Skocz do zawartości
IGNORED

co to za kolumny?jak to wyglada jakosciowo?

ostal1985

Rekomendowane odpowiedzi

witam.kupilem sobie niedawno kolumny podstawkowe malo znanego producenta mianowicie dr.hubert gmbh bochum

z tego co wyczytalem jest o sprzet wykonywany na zamowienie z najwyzszej klasypodzespolow

wlaczylem posluchalem i az mnie zamurowalo - gra to rewelacyjnie (bardzo duza efektywnosc i mozliwosci wychylowe membramy stad calkiem dobry bas jak na amkniete pudelka)

po rozebraniu okazalo sie ze siedza tam glosniki scan-speak + gigantyczna zwrotnica na 3/4 tylniej scianki a calosc jest laczaona wewnatrz bardzo grubymi porzadnymi kablami grubosci malego palca...lakier fortepianowy dopelnia wrazenia luksusu...

wypowiedzcie sie prosze...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16172-100005684 1263084277_thumb.jpg

post-16172-100005685 1263084277_thumb.jpg

post-16172-100005686 1263084277_thumb.jpg

post-16172-100005687 1263084277_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chodzi, że by zapewnić Cię, że postąpiłęś słusznie? Jak na mój gust kolumny prezentują się ok, a przetworniki są ok. Generalnie w czym jest problem? Ile kosztowały te pudełka?

ostal1985

"wiesz chodzi mi o realna wycene wartosci tych pudelek....

ja dalem za nie 80euro"

80 euro to rzeczywiscie musi byc "sprzet wykonywany na zamowienie z najwyzszej klasypodzespolow". ZA te pieniadze... musi grac. Wprawdzie nie widac tego lakieru fortepianowego, ktory to "dopelnia wrazenia luksusu" ale to chyba kwestia innego ujecia.

Realna cene wyznacza realny rynek. Wystaw to to na Audiogon lub inny eBay i zobaczysz ile uzyskasz. Proste.

A co do kabli to moje Totemy maja w srodku (wiem, bo rozbieralem) cieniutkie kabelki a bas schodzi do 30Hz i jest po prostu pierwszej ligi; nie slyszalem lepszego basu z monitorow. Prad od wzmacniacza do kolumn biegnie cienkimi srebrno-miedzianymi kabelkami wiec to chyba jednak nie o te kable sie tutaj rozchodzi. Ale to tylko moja opinia.

ja sie skusilem za te 80 auro gdyz niedawno na ebayu te same kolumny poszly za 385 euro bodajze wiec w przeliczeniue na polskie mamy 1500zl

no ale polski rynek wiaze sie swoimi prawami

O tyle o ile, głośniki "coś" ze sobą reprezentują to obudowa raczej nie wzbudza zaufania, to moje stwierdzenie na podstawie zdjęć. Jeśli możesz, napisz jak one wg. Ciebie grają.

kolumny rozebralem i obudowy sa z mdfu ktory nie jesy obklejany fornirem a prawdopodobnie wyglada to na szpachlowane i lakierowany polyskujacym lakierem

gra to ladnie - ma przede wszystkim bardzo duza efektywnosc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 799zl sie nie sprzedały :)

Ukryta Zawartość

ja je u niemca kupilem...widzialem na ebayu austiackim je za ponad 300 euro na aukcji wiec sie skusilem

napedzam je cyrusem 5 a cd to california audio labs tercet

te na allegro widzialem no ale mialem juz swoje wiec po co mi druga para:)

a tak na marginesie troche bralem pod uwage fakt iz na polskiech aukcjach byl wzmacniacz abacus rieder i sprzedal sie za 100zl

skandal gdyz u niemca na ebayu trzeba za zniszczonego dac 130-150 euro a za bardzo ladnego to minimum 200-250 euro

Ja muszę przyznać, że nie rozumiem, dlaczego ludzie kupują w ciemno jakieś stare klamoty nie wiadomo skąd, których nigdy nie słyszeli, w przekonaniu że dobrze zagrają. Jeszcze żeby to było sygnowane jakąś marką z tradycjami, to przynajmniej wiadomo byłoby czego się w przybliżeniu spodziewać.

o producencie czytalem i jest o tym nawet na stronie producenta

jest to firma ktora kiedys pracoala pod politechnika bochum i miala swoje alboratorium badawcze

mogl przyjsc do niej pan x i zamawial np kolumny - oni dawali powiedzmy pol roku i je wykonywali dla niego pod konkretne preferencje

dzis produkuja wzmancacze radiowezlowe seryjnie oraz proz tego robia wlasnie sprzet na zamowienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.