Skocz do zawartości
IGNORED

Srebrzone kable do bi-amp'u

admOSX

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, przymierzam się do zmiany przewodów głośnikowych zasilających górę i średnicę uparłem się na srebro i to nie ulega jakiejkolwiek dyskusji, maksymalna cena 45zł z metr, w tej chwili do kolumn podpięte mam:

Bas - Bandridge z serii Profigold BassFlex o przekroju 2x 4 mm2, model PGC 7404.

Średnica i góra - Klotz 2x2,5mm2 LY 225 (totalna porażka)

Moje typy na dzień dzisiejszy są następujące:

1.Profigold AirBassFlex 2x 2,5 mm

2.QED model Silver Anniversary XT 2x 1,88 mm

3.INAKUSTIK ATMOSAIR 195 SILVER

Długość przewodów to 2x3m, oczekuję przede wszystkim, poszerzenia sceny i większej ilości detali.

Pytanie: który z powyższych kabli lub wasze propozycje w podanym pułapie cenowym, modą być używane.

https://www.audiostereo.pl/topic/60546-srebrzone-kable-do-bi-ampu/

Real Cable BM 250. Ja mam je w BI-WIRE razem z Real Cable BM 400. Odlot za niską cenę. Szczerze polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Znalazłem jeszcze coś takiego(używka), ale nic nie mogę znaleźć na ich temat w necie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mozesz nabyc srebrne druty u SonusOliva.pl w izolacji z teflonu i zrobic z nich skretke - jesli tylko na wysokie tony to powinny wystarczyc te ciensze, po 9zl na metr + izolacja (najlepiej po 2 druty na + i 2 na -. Wyjdzie jakies 40zl za metr kabla mono. Powinny zagrac najlepiej w tej cenie.

pzdr

slvn

slvn-dobrze proponuje pod warunkiem ze lubisz taka zabawe i masz chwile czasu.

Modrzew47-VDH Wind MK2 jest kablem posrebrzanym tak jak znakomita wiekszosc kabli tego producenta.Cena 45 zł kora podales to raczej cena za mono metr czyli pojedynczy przewód wiec trzeba to pomnozyc x2.

admOSX, 4 Sty 2010, 12:45

>Znalazłem jeszcze coś takiego(używka), ale nic nie mogę znaleźć na ich temat w necie

Cześć.

Trzeba na nie uważać. W sklepie z elektroniką w Gdańsku mają takie po 8 zł/m.

pozdrawiam

Michał

Mam tego QED'a rozpołowionego i puszczone właśnie w bi-ampingu jedynie wysokie nim i według mnie się sprawdza (również mam ampli Denona) - górka fajnie się wykreowała i rozjaśniła osobiście polecam takie rozwiązanie.

Acha, jeszcze jedno jeżeli chodzi o szerokość sceny poeksperymentuj z ustawieniem kolumn. Ostatnio sam byłem w szoku ile pod tym względem zmienia zmiana kąta ustawienia o raptem pare stopni, ale posrebżany kabelek też robi swoje zwłaszcza w kwestii szczegółów.

Dzięki, co prawda ustawianie kolumn, przerabiałam już jakiś czas temu, ale na pewno nie omieszkam wrócić do tego po wymianie kabli. Jeśli chodzi o sam kabel też jest moim faworytem, jednak przed zakupem muszę poszukać sklepu gdzie możliwe będzie wypożyczenie choćby dwóch różnych w tym samym czasie a to wcale nie jest łatwe. W sumie pieniądze niewielkie, ale po co wywalać je w błoto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.