Skocz do zawartości
IGNORED

Projekty Akustyka - jak to gra ?

Seba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zaciekawiły mnie projekty Akustyka, gotową parę kolumn 2 drożną na głośnikach Vify PL lub nawet z Vifą pierścieniową i 18 cm z włókna drzewnego można kupić za 3.000 z kawałkeim. Chciałem się zapytać jak takie kolumny mają się do firmowych Audio Physic lub innych opartych na tych samych słośnikach, czy dużo odbiegają od nich i czy mieliście okazję posłuchać jakiś zestawów powyższej firmy.

Pzdr

Seba

https://www.audiostereo.pl/topic/6161-projekty-akustyka-jak-to-gra/

witam!

Mam takie kolumienki wg projektu Kisiela na scan -speakach "mały rewelator"+ węglowa osiemnastka w wersji dla obudowy zamkniętej, bo to zamknięta skrzynka .Słuchałem u siebie w domu kilku konstrukcji standowych m.in. Elac 510 Jet, Dynaudio Contour 1.3, S.F. Concerto(mam do sprzedania), Dali Grand Coupe. Bas z tych kolumienek jest po prostu mistrzowski .Bass refleksu po nich nie da się słuchać. Są przejrzyste i komunikatywne ,fenomenalny drive na basie, żadnego zmulenia. Natomiast mają taką wadę ,że wymagają mocnego wzmacniacza. Ogólnie porównałbym je klasą do Grand Coupe firmy Dali z tym że te ostatnie mają większą kulturę.

Zamierzam je sprzedać. Okleina naturalna czarna stan idealny. Skrzynkę ( bardzo solidną, są b. ciężkie) robiła ESA. Sprzedam za 3400 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.