Skocz do zawartości
IGNORED

Klub - nie lubimy vintage, lampki i vinylu

iwanicki

Rekomendowane odpowiedzi

jak rany!!nie ma jak wetknąć kij w mrowisko...

rozumiem czyjeś upodobania do nowych technologii, metalu,niebieskiego podświetlenia itp. zastanawia mnie tylko czy to wszystko przetrwa kolejne 30lat??jeśli vintage to taka szmira to dla czego styl ten nadal jest popularny chociazby w motoryzacji?Bo jesli ktoś bedzie próbował mi wmówić, że te wszystkie nowe audi czy bmw,nafaszerowane elektronika i innymi cud-wynalazkami przetrwają tyle co Ford Mustang V8 z 1965, Jaguar E Type z 1961 albo stara, klasyczna corvette i pomimo upływu czasu nadal będa miały klasę,to sorry, ale pozwolę się nie zgodzić.

Takie samo zjawisko dotyczy sprzętu hi-fi. Przedmiotem pożądania są tylko najważniejsze modele, takie "kamienie milowe" hi-fi. Przecież nikt nie próbuje nikomu wmówić, że stary "bambiniak" to jest to. Poza tym te "starocie", które sa tak krytykowane w tym wątku stanowiły podwalinę pod to co mmy teraz. Czy się komuś podoba, czy nie to kawał audiofilskiej historii i wykreślanie tego na siłę to zupeły szczyt hipokryzji. To bardzo fajnie,że są tacy, którzy o tym pamiętają, bo w innym przypadku cóż zostawimy przyszłym pokoleniom audiofili - kupę żelastwa i elektroniki?

Idąc tym tropem powinno się wyburzyć wszystkie stare kamienice,a na ich miejscu postawić przecudnej urody nowe bloki, którym już po 3 latach odpada elewacja..Brawo, brawo dla pomysłodawcy i jego nowatorskich poglądów...

Mysioperz,wszystkie dzisiejsze wynalazki nie przetrwają 30-u lat,a w przypadku Mustanga lub Corvetty-to są wszystkie wynalazki minionych dekad?

Stawiasz tak sprawę jakby czas zatrzymał się w latach od 60-tych do 80-tych.

Za natarczywość i pewną złośliwość niektórych wpisów iwanickiego,natrętnie,z niby stoickim spokojem oraz inteligencją i klasą udowodnić próbujecie''swoje''.

Niestety wygląda to na zwykłą złośliwość przeplataną''odkuwaniem''się.

Należało by powiedzieć że kryteria wyboru''dzwięku''jakie postawił jasno iwanicki nie licują z kryteriami stawianymi przez''lampiarzy'',leżą na przeciwległych biegunach,a Wy dalej swoje że''lampa''jest cool bo.....i setki jedynych i słusznych powodów.

Jedno jest pewne,nie trzeba się wysilać aby grało.

UWAGA,panowie wszystko co nowe i bardziej zaawansowane technicznie należy omijać!,cha cha,no tak to śmieszne jest!

• Redaktorzy

Proszę uprzejmie autora wątku o podanie celu jego założenia, zwłaszcza zbanowania z góry części potencjalnych dyskutantów. Zależnie od odpowiedzi wątek zostanie zamknięty lub nie, bowiem na razie sprawia wrażenie umyślnej prowokacji skierowanej przeciwko części forumowiczów.

• Redaktorzy

Zanim dowiem się, co miał na myśli założyciel wątku, na szybko cytat i odpowiedź:

Cytat, w którym autorowi wydaje się, ze pisze o lampach: "wydaje mi się że obecnie panuje moda na skrajnie ocieplony typ brzmienia".

Moja odpowiedź: Najcieplej brzmiące urządzenia, które słyszałem w ostatnich latach, to wzmacniacze cyfrowe na IcePower oraz tranzystorowce Accuphase w klasie A.

Co na to autor wątku?

AAAAAAAA spokojnie ja nie brał bym poważnie kolegi iwanickiego , ale jedno jest pewne MA ZŁOTEGO PIONEERA PD-75 jedynego na świecie aczkolwiek nikomu nie było dane go widzieć i nie wiadomo czy jest z prawdziwego złota lub pomalowany złotolem i jak sam napisał trudno byłoby pomylić się patrząc na coś co leży przez wiele lat na półce.

Chyba należałoby pomyśleć kogo to jest klon .Jak redaktor dobrze zauważył wątek ma na celu jedynie prowokować iwanicki troli nawet zakładając własny watek

Mnie jakoś dziwnie kojarzy się iwanicki z XYZ-etem.

Ale żeby nie było to powiem,że są lampowe wzmaki,które grają chłodniej od tranzystora i odwrotnie,te ostatnie wymienił Redaktor.Nie powinno się stawiać sprawy w taki sposób.Subiektywna ocena każdego z nas ma decydujące znaczenie a usiłowanie,wzorem właśnie XYZ-eta poprzez zakrzyczenie-inaczej myślących-o swoich racjach zakończy się i tak porażką.

To wygląda tak jakby kazać wyburzyć Wawel czy zamek w Malborku tylko dlatego bo stary.

Iwanicki się zapędził.Poprostu.Sam jestem posiadaczem wzmacniaczy tranzystorowych ale nigdy nie powiem,że lampa to staroć i szmelc...była by to nieprawda.Nigdy nie mów nigdy.

Przyznać trzeba racje również areczkowi.Nie wszystko co nowe jest złe.Stawianie sprawy w stylu mysioperz też jest nie adekwatne do rzeczywistości.Znam budynki zaawansowane technologicznie(domy pasywne),które wyprzedają technologią stare rozwiązania a dobre wykonanie stawia je bardzo wysoko.Znam stare domy,których wyremontować nie można,bo naruszenie najmniejsze elementów konstrukcyjnych powoduje rozsypke.Na nic najnowsze technologie nie były by potrzebne,gdybyśmy tak krańcowo stawiali sprawy.Te technologie powstają po to by służyć ludziom,bez nich nie było by drapaczy chmur i człowiek nie poleciał by w kosmos.Lampa i tranzystor mogą i powinny trwać tak długo razem aż człowiek nie wymyśli czegoś co zastąpi jedno i drugie.

Radaktorku kochany - zamknij wątek jeśli tylko zechcesz - po przeniesieniu wątku na bocznicę możesz mnie cmoknąć :-) co do forda mustanga v8 - da się tym tylko jechać na wprost - zakręty szybciej pokona każdy obecnie produkowany samochód. Nic nie poradzę że lampa stąła się azylem dla zmęczonych życiem.

IWANICKI

Pierdzielisz kolego sympatyczny jak potluczony,bo przy zakladaniu watku piszesz,ze lampy i vinyle

powinny trafic do muzeum-to wytlumacz dlaczego znane i cenione firmy produkuja lampowce-zarowno

pre,wzmaki,cd,a winyle tez sa tloczone.Daj na luz.Nie podniecaj sie bo cmokac CIE nie zamierzam.

Swoja rozlana zolc przenies bezposrednio na PW DO tych zainteresowanych do ktorych czujesz awersje.

Do redaktora

Prosze cmoknac Iwanickiego poprzez zamkniecie watku.

DZIEKUJE.

Redaktor

Swoją drogą,to jest temat stereo ja gdybym miał decydować...zostawił bym w zakładce stereo.

Temat obroni się sam.Bez wątpienia nie trzeba mu pomagać.A tak...ile gadania będzie?

iwanicki, 12 Sty 2010, 20:01

>Na dzień dobry blokujemy także paru zwolenników vintage.

Czemy zawdzieczam brak blokady mojej osoby ? Czy to moze przez przeoczenie ...?

nie, no Lutka to ja bym.. zbanowal momentalnie! zbiera jakies stare szafy... feeee

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.