Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  494 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Gość partick

(Konto usunięte)

Ale jakie masz wątpliwości bo nie rozumiem czego dotyczą ???

mam poważne obawy, iż między innymi przez brak schematów i instrukcji serwisowych, wzmacniacze Sansui wystawiane na hifido są poserwisowe - po prostu, coś się zrypało, człowiek oddał do naprawy i po naprawie otrzymał inny dźwięk, który go nie satysfakcjonował (wszak słuchał tego wzmacniacza wcześniej przez 20-30 lat) - i to był główny powód sprzedaży.

Patrick

Dość dziwne to co piszesz. W przeważającej większości to co aktualnie kupujesz w sklepach, to wyroby, do których nie otrzymujesz schematu. Ja napisałem, że ten był serwisowany i widzę tranzystory z zasilacza. Tego jestem pewien, bo widziałem już tyle wzmacniaczy , że trudno się mylić. W układzie zabezpieczenia DR-ki jest ich raptem cztery sztuki. ten zielony i czarny tran w obudowie TO 220 w płytkas sterowania nie jest przykręcany na śruby, więc to trany z zasilacza. Jak ingeruje się w zasilanie, warto sprawdziś zestrojenie. Nie sądzę jednak, by serwisant z HiFi-Do tego nie wiedział. Co zaś do tego, że wszystko w tym sklepie jest oddane , bo nie gra jak kiedyś grało. Hm, dziwna teoria. Ale żyjemy w wolnym świecie i masz do tego prawo. Mnie to dziwi, ale...

Jak popatrzysz jakie typy wzmacniaczy Sansui są najszybciej kupowane, możesz się zdziwić, są to modele z serii D więc jeszcze starsze. Dalej serie AU, jeszcze starsze. Śmiem twierdzić, że to one najszybciej zmieniącharakterystykę dźwiękową, bo kondy w stopniach pre są małych pojemności i najszybciej mogą wysychać. Ostatnim argumentem przeciw Twojej tezie, jest to, że ciągle sprzedają i to sporo. Czyżby tyle kupowali omamieni Polacy?

Powiem tak, ja mam 907. Jeżeli sądzisz, że coś z nią nie tak z dźwiękiem, zapraszam, posłuchaj. Jak ten wzmak Ci się spodoba, ok, jak nie, zapomnij o HiFi-Do. No i ostatnie, możesz kupić nówkę sztukę, nie śmiganą, wprost z fabryki - tak wznowiono produkcję. Trochę - mnie nawet bardzo - martwi gdzie teraz produkują, ale jest nówka sztuka, nie śmigana.

Jan

Gość partick

(Konto usunięte)

Jan, spokojnie ;-)

ja jestem prostym technikiem i dla mnie nie istnieje sprzęt bez instrukcji serwisowej - przez grzeczność nie wspominam o biuletynach serwisowych.

jak widzę założyłeś, że serwis hifido ma dostęp do schematów i instrukcji serwisowych Sansui, tak?

bo jeżeli nie ma dostępu do tych instrukcji, to jest to tzw. serwis w sklepie na rogu - i nic więcej.

BTW. wszak sam napisałeś:

Alpha 707DR - dwa modele i każdy trochę inaczej grał. Miałem dwie 911 i obie się różniły, choć nieznacznie.

to jest absolutnie nieakceptowalne w poważnej firmie, no chyba że to firma DIY.

Dlaczego serwis hifido nie mialby miec dostepu do instrukcji serwisowych ?

Nawiasem mowiac nie zawsze instrukcje serwisowe sa dostepne, ale dobry technik powinien sobie poradzic i bez takiej instrukcji.

A teraz z innej beczki, czym roznia sie ukladowo AU-X901 od AU-X701 ? Bo dzwiekowo ma to byc przepasc...

Glurak.

701 a 901- różnicz jest w napięciach zasilania i tranzystorach końcowych. Jest też kilka ,,upiększaczy,, dodanych, nic więcej. Efektem jest różnica w dynamice na plus dla 901. Co do serwisu HiFi-Do, pytałem się. Oficjalnie nie mają. Taką uzyskałem odpowiedź. Wiem jednak, że mają informacje od źródła, czyli inżynierów Sansui. Mnie wystarczy jak wiedzą wartość prądów spoczynkowych końcówek, po wielu doświadczeniach i ja mam trochę wiedzy o tym.

Patrick, nadal podtrzymuję, różnice zaś wynikają z dwu przesłanek. Różne daty produkcji - czytaj firma rozwijała model i tak jak jest zresztą podawane w instrukcjach - dopuszcza się zmiany bez podania przyczyn. Dwa, zmieniono modele kondensatorów w tym samym modelu. Czytaj Nippon Chemicon na Elna Silmic. Znacząco zmienia brzmienie.

Sansui nie ukrywało, że zmierza do osiągnięcia brzmienia najbliższego ich najlepszemu lampowemu wzmacniaczowi AU 111. Zmieniając więc układowo i elementowo swoje wyroby, dążyli właśnie do tego. Na przykład 907DR w/g mnie jest bardziej lampowo brzmiąca niż wiele wzmaków lampowych.

Jest bardzo dźwięczna , łagodna w odsłuchu i ma wspaniałą dynamikę.

Ja też wolał bym mieć schematy, łatwiej coś naoprawić itp. Ponieważ miałem wiele wzmacniaczy tej firmy, mam trochę doświadczenia. Potrafiąc zaś czytać dostępne schematy Sansui mogę mieć wyobrażenie co do konstrukcji. Schematy AU-X701 i 901 można znaleźć w Googlach. To samo z B 2103 i jeszcze kilka innych. Po porównaniu i przyjrzeniu się w realu innym modelom mam jakieś swoje pojęcie. Jest w necie dostęp do stronki gościa z Japonii, który naprawia różne wzmaki i przedstawia szczegółową dokumentację fotograficzną. Warto zobaczyć. AMP 8. Z wieloma rozwiązaniami , jakie stosuje, nie zgodził bym się, ale to on tak robi i płacą mu za to. Ja mam swoje doświadczenia . Pamiętaj, że świat nie jest jednakowy i w tej różności jest jego doskonałość.

jedni słuchają wzmacniaczy na max 8 godzinie a mają kolumny 300 watowe, piszą , że nigdy nie rozkręcili wzmaka na więcej jak 10 godz. Ok ich sprawa. Jednak w takim rozwiązaniu kupił bym monitory a nie podłogówki. Mam monitory też. Cicho słucham na słuchawkach. uważam jednak, że wspaniale jest słuchać muzy tak, by bas masował Ci trzewia a nie popierdywał po kątach. Nie znaczy , że ma wywalać szyby, ale powinien mieć gdzie się rozwinąć. Jak jest inaczej, Każdy ma swoje racje. Ja to szanuję, nie namawiam nikogo .

Wolość wyboru to to co cenię. Jak się coś nie podoba, nie biorę i kropka. Jednak jak nie ,,pomacam,, nie osądzam. Jak chcę wiedzieć, jak mnie stać , kupuję, jak drogo, staram się usłyszeć. Pasuje, zbieram kasę i jest moje. Przez moje ręce przeszło kilkanaście 701 i 901, 911, 707, 717, 917, i wiele Alph 907 XX - bo ta seria miała kilkanaście wypustów. Jeszcze szukam, właściwie to mam już wybór. Czekam jak pojawi się do kupna i kupię. Będę miał dwa komplety, Alpha 907 i cd x701 w wersii blaupunkta i cd Alpha 507 plus mój wybór. Dalej tylko muzyka. Już teraz jest, ale lubię czasem zmiany.

Pozdrawiam

Jan

JBCarp

Gratuluję, jak widać kasa się znalazła. Sklep otrzymał Twoją płatność.

Już kilka chwil, jedna mniej przyjemna - cło i podatek i sprzęcior w domu.

Pozdrawiam

Jan

Zapłacileś to co Ci Munetika napisał czy wartość samego wzmacniacza ??? Munetika określa koszt już z wysyłką (decyduj się tylko na lotniczą fedexem !!! czyli jakieś 460-480 euro) potem zostanie Ci już tylko cło (jakieś 1800-2000 zł;) I to alles. Jeśli masz już koszt wzmacniacza z wysyłką to pozostala część kosztów nie jest już kosmiczna.

Twoja kalkulacja w następnym mailu jest prawidłowa, transport FEDEX 42 kYEN, całośc w PLN wyszła 5650 przy dzisiejszym kursie. Przy swoich kalkulacja pamiętaj, że na moje szczęście złotówka wzmocniła sie ostatnio

Glurak.

701 a 901- różnicz jest w napięciach zasilania i tranzystorach końcowych. Jest też kilka ,,upiększaczy,, dodanych, nic więcej. Efektem jest różnica w dynamice na plus dla 901. Co do serwisu HiFi-Do, pytałem się. Oficjalnie nie mają. Taką uzyskałem odpowiedź. Wiem jednak, że mają informacje od źródła, czyli inżynierów Sansui. Mnie wystarczy jak wiedzą wartość prądów spoczynkowych końcówek, po wielu doświadczeniach i ja mam trochę wiedzy o tym.

Patrick, nadal podtrzymuję, różnice zaś wynikają z dwu przesłanek. Różne daty produkcji - czytaj firma rozwijała model i tak jak jest zresztą podawane w instrukcjach - dopuszcza się zmiany bez podania przyczyn. Dwa, zmieniono modele kondensatorów w tym samym modelu. Czytaj Nippon Chemicon na Elna Silmic. Znacząco zmienia brzmienie.

Sansui nie ukrywało, że zmierza do osiągnięcia brzmienia najbliższego ich najlepszemu lampowemu wzmacniaczowi AU 111. Zmieniając więc układowo i elementowo swoje wyroby, dążyli właśnie do tego. Na przykład 907DR w/g mnie jest bardziej lampowo brzmiąca niż wiele wzmaków lampowych.

Jest bardzo dźwięczna , łagodna w odsłuchu i ma wspaniałą dynamikę.

Ja też wolał bym mieć schematy, łatwiej coś naoprawić itp. Ponieważ miałem wiele wzmacniaczy tej firmy, mam trochę doświadczenia. Potrafiąc zaś czytać dostępne schematy Sansui mogę mieć wyobrażenie co do konstrukcji. Schematy AU-X701 i 901 można znaleźć w Googlach. To samo z B 2103 i jeszcze kilka innych. Po porównaniu i przyjrzeniu się w realu innym modelom mam jakieś swoje pojęcie. Jest w necie dostęp do stronki gościa z Japonii, który naprawia różne wzmaki i przedstawia szczegółową dokumentację fotograficzną. Warto zobaczyć. AMP 8. Z wieloma rozwiązaniami , jakie stosuje, nie zgodził bym się, ale to on tak robi i płacą mu za to. Ja mam swoje doświadczenia . Pamiętaj, że świat nie jest jednakowy i w tej różności jest jego doskonałość.

jedni słuchają wzmacniaczy na max 8 godzinie a mają kolumny 300 watowe, piszą , że nigdy nie rozkręcili wzmaka na więcej jak 10 godz. Ok ich sprawa. Jednak w takim rozwiązaniu kupił bym monitory a nie podłogówki. Mam monitory też. Cicho słucham na słuchawkach. uważam jednak, że wspaniale jest słuchać muzy tak, by bas masował Ci trzewia a nie popierdywał po kątach. Nie znaczy , że ma wywalać szyby, ale powinien mieć gdzie się rozwinąć. Jak jest inaczej, Każdy ma swoje racje. Ja to szanuję, nie namawiam nikogo .

Wolość wyboru to to co cenię. Jak się coś nie podoba, nie biorę i kropka. Jednak jak nie ,,pomacam,, nie osądzam. Jak chcę wiedzieć, jak mnie stać , kupuję, jak drogo, staram się usłyszeć. Pasuje, zbieram kasę i jest moje. Przez moje ręce przeszło kilkanaście 701 i 901, 911, 707, 717, 917, i wiele Alph 907 XX - bo ta seria miała kilkanaście wypustów. Jeszcze szukam, właściwie to mam już wybór. Czekam jak pojawi się do kupna i kupię. Będę miał dwa komplety, Alpha 907 i cd x701 w wersii blaupunkta i cd Alpha 507 plus mój wybór. Dalej tylko muzyka. Już teraz jest, ale lubię czasem zmiany.

Pozdrawiam

Jan

JBCarp

Gratuluję, jak widać kasa się znalazła. Sklep otrzymał Twoją płatność.

Już kilka chwil, jedna mniej przyjemna - cło i podatek i sprzęcior w domu.

Pozdrawiam

Jan

Jan, Ty to jesteś cały czas na linii, kontrolujesz hifido bezbłędnie. Czyżbyś na coś polował?

Tak, teraz czekanie i zbieranie na podatek

JB

Mam ranek wolny - 2 zmiana. Owszem poluję, ale na coś co bywa raz na rok, nawet mniej. Ale trafię, nie ma pośpiechu. Nadal gra 907 ka więc bez bólu.

Wyślę priv. Mam pytanko.

Jan

Gość czubsi

(Konto usunięte)

patrick

Nikt nie powiedział, że instrukcje serwisowe nie istnieją ! Poprostu japończyki ich nie udostępniają i nic tu nie ma do rzeczy czy to się nam podoba czy nie - tak jest i kropka. Nie znaczy to, że przez 5 lat do niczego nie doszliśmy ... Nie wiem co sugerujesz ? Że stroimy te wzmacniacze w/g "widzimisię " ??? Rozczaruję Cię ! Na dzień dzisiejszy mam serwisówki AU-X911DG, AU-X1111MOS, AU-alpha907i (rozrysowana przeze mnie), AU-alpha907DR i parę jeszcze innych. Nie znaczy to, że zaraz będę z tym lecial publikować na forach ... Obecnie pracuję nad schematem AU-alpha907MR . Już w chwili obecnej nie jest dla nas żadną tajemnicą , że schemat opiera się na tych samych niezmiennych zasadach i prądach.

Twoja sprawa i Twoja filozofia co zamierzasz i co uważasz ! Ja mialem 3 911-ki grały nieco odmiennie ale każda z nich pochodzila skądinąd ! Jedna byla japońska (i ta grała najlepiej !) druga niemiecka a trzecia z UK. Róznily się też dość znacznie w środku ! Jakbyś trochę wiedzial to sam byś doszedł,z ę Sansui w obrębie jednego modelu stosowało zmiany - tak bylo z 907DR czy 907MR np. Wersje europejskie były "nieco skromniejsze" niż japońskie - cóż taką mieli japońce strategię i zasady. Mówienie tu o hifido jako o szroto-komisie jest conajmniej mało poważne .... Nasze zapytanie o schematy do 907-ek spotkało się z grzeczną odmową i tlumaczeniem, że nie mają - ale w rzeczywistości NIE CHCĄ DAĆ !

Znów mamy kolegę co decyduje się snuć wywody (o bliżej niesprecyzowanej intencji) nie mając z żadną alfą do czynienia...

Witam,ja trochę z innej beczki,ale koledzy pewnie lepiej wiedzą gdzie szukać informacji na temat gramofonów Sansui .Posiadam gramofon sr 636 od jakichś dwóch lat i jestem z niego bardzo zadowolony gra lepiej niż thorens td 160 i technics 1210 ( z tymi go porównywałem),ale chciałbym gonić króliczka dalej,tylko nie wiem czy szukać wyższych modeli sansui czy innych producentów.Nie mogę znaleźć jakichś porównań do innych gramofonów,może któryś z kolegów miał możliwość słuchania jakichś wyższych modeli .

pozdr.

andrzej

W Sansui SR 636 to już niezly sprzęcik. co do gonienia króliczka, są jeszcze modele do SR 939, i seria XR-Q 5, 7 i 9 oraz jeden XP 99.

Ten ostatni miał tak wycódowaną stabilizację tależa, że prawie nie do naprawy , jak się zepsuje. Modele XR-Q są nowsze jak seria SR. SR miały ramię typu S a XR-Q już proste. XP też. Zarówno SR 939 jak i XR-Q 9 sa bardzo ładne i z pewnością lepiej zbudowane. Jednak w gramofonach jest jeszcze jeden szkopół, jeden to wkładka i ustawienie. często baaaaardzo duzo od tego zależy. Nawet przy tym samym rodzaju gramofonu, różnice są bardzo duże. Dwa to nasza zdolność odbioru tego co potrafi przenieść system. czy masz tak dobry system, że odczujesz różnicę. jak wzmacniacz, przetwornik wkładki, kolumny są dobre, tak warto szukać dobrego źródła. Co zaś do polecania innej marki, to prawdziwe gonienie za króliczkiem. Nie potrafię doradzić. Jak powiem A, ktoś powie B i niby będzie mial rację. Wszystko zależy od kasy.

Boję się wprost coś proponować. Podalem co jeszcze Sansui wypuścilo. Miałem XR-Q9 był wyśmienity. Kiedyś kupiłem XP 99 uszkodzony i niestety odsprzedałem uszkodzony, bo nie dostałem części do naprawy. SR 939 też jest lepszy od 636. Jednak caly czas warto sobie zadać pytanie, czy cały system jest już tak dobry, że zaczynamy pogoń za lepszym źródłem sygnału.

Sam osobiście też przedkładam winyl nad Cd, ale prostota ,,obslugi,, - czytaj odsłuchu Cd-ka jest o wiele większa i częściej slucham CD niż winyli. Teraz nawet nie mam gramofonu, ale jednak znów kupię. Pewnie jak Sansui, to XR-Q9 lub SR 838. Ale trochę to jeszcze poczeka, bo wpierw zmiana kolumn. To pierwsze.

Pozdrawiam

Jan

Dzięki za info,wkładki używam goldringa 1042 a reszta toru to lampy od Sonus Oliva tak samo zresztą jak i kolumny.Cała trudność w zmianie gramofonu polega na problemie z odsłuchem we własnym systemie,głównie chodzi o transport i dopasowanie wkładki.Mam nadzieję że zbierając powoli informacje coś wykombinuję żeby chociaż ograniczyć wybór do dwóch trzech modeli.

pozdr.

andrzej

Sprzęcioro więc markowy. Wkładka niezła. Jak szukasz, właśnie na eBayu.uk jest SR 838. Ponoć sprawny, choć ten sam był kilka dni temu oferowany jako uszkodzony. Ciekawe. To już mocna maszyna. Zwykle nie ma problemu ze zbyciem dalej.

Jan

Spoko, wyluzuj.

Ten model acz kolwiek gra nieźle, nie jest tej kasy, jaką zapłacisz, jak ściągniesz go z Japonii.

Można czasem - raz, dwa razy w roku wyrwać model 717DR, jak ulał pasujący do twojego wzmaka.

Taniej nawet jak drogo kupisz w Europie. Później skrobnę na priv .

Jan

Witam .

Andrzejzet - może cośtakiego by dobrze zagrało. Stajnia Sansui.

Ja zaś chcę się pochwalić moimi słuchaweczkami. Za jedyne 50,50 zł. wszedłem w posiadanie NOWYCH słuchawek z 1978 roku.

SS 20 . Jestem pod wrażeniem. Słuchawki super leżą na głowie, mają oddzielną regulację głośności i tonów na każdy nausznik. Przedłużkę pod kabel głośnikowy z rozgałęźieniem na dwie pary słuchawek. Mam oryginalne pudełko, instrukcję, ulotki reklamowe, spis punktów serwisowych, gwarancję - tyle , że już nie aktualną. Grają bardzo fajnie.

Pozdrawiam.

Jan

Witam .

Andrzejzet - może cośtakiego by dobrze zagrało. Stajnia Sansui.

Ja zaś chcę się pochwalić moimi słuchaweczkami. Za jedyne 50,50 zł. wszedłem w posiadanie NOWYCH słuchawek z 1978 roku.

SS 20 . Jestem pod wrażeniem. Słuchawki super leżą na głowie, mają oddzielną regulację głośności i tonów na każdy nausznik. Przedłużkę pod kabel głośnikowy z rozgałęźieniem na dwie pary słuchawek. Mam oryginalne pudełko, instrukcję, ulotki reklamowe, spis punktów serwisowych, gwarancję - tyle , że już nie aktualną. Grają bardzo fajnie.

Pozdrawiam.

Jan

Janie, gratulacje! sam myślałem o takich słuchawkach, ale nie wiem jak brzmią. Masz porównanie do obecnych AKG, Sennków, Beyerdynamic? Mógłbyś coś więcej o brzmieniu skrobnąć?

Powrót po dłuższej przerwie...

Jan, Paweł,

spieszę donieść, że przesyłka dotarła dzisiaj pięknie zapakowana i w doskonałym stanie zewnętrznym, a koszt całkowity 7337 PLN (kupno i transport 5739, cło i podatek 1598).

Czekam jeszcze na zasilacz, więc z uruchomieniem trzeba będzie chyba poczekać do powrotu z urlopu, Będę chyba na nim przebierał myślał o szybkim powrocie. Wrażeniami podzielę się po odsłuchu

pozdrawiam

Jarek

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Cóż , miałeś olbrzymiego farta kursowego z kosztami bo wyszło Cię tak jak mnie jakiś czas temu ... Jak pierwsze wrażenia ??? Real powala na kolana prawda ? Ciężkie to cudeńko :-)

Faktycznie udało się, teraz już byłoby trochę drożej.

Przesyłka imponująca, poczynając od sposobu pakowania, z oryginalnym kartonem, później waga - 35 kg na papierze inaczej waży niż w ręku, no i stan - chyba jestem farciarzem, albo Munetika poleruje, lakieruje i pucuje, ale jest piękny, żadnej rysy, jakby nówka ze sklepu.

Romku

Jako, że słuchawki są baaardzo leciwe, nie należy spodziewać sę wodotrysków. Jak na swoje lata graję świetnie. Bas jest mocny, choć mogł by być szybszy. Reszta czytelna i miła w odsłuchu. Nie mam nowych słuchawek a te kupiłem z prostej przyczyny, zamiłowania do marki. Cena też była śmieszna, więc kupiłem. Mam Staxy ale douszne i w nich średnie i wysokie są lepsze, jednak bas słabszy - wiadomo elektrostaty. Wrażenie robią solidne, są nowe i mam wszystko co do nich załączano, włącznie z ulotką reklamową. Zadziwiające.

JBCarp

Gratulacje, teraz tylko grać. Szkoda, że nie masz jeszcze zasilacza. Nie wiem, czy wytrzymał bym z dsłuchem tyle czasu. Uff. Opakowanie jakie funduje HiFi-Do jest bardzo solidne. Pudło w pudle. Nic nie powinno się uszkodzić. Mam nadzieję, że prezentuje się wyśmienicie. Ten wzmak na fotkach wygląda gorzej jak w naturze.

Pozdrawiam

Jan

Mam pytanie i prośbę , czy słuchał ktoś z Was tych kolumn i jeśli tak , to jak według Was one brzmią ?

Z góry bardzo Wam dziękuję za wszelkie rady i sugestie , z poważaniem , Piotrek

sansui_sp-4000a_small_5.jpg

Principle: bass reflex

Sensitivity: 96 dB/1 watt/1 m

Nominal Impedance: 8 Om

Music capacity: 100 W

Frequency Response: 30 Hz - 20 000 Hz (-10 dB)

- woofer - 30.5 cm paper cone

- 2 x mid-range - 13 cm paper cone

- 2 x tweeter - 5.4 cm Horn

Dimensions: 383 x 663 x 280

Weight per piece: 18.5 kg

Piotr

23031970

Kolumny sansui ma knerazk z tego forum, napisz do niego priv. Chyba nie te, ale zawsze możesz zapytać. Z ciekawości pytanko - do jakiego wzmaka chcesz te podpiąć ?

Jan

23031970

Kolumny sansui ma knerazk z tego forum, napisz do niego priv. Chyba nie te, ale zawsze możesz zapytać. Z ciekawości pytanko - do jakiego wzmaka chcesz te podpiąć ?

Jan

Do Amplifona WT 40 II

Piotr

23031970

Uff, dobrze, że nie dodałeś godziny i minuty urodzenia. Do rzeczy, jak się zorientowałem, te kolumny są z Allegro. Sporo sobie gość zaśpiewał. Lokalizacja net, nawet nie posłuchasz. Wyżej są mocniejsze kolumny za niższą cenę, fakt wyglądają gorzej, ale możesz ich posłuchać w Łodzi. Przy zakupie kolumn kieruję się zasadą - kupię jak zagrają z moim systemem. Mogę namacalnie ocenić - o ile sprzedający się zgodzi. Jak nie, bez urazy, jeg a nie moja strata. Nie kupuję kota w worku. Kolega knerazk ma Sansujowe kolumny. Powinien być w domu, więc z pewnością podzieli się uwagami na ich temat. Wydać prawie półtora tysiaka, to nie w kij dmuchał.

Pozdrawiam

Jan

23031970

Uff, dobrze, że nie dodałeś godziny i minuty urodzenia. Do rzeczy, jak się zorientowałem, te kolumny są z Allegro. Sporo sobie gość zaśpiewał. Lokalizacja net, nawet nie posłuchasz. Wyżej są mocniejsze kolumny za niższą cenę, fakt wyglądają gorzej, ale możesz ich posłuchać w Łodzi. Przy zakupie kolumn kieruję się zasadą - kupię jak zagrają z moim systemem. Mogę namacalnie ocenić - o ile sprzedający się zgodzi. Jak nie, bez urazy, jeg a nie moja strata. Nie kupuję kota w worku. Kolega knerazk ma Sansujowe kolumny. Powinien być w domu, więc z pewnością podzieli się uwagami na ich temat. Wydać prawie półtora tysiaka, to nie w kij dmuchał.

Pozdrawiam

Jan

Dziękuję bardzo ! Zmieniłbym swój nick ale nie wiem jak to zrobić ?

Piotr

23031970

taa, fakt trudno się go powtarza, ale można się przyzwyczaić.

Co do kolumn, do Twojego Amplifona, ktoś tu w dziale ogłoszeń sprzedawał Rogersy, czy im podobne, może lepiej by się spasowały z tą lampą. Na naszym aledrogo portalu , też są ciekawe Infinity za małą kasę. Mają 92Db skuteczności, więc już podchodzą. Cena przystępna.

Jan

Jan, Paweł, dostałem z Toroidów standardowy zasilacz 110-120V i nie wiem, czy go przyjąć, czy odesłać do poprawki zgodnie z zamówieniem, czyli tak jak Paweł sugerował. Nie wiem, na ile te kilkanaście V jest groźne?

Ups, chyba zbyt szybko do Was napisałem, facet z Toroidów zarzeka się, że zasilacz zrobiony na 106V max, a przykleili standardowe tabliczki i papiery, na których mają 110-120. No cóż, nie ma wyjścia, trzeba wierzyć

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.