Skocz do zawartości
IGNORED

Czarna rozpacz- list na High Fidelity

zawi

Rekomendowane odpowiedzi

A interes sie kręci i kręci,kółka się toczą i toczą,kaśka płynie z rączki do rączki.

Niech kupują te gazetki z obrazkami dalej i według rad składają.Uszy mają zostawić dopiero na odsłuch porażki.

Osobiście ten list mnie przeraził nie ze względu na cwaniactwo jakie obnażył w branży bo to raczej norma ale że są na świecie jeszcze takie kołki jak ten gość.

Myślałem że takie reczy to już tylko w filamch się zdarzają:)

Moje zdanie takie nad takim gościem to stać i śmiać się a nie płakać. Kto na zdrowym umyśle nawet będąc bogatym w przerwie jak żona idzie do fryzjera kupuje głośniki czy inną rzecz za 8 tyś zł bo ładnie na półce wyglądała i się napaliłem, jak bym miał wydać 8 tyś 50 razy bym się zastanowił czy dobrze kupuje,a nie pod wpływem impulsu kupił ale jak widać są asy. Druga sprawa nawet nie poszedł nie posłuchał u kogoś czy nie wypożyczył do domu tylko sugerował się opiniami gazet, w których jak wszędzie wygrywa ten co więcej posmaruje. Kolejna sprawa brak podstawowej wiedzy elektronicznej co to jest impedancja i jak dobrać kolumny impedancyjnie do wzmacniacza, w googlach poświęcenie 5 min szukania żeby się w tym temacie dokształcić. Dla mnie to ten gość z artykułu to on się z choinki urwał. Sprzęt za taką kasę kupuje i do domu nie wypożycza. Sorry chłopaki ale nie chce tu nikogo obrażać ale ten człowiek dla mnie po prostu głupi jest jeżeli tak podchodzi do poważnych zakupów.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

A i zapomniałem dodać o sprzedawcach. Jak wiadomo nie tylko w dziedzinie audio sprzedawca prawie zawsze nakręci, nakłamie, ubarwi aby sprzedać to co ma na sklepie a człowiek jest na tyle rozumny, że nie musi go słuchać i od razu mu wierzyć i kupować co on doradził.

>kondrax, 13 Sty 2010, 23:33

Co ma zrobić taki sprzedawca jeżeli jego wypłata zależy np. od zrealizowanej sprzedaży? Klient w tym momencie to tylko jeleń, który nawinął się pod rękę.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

zawi.

Myślisz,że wszyscy ludzie co słuchają muzyki,wiedzą o forum i czytają?Nie.

Może 10% ludzi słuchających muzyki wie o forum.Reszta ma gazetki kolorowe i kupuje na podstawie tego co tam napisane.Niech sobie jeszcze w taki sposób żon poszukają.

trudno miec pretensje do sprzedawcy , ze skutecznie sprzedaje swoj towar, nie popadajmy w jakies skrajnosci, czesc ludzi przezyje cale zycie w jakiejs blogiej nieswiadomosci, tak jakby na innej planecie i nie raz obserwuje , ze takim ludziom jest w zyciu latwiej, pewne rozterki i stresy rozpoczynaja sie dopiero od jakiegostam poziomu inteligencji, dlatego ludzie inteligentni rzadziej sa szczesliwi niz ci mniej inteligentni...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Idziecie do sklepu i sprzedawca wam coś wciska od razu mu wierzycie i od razu kupujecie? kto tak robi, człowiek myślący idzie do 4 innych sklepów słucha 4 innych sprzedawców przychodzi do domu otwiera google czy coś ogląda i kalkuluje w głowie sobie i podejmuje wybór, może nie koniecznie w 100% dobry ale taki co uważa za aktualnie jego zdaniem słuszny, a taki ciołek co idzie do pierwszego lepszego sklepu i daje się namówić na byle co to po prostu dla mnie idiota jest tym bardziej jeżeli zakup dotyczy kwoty 8 tyś czy 26 tyś złoty.

Przykład z Wrocławia byłem w sklepie obok rynku i koleś na siłę mi swoją muzykę puszczał mimo, że ja przyniosłem swoich 10 płyt i pitoli mi jaki ten creek evo cudny jest na tych jego melodiach, nie wytrzymałem i mówię do niego, panie ja słucham takiej muzyki a nie to co pan mi tu wciska i na tej mojej muzyce ma grać dobrze dla mnie a nie dobrze dla Pana, zburzył się ale widzi, że chętny jestem to słuchaliśmy mojej. Druga sprawa znowu ten creek, pytam go o nada a on creek creek do rzygnięcia, mówię do niego czy mogę porównać bezpośrednio a nie się pana sugestiami sugerować? Napiął się i przyniósł Nada. Człowiek rozumny nie da się zaraz zbałamucić ale widać są asy bo sam ten sprzedawca pokazywał na komputerze ile w tym miesiącu creeków sprzedał - chwalił się. Podziękowałem za wizytę poszedł do domu przemyślałem 200 razy, odwiedziłem 4 inne sklepy i miałem pogląd co oczekuję i co z tego zrobiło na mnie wrażenie. I myślę, że każdy rozumny gość tak robi a nie idzie do sklepu w przerwie jak baba się na bóstwo robi i wywala 8 kafli czy więcej.

Proszę 4:

Strefa Dźwięku

Top Hi-Fi

Moje Audio

Visatex

Visatex miał NADy było to z ponad 2 lata temu z 2 modele, tak samo i strefa dźwięku w tym czasie miała, podczas 3 dniowej wycieczki udało mi się w tym czasie posłuchać. 4 modele kolumn esa, monitory epos, kolumny proac, kolumny triangle, kolumny AE, wzmacniacze Nad, creek, musical fidelity, rotel i marantz oraz cd tych producentów,

Nie wiem jak jest teraz dawno po sklepach we Wrocku nie chodziłem.

Koło rynku masz Plac JPII i tam jest visatex a bliżej galerii dominikańskiej jest top hifi. Widać mało znasz Wrocław.

A ściemniasz to chyba ty.

Dawno nie byłem w strefie dźwięku ale miło wspominam wizytę

widzę że mają w ofercie parę nadów obecnie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Swoją drogą mój główny zestaw - mimo że stosunkowo niedrogi przypadł mi do gustu na tyle, że chyba nie zamieniłbym się na inne cholernie drogie zabawki. Już rok nic przy nim nie zmieniałem i nie zamierzam jak na razie. Jak coś dobrze gra to po co zmieniać? Tylko dlatego żeby się pochwalić, że się wydało dużo pieniędzy? Jeżeli chce się zmian to trzeba wiedzieć najpierw co chce się osiągnąć, później jak to osiągnąć, później sprawdzić czy założenia słuszne i dopiero na końcu kupować, a nie wszystko na odwrót.

Gość

(Konto usunięte)

...Nie wiem tylko dlaczego Pan P. tak uparł się na tego Arcama.Co druga odpowiedź to Arcam...

Taka moda panie.

Pamiętacie AVANCE, CREEK, DENSEN?

Kiedyś mieli więcej kasy na marketing :)

kondrax, jednak to ty wypisujesz pierdoły o Wrocku- Visatex to Linn, nada to już dawno nie widzieli, moje audio to nie sklep a bardziej komis, a nada to tam nawet butem nie kopią, sklep na ul.Widok to rotel i jamakawa, jak byś pisał w czasie przeszłym , parę lat temu to tak, ale dziś to tylko chyba na kluczboeskiej. a swoją drogą miasto 600 tysięczne i 3 sklepy hifi- toż to zgroza!

Iceman- nie słyszałem Arcama a więc ani nie potwierdzę jego uniwersalności ani tez nie podważę wiedzy Pana P.

Pierwsze jednak co można podpowiedzieć takiemu gościowi jak ten z listu to po prostu powrót do tych kloców które sprawiały mu radość.Być może robiąc taka cofkę zostałoby mu nawet jeszcze trochę kasy ze sprzedaży tych "super" klocków. Mam jednak wrażenie że ego gościa by na tym trochę ucierpiało.

Hubertus: 3 sklepy -ho, ho toż to tłok u mnie zero

Iceman

Brawa za odważną opinię dla Icemana. Jak coś sie nam podoba to po co zmieniać. Pan Adam, chciał zmienić bo uwierzył niemieckim gazetkom Audio i Stereo...i teraz ma totalną kichę. Ja 10 lat temu, kiedy rynek prasowy w Audio był trochę inny i nie tak totalnie sprzedajny jak teraz, uwierzyłem po części w recenzję Topowego Amplitunera Pioneera, a po części chciało się mieć Kino Domowe w pokoju...10 lat temu było to popularne. Recenzję napisał wtedy zwykły recenzent, nazwijmy go Pan X. Dał 5 gwiazdek i napisał, że to wybitne urządzenie, gromi konkurencję w tej cenie kompletnie.

Dwa lata później zdarzyło mi się pracować z X w pewnej firmie, spytałem go czy pamięta takie to a takie urządzenie i dlaczego się nim tak zachwycił. Odpowiedź padła: ,,Tak pamiętam, grało nie najgorzej więc dałem 5 gwiazdek". I to tyle na temat.

PS: Pan X jest teraz jedną z czołowych osób w polskiej prasie audio.

Ty chyba z innej planety jesteś, opisałem przecież przykład jak normalny człowiek postępuje kupując drogi sprzęt i opisałem jak ja szukałem czegoś dla siebie i podałem jak to robiłem ponad dwa lata temu i co wtedy posłuchałem i gdzie. Teraz mam dobry sprzęt i nie mam potrzeby chodzenia po sklepach i nie mogę pisać w czasie rzeczywistym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.