Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic AE 4000 vs Epson EH-TW5500

Vonda

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś porównywał te 2 projektory ?

Dotychczas skłaniałem się do Panasonica - głównie ze względu na możliwośc automatycznego przełączania 16:9 / 2.35:1 (mam ekran CIH) ale po przeczytaniu porównania w najnowszym nr Audio-Video jestem pełen obaw ... strasznie go tam "zjechali" ...

Co ciekawe np. jeśli chodzi o kontrast "natywny" /rzeczywisty czy jak go tam nazwać/ to w Audio-Video jest dokładnie "odwrotna" opinia niż w porównaniu na stronie ProjectorCentral (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) ,cytując:

"However, when viewing scenes that do not have substantial black components (which is most of them), it's a different story. In scenes with more typical average light levels, the AE4000 renders them in higher contrast, with deeper color saturation and a bit more three- dimensionality. This comes from the improved light control within the engine itself."

W Audio Video twierdzą, że w podobnym porównaniu Epson bije Panasonica jak chce (już nie wspominając o ciemnych scenach, gdzie ich zdaniem nie ma nawet co porównywać)

Co prawda Epson jest 2-3 tys. droższy ale skąd takie rozbieżności w testach ? ... i pytanie czy w takim wypadku nie należało by raczej porównywać Panasonica z poprzednim modelem Epsona (TW5000) który można teraz kupic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/60857-panasonic-ae-4000-vs-epson-eh-tw5500/

Ukryta Zawartość

W najnowszym Audio-Video są testy.

Ukryta Zawartość

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

A tu cały test Epsona:http://www.pcworld.pl/testy/recenzja/PK00032-epson_eh_tw5500.html#read

Jak napiszesz do Juliusza to ci konkretnie odpowie, bo testował obydwa z tych co Cie interesują.

I przy okazji dziękuje Juliuszowi Kornaszewskiemu za świetną kalibracje mojego JVC-RS2.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

THX Ultra 2 > - niedoczytałeś mojego posta - prawda ? o teście z Audio-Vodeo właśnie piszę, i o tym, że wnioski recenzenta są całkowicie inne niż w testach "Projector Central". Pytanie kto jest bardziej wiarygodny ?

• 2 miesiące później...

tez jestem zainteresowany projektorami z tego przedziału cenowego. Czyli w tej cenie wartowybierać tylko pomiędzy tymidwoma?? Nie ma nic innego,lepszego ?? Mam w tej chwili Hitachi Pj 100 którego kupiłem w momencie gdy królowal na forum panasonic.

A wogóle to czy w perspektywie najbliższych miesięcy słychać cośo nowych modelach ???

Cały czas pokazują sie nowe produkty, wystarczy uzyć google:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.