Skocz do zawartości
IGNORED

Mitsu HC4900 padł ....

Bronco

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie .... Wczoraj zamiarowałem odbyć seans, tymczasem w projektorze rusza tylko wiatrak .... Lampa się nie odpala, świeci się tylko czerwona dioda i miga zielona na obudowie. Gdzieś po dwóch minutach projektor się wyłącza ... Lampa nie miała nawet 20% przebiegu, za to gwarancji już brak.... Co mogło się stać?

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/61607-mitsu-hc4900-pad%C5%82/

To już moja druga przygoda z nim. Gdy był na gwarancji to po paru miesiącach padł cały panel lcd ...

Czytam te migoczące kody i wychodzi na to że albo załącza się jakiś obwód zabezpieczający (??) albo mam wymienić lampę ... Wyjąłem ją (wygląda jak najbardziej ok), włożyłem na powrót i dalej to samo .. :(

Wyczytałem coś w necie na ten temat ...

Kiedy świeci czerwona a zielona miga, jest to informacja, że projektor został wyłączony z prądu w momencie, gdy wiatrak się jeszcze kręcił. Innymi słowy - lampa nie była dostatecznie wychłodzona, a ktoś wyciągnął z gniazdka wtyczkę.

Piszę również, że po włączeniu projektora, trzeba kilka razy nacisnąć przycisk power, aby ominąć zabezpieczenie.

Jeżeli pomoże to daj znać. Ja nie posiadam MITSU, więc trudno mi coś więcej powiedzieć.

Pozdr

Mam inny projektor (Hitachi pj-tx 100) ale miałem podobny problem.

Może u Was też o to chodzi. Mianowicie po 100 godzinach pracy zaczęła mi

również świecić na czerwono dioda. W instrukcji wyczytałem że trzeba wyczyścić

lub wymienić filtr powietrza. Po wyczyszczeniu go (ostrożnie go uprałem:)) wszystko

było ok...

Pozdrawiam Krzysztof.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.