Skocz do zawartości
IGNORED

Wieża stereo do 2000 zł

pawel2208

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Rozważam zakup wieży stereo do 2000zł. Będę na niej słuchać w przeważającej mierze rapu, czyli oczekuje mocnego basu, a nie pierdzenia i mam nadzieję, że w tej kwocie moje oczekiwania zostaną spełnione :)

Pozostałe wymagania:

- obsługa MP3jek

- wtyk USB i współpraca z telefonami i odtwarzaczami MP3

- odtwarzacz CD, DVD itp mi zbędne

- fajnie jakby dało radę do tego gramofon podłączyć

Rozważam modele:

- Denon M37

- Yamaha PC E320

- Yamaha MCR 640

- Denon D-F107

- Onkyo CS525

- Marantz M-CR502 + LS502

Niestety E410 nie ma wejśćia USB.

I jeszcze jest kolejny problem, gdyż kolumny z racji małego pomieszczenia (11,5m2) będą miały prawdopodobnie zasłonięte porty BR i będą stać na regale, czy nie będą zbytnio podbite? Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/60695-wie%C5%BCa-stereo-do-2000-z%C5%82/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nic lepszego nie kupisz,ale z tym basem to zaponij dokup suba.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

E810 nie ma usb, z tych co podałeś to raczej tylko MCR.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Wg. mnie szkoda tych kolumn od mini do łojenia. :/ TO nie TEN cel.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Lg masz w kazdym euro,saturnie i media.Z kolumn wielkosci 4pak piwa nie spodziewaj sie wiele.

Masz kompa to usb ci odpada.

Z aledrogo jamaszke masz za 1200 plus wmaire sub z 500 kabel do kompa i z 50 na kable glosnikowe i bedzie lupac.

USB jest mi niezbędne, często muszę czegoś odsłuchać w innym środowisku niż komp i po prostu nie chce mi sie wszystkie co mam na kompie wypalać, a wieżyczka będzie w innym pokoju niż komputer.

• Użytkownicy+

Do compa jako źródło możesz dokupić squeezeboxa (tu masz link oz wątkiem o nim :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Comp może, a nawet powinien stać w innym pokoju. Widziałem używanego SB za 480 zł.

Robert

Ukryta Zawartość

a mam pytanie czy jest duża różnica między e-320 a E410 bo ta pierwsza ma USB i fajną cenkę i wydaje mi się te same kolumny co E410 i się różnią 10w na kanał i nie wiem czy jest to znacząca różnica w jakości dźwięku.

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Dokladnie. Nie myl mocy z jakoscia. Napisales, ze w przewazajacej mierze sluchasz rapu? ...hmm po opisie w ''o mnie'' stwierdzilbym, ze raczej na odwrot. Do takiej muzy polecalbym focal'a ale nie zmiescil bys sie w budzecie. Za taka sume trudno skombinowac cos sensownego. Yamaha piano craft jest chyba najlepszym rozwiazaniem chociaz to nie jest sprzet do ciezkiego lupania i bas nie bedzie wystarczajacy. Pewnie uznaja mnie za wariata, ale... moze pomysl o kinie domowym 2.1 z mocnym subem?

Ja bym sprzedał dudniące logitechy(które do muzy średnio się nadają) i kupił za tą cenę taki zestaw:

Ukryta Zawartość

Myślę że na początek będziesz bardzo zadowolony.

Ew. to(Podobna cena):

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem to lepsze wyjście niż te Mini wieże, bo tu musiał byś zmienić kolumny w Piano na Focale a to już budżet 3000zł. Dlatego rozważ te dwie opcje. Dodam że Twoje Logitechy nie mają do nich startu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Nie chce robic antyreklamy, ale te Altec'i to sie na g.... nadaja moim zdaniem. To praktycznie takie same popierdolki jak logitech'y gospodarza. Kilka tweeterkow plus smieszny woofer z 10% thd to kpina. To taki efekciarski typ grania troche cykajacych sopranow plus woofer z budyniu ala golf 3 po ''tjuningu''. Podwyzszone skrajne pasma nie poprawia jakosci dzwieku, po 1h godzinie sluchania na tym czyms po prostu uszy zwiedna. No ale to tylko moja skromna sugestia.

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Dobra, gruntownie przemyślałem i postanowiłem, że sprzęt ma być porządny, nie żadne tam LG. Aktualnie głównie u mnie leci rap, ale często mi się to zmienia, także dobrze, żebym był na to przygotowany :).

Z racji pomieszczenia doszedłem do wniosku, że jakbym nie kombinował, to odpowiednia odległośc dla portu BR nie będzie spełniona także potrzebne są mi kolumny podstawkowe z przednim portem Bass Reflex. Co do kolumn to przede wszystkim miękki, soczysty dźwięk i mocny, wyrazisty bas.

Co do elektroniki to tak to sobie wymyśliłem.

Wzmacniacz Reloop Ha-210B - 650 zł

Odtwarzacz CD:

tu nie jestem pewien,

ale póki co znalazłem takie coś

Denon DCD-625

Yamaha CDX 930

Yamaha CdX 580

Yamaha CDX 593 Pro-Bit

lub jakiś rotelek

W każdym razie do 400 zł,

sądze, że za tyle wśród używek

coś się znajdzie.

Podsumowując na kolumny zostaje mi jakiś tysiak. I co doradzicie mi w tej kwocie z przednim portem BR + wymagania jak na początku postu.

Pozdrawiam!

Dobra, mam diametralną zmianę, gdyż udało mi się odziedziczyć ok. 10 letnią elektronikę Marantza i teraz pozostało kupić kolumny. Kolumny chciałbym tak za 1500 zł ale jakby były warte to choćby i 2k. Oczywiście podstawkowe, dobrze, żeby miały przedni BR, ale może byc tylni, tylko u mnie byłoby ok. 20-30cm odstępu. Z racji tego, że poszukuję czegoś z mocnym basem i mięsistym dźwiękiem pomyślałem o firmie Paradigm. I co sądzicie o modelu Paradigm Titan Monitor V5 ? Czy do jakis 12-13 mk2 nie będzie to przesada? Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.