylko jedna rzecz w tym modelu denerwuje jak juz wspomnialem, pstrykanie przy zmianie formatow oraz podobny objaw przy zatrzymywaniu i wznawianiu zrodla dzwieku co w najwyzszym modelu nie powinno byc miejsca tym bardziej, ze tych objawow nie mialy 905/906. Ja wiem, ze 5007ka ma wiecej kanalow ale najwyzszy i najnowszy model nie powinien posiadac takich niespodzianek. Rozmawiajac z serwisantem E.I.C. smial watpic, ze kolejne update firmware wyeliminuja tego typu pstrykanie i mysle, ze ma racje a szkoda...

To pstrykanie jest mechaniczne tak więc wątpię aby nowy firmware to zniwelował. Mam to samo w Denonie i mi osobiście nie przeszkadza. W tańszych urządzeniach nie ma pstrykania gdyż wszystko odbywa się w układzie scalonym a tutaj prawdopodobnie na przekaźnikach. Ale mogę oczywiście się mylić. ;)

facet psrtrykaja przekazniki i napewno firmware tego nie zlikwiduje :)

potega dzwieku :) w stereo hehe jak przystalo na transformator toroidalny hehe jak to ładnie MARKETING UMIE WSZCZEPIĆ TĄ GŁUPOTE

Wg mnie jedyną metodą jest ignorowanie - "nie zauważanie" - wpisów takich "jednostek", im więcej będzie merytoryki tym bardziej niepodatny grunt, może sobie odpuści. Ja pozostaję bierny na zaczepki. Autorowi tematu polecam zakup Onkyo 905, aktualnie można nabyć je za ok. 3800 zł tylko w kolorze srebrnym, ale przynajmniej nowy i z 3 letnią gwarancją EIC.

Aha, 806 bardzo dobrze zgrywa się u mnie w domu z zestawem Tannoy Revolution (R3 + R2 + R1 + Rc) i subwooferem B&W ASW 1000. W pokoju 48 m2 nie brakuje mocy bez wspomagania końcówką mocy.

Zestaw JBL ES mam podpięty w mniejszym pokoju (ok 25m2) pod starą 804 i też mógłby grać bez końcówki mocy, zwłaszcza z subem Sony SA-WX 900, alternatywnie podłączam zestaw Tannoy Sensys (w tym mniejszym pokoju) i też w Onkyo wystarcza zasilacza:)

Końcówka na przodach to już tylko fanaberia słuchania w stereo.

Jorkers

23 Maj 2009, 20:40

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 232 / 749 / 1

hehe robicie mi checi na takiego rotelka to co w nim mi sie podoba to ze ma toroid

Jorkers, 26 Gru 2009, 21:17

>potega dzwieku :) w stereo hehe jak przystalo na transformator toroidalny hehe jak to ładnie

>MARKETING UMIE WSZCZEPIĆ TĄ GŁUPOTE

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.