Skocz do zawartości
IGNORED

Przeróbka obudowy

lukasz_wysocki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam w planach powieszenie głośników tylnych centralnych pod sufitem.

I chciałbym istniejące kolumny przerobić na sufitowe, o przekroju trójkątnym (promieniujące pod kątem 45stopni od sufitu).

I teraz pytanie - jakich parametrów obudowy użyć, żeby utrzymać takie samo brzmienie jak oryginalnego głośnika?

Przetworniki, front i tunele bass reflex wyprowadzone z przodu, pozostaną z oryginałów. Chciałem tylko przerobić pozostałą część obudowy.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/61661-przer%C3%B3bka-obudowy/

filoy, 12 Lut 2010, 13:57

>witam

>

>a nie lepiej umieścić kolumienki na uchwytach i ustawić według poziomnicy? na pewno wyniesie taniej

>i co ważne dźwięk się nie zmieni.pozdr

Pewnie i taniej, ale nie o to chodzi :)

Obudowę zamierzam zmienić, bo nie chcę aby dwie kolumny centralne o głębokości około 30cm, wysokości ok 20cm, podwieszone na uchwytach pod kątem 45 stopni zwisały mi z sufitu na środku dużego pomieszczenia :)

Dzięki za opinie.

Pozdrawiam

Witam,

Problem w tym, że kolumny centralne tylne wisieć będą pod sufitem. Na środku dużego pomieszczenia, to nie będzie przy ścianie. Jeśli użyję obudowy takiej jaka jest, to całość będzie mi "odstawać" od sufitu na jakieś 30cm.

Jeśli zrobię nową obudowę, o przekroju trapezu, to głośniki będą skierowane w dół pod kątem 45 stopni jak tego potrzebuję, ale całość będzie mi "odstawać" od sufitu na jakieś 15cm co już jest akceptowalne.

Za tymi kolumnami jest dalsza część pomieszczenia, dlatego mi zależy żeby były możliwie niskie i możliwie najmniej odstawały od sufitu :)

Ale już wiem w czym rzecz. Jeśli zachowam pojemność obudowy jak w oryginale, użyję oryginalnego frontu - powinno mi wyjść to o co chodzi.

Pozdrawiam

Łukasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.