Skocz do zawartości
IGNORED

odnośnie sennheiser hd25-1

5ta w nocy

Rekomendowane odpowiedzi

cześć, nie ma jako tako tematu na temat jak w temacie haha więc zakładam na temat 25-1 osobny temat. Proponuję tu wpisywać generalne uwagi na temat tego produktu...

Pytanie raczej dociekliwe i teoretyczne.

jak wiadomo słuchawki te mają wymienny kabel, który przy wtyku do lewej lub prawej słuchawki ma odlaną literkę L (lewa) i R (prawa). Jeżeli odwrócimy ten wtyk o 180 stopni też bez problemu da się go wpiąć i wtedy powstaje pytanie (jeżeli się zagubimy w tym wtykaniu) czy podłączamy go prawidłowo fazowo, u mnie literki te są w kierunku na zewnątrz od głowy i wydaje się że tak ma być (tak zresztą było od początku - ale nie mam pewności gdyż słuchawki stare i kupione na bazarze...) gdyż kabel jest skrętny i czuć gdy się go obróci dookoła własnej osi (stawia opór) i tu pytanie jak jest u Was? Ostatnio porozpinałem elementy i naszła mnie taka dociekliwość. Jak dla mnie słuchawki są genialne i neguje kwestie wygody noszenia (dobrze nałożone są częścią głowy-welur musi być) co do brzmienia proponuję każdemu się zapoznać...

Nie wiem po co moja opinia tu, ale wracam do pytania, weryfikował ktoś kiedyś taki problem? Przysyłam pozdrowienia!

https://www.audiostereo.pl/topic/60893-odno%C5%9Bnie-sennheiser-hd25-1/

czy najlepsze dla dejota niech oni się wypowiedzą... jak on pies je zjadł? co to za rasa JACK russell? hhaa. wbrew opiniom dobrzy DJ-eje są na bakier z wkładkami, anti-sketingami i gramofonami, kolumnami wzmacniaczami monitorami kablami i uzalerznieniami (TMM).... haha, mało takich co lecą tropem prawdziwym i dla nich 100wa reszta co odsmaża kotlet życzę powodzenia---wkońcu zasmakuje karma .....

na temat wpisy proszę.

Przysyłam pozdrowienia!

ale ja jestem dj to wiem, ci pisze. zaiste nie powiem Ci za wiele o podłączeniu kabelków bo sam nigdy ich nie odłączałem. pies to Husky i był wtedy młody. sorry za off top.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-22050-100005019 1263751221_thumb.jpg

post-22050-100005020 1263751221_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

????

Skoro nie odłączałeś nigdy to ze zdjęcia wynika, że literki maja być na zewnątrz (chyba że źle tam widzę). Generalnie nie wiem czy ma to jakiś wpływ na brzmienie, jeżeli ma to można cudować... co to za szakal haha no to narobił strat teraz możesz słuchać tylko na jedno ucho, dzięki za odzew i jak zawsze przysyłam pozdrowienia.

5ta w nocy, 17 Sty 2010, 03:44

>czy najlepsze dla dejota niech oni się wypowiedzą... jak on pies je zjadł? co to za rasa JACK

>russell? hhaa. wbrew opiniom dobrzy DJ-eje są na bakier z wkładkami, anti-sketingami i gramofonami,

>kolumnami wzmacniaczami monitorami kablami i uzalerznieniami (TMM).... haha, mało takich co lecą

>tropem prawdziwym i dla nich 100wa reszta co odsmaża kotlet życzę powodzenia---wkońcu zasmakuje

>karma .....

>na temat wpisy proszę.

>Przysyłam pozdrowienia!

Zanim je prześlesz zadbaj o elementarną znajomość ortografii i interpunkcji

dzięki za pozdro. on to zrobił ze 4 lata temu. najlepsze jest to, że te słuchawki działały dalej! to znaczy jeden kanał przerywa bardzo (kabel przeżarty, ale się trzyma na "nitkach"), pogryziony przetwornik w jednym kanale (lekko charczy, ale idzie dalej), reszta poklejona (żle) taśmą. na imprezy starczało (monitoring jednym uchem). teraz mam AKG i nie gram już na imprezach (szkoda słuchu). ale hd 25 są niemal pancerne.

U mnie literki są na zewnątrz.

????

• 1 rok później...
  • 1 rok później...

Witam,

Wiem że temat stary, ale czy ktoś porównywał bezpośrednio 25-1 do SP?

W moim przypadku efekt jest taki że SP mają wyraźnie większy wykop na basie, 25-1 mają znikomą ilość basu przy SP.

Pojawia się pytanie czy w 25-1 pokaże się bas po dobrym wygrzaniu? Wydaje mi się że słuchawki długo nie były używane, a u mnie grają zaledwie kilkanaście godzin.

W SP na początku też wydawało mi się że nie ma basu, ale porównując je do 25-1 mam wrażenie że SP są wręcz przebasowane, zaznaczę tylko że SP są ładnie wygrzane, grały u mnie przez kilka miesięcy.

Kwestia druga, czy po wymianie przewodu w 25-1 na spiralny 3m (podejrzewam że na taki jak w 25 C) będzie słyszalna różnica?

Podejrzewam że tak, bo to chyba zupełnie inny przewód niż w 25-1, podobno już w 25-1 II są jakieś inne lepsze kable niż w pierwszej wersji.

Kabel tak czy siak muszę zmienić, ten który mam obecnie jest za krótki, do tego potrzebuję przejściówki na duży jack.

I kwestia trzecia, ktoś się spotkał z padami z szarej pianki do HD 25? Dostałem takie w komplecie, czym się różnią w brzmieniu od welurów na przykład?

Posiadam też skóropodobne pady od SP, jutro przetestuje, dzisiaj przekładałem na próbę, wydaje się że na tych z gąbki dźwięk jest lżejszy, jaśniejszy, natomiast na skóropodobnych wyraźnie poprawia się bas, ale całość jest przytłumiona.

Btw. Opakowanie od moich HD 25-1 wygląda jakby było projektowane przez grafika na kwasie w latach 80tych.

Pozdrawiam serdecznie miłośników dwudziestek piątek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.