Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzę i nie wierzę znalazł się jakiś desperat

http://allegro.pl/gratka-dla-milosnikow-sansui-i2170325705.html

Sprzęt super,nie dalej jak miesiąc temu pewien kolega z forum chciał za nie go 700 pln.

Również zgadzam się z Pawłem ludzie są tacy jacy są, i zawsze znajdzie się cwaniak , który będzie chciał zarobić dodatkową kasę taka natura ludzka. a każdy ma swój rozum. Gdyby nie forum miałbym zerowe pojęcie o Sansui .Śmiało mogę stwierdzić ,że dzięki takim osobom jak Paweł "Czubsi" czy Janek "janvideo24" -Sansui żyje i ma się coraz lepiej i jest alternatywą dla Sony , Denon i innych Japońców. A wszystkim malkontentom proponuję posłuchać 907/911/901 Sansui .Ja od tygodnia grzeję dźwiękami w domu Sansui au-alpha 907i i chciałbym podzielić się moimi spostrzeżeniami dotyczącymi pieca , który był początkowo w rękach Janka następnie Pawła a teraz jest w moich i raczej u mnie pozostanie dłużej - ponieważ praca i serce jaka została w niego włożona przez poprzedników pozwala na wyprawę w inny wymiar. Jest to potwór o strasznej mocy czarujący i urzekający nad wyraz muzykalny . Zastąpił znakomity AU-X901 , którego dotychczas posiadałem . Moc tego wzmacniacza jest niesamowita. Niskie tony to mega kontrola prezentacja dźwięku tak jak fabryka dała na płycie brak jakichkolwiek ubarwień gówniane płyty są bardziej gówniane i tyle. Jeżeli chciałbym porównywać 907 aka 901 to 901 jest piecem delikatniejszym , aczkolwiek ma naprawdę swój urok i potrafi czarować. To jak z samochodem 901 ma 250 KM a 907 ma 500KM !!! i jednym i drugim można zapierdzielać do bólu:) aczkolwiek 907 nie jestem w stanie zmęczyć w żaden sposób. Czas temu byłem zafascynowany Sonym ES najwyższymi modelami- dzisiaj uważam ,że są to dwa odrębne światy. Sansui prezentuje dźwięk zupełnie inaczej - na moje ucho bezapelacyjnie lepiej naturalniej. Panowie wątek ten jest naprawdę skarbnicą wiedzy dyskami twardymi tej wiedzy jest "Czubsi" jak również "janvideo24" w tych głowach jest naprawdę potencjał i naprawdę cieszmy się tym ,że mamy okazję z tego potencjału korzystać. Panowie chylę czoła tak trzymać dzięki wam naprawdę człowiek czuje się szczęśliwy

A teraz idę słuchać muzyki to czysta przyjemność.....

Edytowane przez bartasxx

Witam,sansui au x1 dotarł,stann wizualny igła, jeden kanał oryginalnny,nie naprawiany.Czyli to raczej puzniejsza, poprawiona wersja.Strasznie to wielkie i pieknie to gra:):)

Ja nic nie porównywuje ,każdy wie że to zupełnie inne wzmaki,cena za mój cały zestaw to 1300 pln do negociacji..tyle dałem za 711.tak więc jak popatrzeć na eboy to cała wierza za 300 euro to jednak mało.

Source Direct - to obejście toru przedwzmacniacza. Od wejścia wzmacniacza kierujesz sygnał na końcówkę mocy. Wszystkie obwody korekcji tonów, itp są pomijane.

Turnover - to przesterowanie, tu niejako jest w układzie pre, jest blok odpowiedzialny za kontrolę sygnału. Nie sprawdzałem nigdy jego działania, nie wiem czy coś daje. Może.

Ja zawsze stosuję Source Direct. Lubię dźwięk w postaci jakiej został nagrany, bez podbarwień, podbić itd.

Jan

Dzieki Janie , zawsze można liczyć na twoją pomoc

Ps. A czy ktoś robił kiedykolwiek BI-Amping z dwóch integr sansuja ??? Podłączyłem 901 i 711 w bi-ampingu ( 901 - średnio nisko tonowe ) - ( 711 - wysoko tonowe) -- to jest jazda dopiero , chociaż chyba wole odwrotna sytuację ( 711 -nisko-średnio tonowy) ale chyba dla tego że 711 miał dodane dzięki Czubsi i może dla tego , rewelacja , można jeszcze spróbować jak dwa mono bloki , zobacze jutro jak to chodzi , generalnie 901 zajebista

Edytowane przez mlynas

Widzę mlynas, że 901 doszła. "Moja" dotarła do nowego właściciela w kawałkach. Generalnie kurierzy się nie popisali. Teraz wylądowała u janavideo na odbudowie. Dobrze, że się zgodził ją zając. Taki sprzęt wymaga dobrej ręki!

Oj doszła doszła , i to w pieknym stanie (gabinetowy ) jedna ryska a w środku jak z fabryki , szok !! uczciwy sprzedawca niemiecki .

Brzmie zupełnie inne od 711 , jakby bardziej klasowe , pełniejsze , o coś takiego mi chodziło do rocka bo 711 jest wysmienita ale bardziej do jazzu itp. piękna góra i środek , brakowało dołu chociaż po instrukcjach pawła zaczęła grać o wiele lepszym dołem .

podsumowując -- rewelacyjna jakośc za malutką kase ( za klocek o tym brzmieniu w salonie trzeba wywalić około 5-7 tyś) a w kinie 901+711 to poprostu trzeba posłuchać , zwala z nóg , żaden ampli tego nie udzwignie nawet za 10-15 tyś .Jak zwykle Czubsi miał świętą rację , chwała mu za jego wiedze i miłość do Sansuja bo dzięki niemu moge poprostu słuchać i słuchać coć wiem że nie spoczne na tych klockach bo już mi sie marzy 907

Ciesze się, że takie wrażenia. Szkoda tylko, że mój klient nie może jeszcze się cieszyć brzmieniem 901.

Co do jednej rzeczy sie zgodzę 711 jest świetna do jazzu! Miałem kiedyś od Pawła gdy robił 901, była w tym świetna.

901 to zupełnie inna bajka bardziej naturalna, a po modzie jest jeszcze wspanialsza. Także mnóstwo pracy przed Tobą :-)

Nie wiem czy sie podejme bo sama wymiana to pół biedy , zdobycie części prawie niemożliwe a zestrojenie jej przeze mnie niemożliwe (ponad moje umiejętności) bede w kontakcie z pawłem może on coś wymyśli

Witam wszystkich.Jestem zielony jeśli chodzi o Sansui ,mam okazję kupić amplituner rz-1500 za około 100 zł. w pełni sprawny ,mógłby mi ktoś coś więcej powiedzieć o tym modelu bo na google coś mało jest.Czy w ogóle jest sens brać go,jaką ma specyfikację,wiem tylko że ma moc 280WATT ???? jak to jest kiedyś pisało 2x50 lub 2x60 itp.jestem zielony w temacie.

Aro.

Skoro nawet w necie mało jest o tym sprzęcie, więc odpowiedź sama się ciśnie .

Wybacz. Sansui robiło też różne takie tam wynalazki, nazywało je różnie, sprzedawało jako masówkę i wiadomo, że w ten sposób zapełniało jakąś niszę na rynku audio. Niestety, nie wiem zbyt wiele o tym wypuście. No, może tyle, że jest to drugi od dołu w serii a seria kończyła się bodaj na 5100, ale to sprzęty, które mnie nigdy nie interesowały. Mało tego, niewiele osób z grona tu się wypowiadających , ma ochotę się nim zajmować. Rozumiem, że wiele osób nie jest w stanie teraz kupić czegoś dobrego ze stajni Sansui, ale co mam napisać. Za 100 zł nie należy się niczego wielkiego spodziewać po jakiejkolwiek firmie. Odnośnie mocy, zapewne sprzedawca podał moc konsumowaną przez ten sprzęt. Ot takie oszustwo, jakich wiele. dobrze, że nie napisał High End.

Rarytas na skalę światową. Niewiele pomogłem, trudno. Też na workach z kasą nie śpię, ale jak mam wydać pieniądze, staram się wydać dobrze.

Pozdrawiam.

Jan

Janie!!

Nie zrażaj potencjalnych Sansui-maniaków :-) .

Mnie na początek zauroczył CD-V1000 iiiiii popłynąłem w markę,

chociaż mój materac nie jest wypchany kasą, to kursu nie zmieniam,

czego życzę wszystkim pozostałym...

Obecnie myślę nad zmianą grafomana na cos świeższego, oczywiście - Sansui....

Gość czubsi

(Konto usunięte)

haha. kupiłem w Grodzisku Maz od Jana i BARDZO sobie chwalę tą decyzję

Kolega kaliber milczy a ja bardzo ciekawy jestem czy kupił serwisówkę do 907i jak szumnie deklarował - osobiście wątpię bo zapewne coś by napisał no ale może się mylę ?... Wygląda na to, że łatwiej coś napisać no a jak przyjdzie co do czego ... Proponuję byśmy dzielili się tym co mamy a nie tym co byśmy chcieli nasze forum napewno na tym zyska !

Kolega kaliber milczy a ja bardzo ciekawy jestem czy kupił serwisówkę do 907i jak szumnie deklarował - osobiście wątpię bo zapewne coś by napisał no ale może się mylę ?... Wygląda na to, że łatwiej coś napisać no a jak przyjdzie co do czego ... Proponuję byśmy dzielili się tym co mamy a nie tym co byśmy chcieli nasze forum napewno na tym zyska !

Jak już wspominałem , tylko nie wiem czy w tym temacie , raczej chyba Janowi na priv , że kupowanie czegoś z chińskich portali aukcyjnych typu www.taobao.com wiąże się często z niezadowoleniem .

Kolega z chin , który mi to kupował ostrzegł , że to może nie być to co chcę , że więkoszość rzeczy , które są na aukcjach to fake .

Dostałem instrukcję obsługi , przynajmniej tyle :P do tego użarta 6 strona , pewnie ktoś był głodny .

Kiedyś dostanę serwisówkę .

A i jeszcze pytanie . Czy jest sens pchać się w ściąganie japońskich Cd'ków za jakieś rozsądne pieniądze , czy x711 lub x701 w zupełności wystarczy .

(Przy okazji - Kupię CD-x501 za rozsądną cenę , w celu uzupełnienia zestawu , oczywiście z czasem będę wspinał się w górę ;) )

Edytowane przez kalliber

Hmmmm ja też kupiłem od Niego 717 i też sobie bardzo chwalę ten zakup! :-) Zwłaszcza że kolorystycznie pasuje idealnie do 907.

Wow, to super,że kolrystycznie się przypasowało- hahahahaha

Dałeś Chłopie CZADUUUUuuu!!

Witam Kolegów.

Niestety ostatnio zarówno eBay, jak i HiFi-Do są już obstawione przez kupujących. Nasza tak lubiana marka zaczyna być mocno poszukiwana. Jak widać ceny oszalały a zdobywanie czegoś ciekawego zaczyna być wielkim problemem.

Knerazk, Radziu ma Mr-kę , więc idealnie pasuje kolorystycznie.

Pozdrawiam.

Jan

Gość czubsi

(Konto usunięte)

kaliber - pamiętasz co mówiliśmy ? ... Nic to 907i naprawdę jest bardzo zbliżone do B2201/B2301 - rozrysowując schemat doszukałem się dosłownie kilku drobnych różnic ! Prądy są zbliżone do tych w w/w końcówkach mocy . Serwisówka do nich jest dostępna więc w zasadzie wszystko masz !

janku

Ja nadal czekam w kolejce - mam nadzieję, że japończyk słowny jest ... Najbardziej się obawiam, że może dojść do sytuacji, że będzie nam wciskał jakąkolwiek 907 alpha a nie tą, którą zamówiliśmy ... pożyjemy zobaczymy ... Proza życia - nie ma pieniążków są sprzęty , są pieniążki - nie ma sprzętów ....... :-(

Proza życia - nie ma pieniążków są sprzęty , są pieniążki - nie ma sprzętów ....... :-(

Dokładnie ! Mniej więcej co 2 dni , czasami jak się uda częściej zaglądam na Hifido i alfy 9xx rzadko co widać .

Jest jedna integra http://www.hifido.co.jp/KWSansui/G1/P0/A10/E/50-10/S0/C12-64659-37429-00/ , która jest tam już od dłuższego czasu , i nawet mi się się widzi , bo chyba jest w nim sterowanie pilotem .

Czy wie , ktoś w jakiej kwocie zamknąłbym się z kupnem tego ?

Gość czubsi

(Konto usunięte)

kalliber

na chwilę obecną wyniosłoby Cię coś koło 2600 zł z cłem .... tylko po co ? skoro to AU-X911DG i to z kwadratowym trafem a nie jak w 911-ce z zalanym żywicą toroidem ??? Do tego dolicz trafo na 100 V i ... już tak słodko nie jest. Ten wzmacniacz to wyjściowy produkt (AU-alpha 607extra) - ma niesamowity potencjał ale żeby zagrał i naprawdę zachwycił to trzeba drugie tyle w niego włożyć .... wiem bo mam - u mnie po zmianach pokonał w skali bezwzględnej modowaną 907i a to już o czymś śwadczy :-) ....

Edytowane przez czubsi

Kaliber

Paweł mnie uprzedził z odpowiedzią. Kiedyś pisałeś, że chcesz powoli dojść do góry SAnsuiowych wypustów. Może więc 707 by starczyła. L, czy L Extra by były super, duży potencjał grania i mają wejścia zrównoważone, więc zawsze to już coś. 711 która jest wystawiana, nie ma pilota. Oczywiście normalnie ma, ale nie ta w sklepie. Pytałem się już Japończyków. Ostatnio był wysyp 907, później 707, teraz bryndza. Trzeba czekać.

Pozdrawiam.

Jan

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.