Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz cd5003 vs dv4003 vs laptopHD? proszę o poradę :)

intruso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam sie na zakupem odtwarzacza CD do systemu stereo w późniejszym czasie bedzie on wzbogacony o poszczególne elementy kina domowego. Posiadam juz Nagrywarkę Blu-ray w laptopie (DELL STUDIO XPS 16) wiec bedzie on poźniej wykorzystany w podłaczeniu do odtwarzania filmów.

Sprzet, który stoi w domu: Marantz SR5004 + MA RX6 + Real Cable BM400

Biore pod uwagę Marantz CD5003 lub DV4003??

Któs może wie czy jest jakaś różnica w odtwarzaniu płyt CD?? ten pierwszy to CD drugi DVD. I czy usłysze różnice odtwarzając płyte CD np tak ja to robie teraz z komputera w porównaniu do powyższych urzadzeń? Z komputera idzie teraz przez HDMI-HDMI (Chord).

Dzieki za rady :)

zasadniczo trudno powiedzieć

jeden usłyszy, inny nie

u mnie gra model wyżej, cd 6003 i jestem zadowolony

też brałem pod uwagę taki dylemat czy blu ray czy cedek.

nie żałuje

zdr

To dokładnie książkowy przykład prawidłowego zestawienia sprzętu do odtwarzania muzyki stereofonicznej i wielokanałowej.

Kup koniecznie odtwarzacz CD który będzie pracował z 16 bitowymi płytami CD, zresztą do takich płyt jest przeznaczony i zaprojektowany, lepszych nie odtworzy. Natomiast do audiofilskich płyt gęstych, w tym koncertów będziesz uzywał odtwarzacza BluRay. Jednak jeśli zaczniesz się interesować prawdziwymi audiofilskimi płytami gęstymi audio będziesz musiał kupić lepszy uniwersalny odtwarzacz BluRay 3 generacji, wtedy będziesz mógł się cieszyć mozliwością odtwarzania płyt SACD i w przyszłości płyt BluRayAUDIO, wtym płytami z muzyką MCH.

Tak naprawdę jednak wszystko zależy od tego ile masz tych płyt CD. Jeśli mało to nie warto się w ten umierający format pakować. Wszystkie nowości, jak pisałem już kilkukrotnie są wydawane albo na vinylach albo w gęstych formatach. Dobrym rozwiązaniem jest zakup drogiego odtwarzacza CD z drugiej ręki za 50-100zł, to mały wydatek i na kilka lat do chwili całkowitego zaniku płyt CD wystarcza.

do AndAudio.

Samych płyt CD nie mam dużo ale niedługo bedzie ich sporo... dostane cała kolekcje od mojego znajomego z niemiec. Wiec CD sie przyda.

Mysle ze Marantz SR5004 to typowy aplituner i wydaje mi sie ze do stereo nie za bardzo sie nadaje w dłuższej perspektywie, z takim zamiarem tez był kupiony jako sprzet pracujacy w KD.

Płyt SACD i tak narazie zadnych nie mam, co więcej nie mam nawet zadnej płyty Blu-Ray. Nie chce tez całych pieniedzy inwestowac w sprzet audio, wystarczy mi ze bedzie grało dobrze :)

Używanych sprzetów nie jestem zwolennikiem... z pobudek wizualnych całość tzn apl oraz Cd ma tworzyc całość estetyczną :)

Czy warto w ogóle kupować CD6003 to koszt 1700zl lub CD5003 - 1100zl. Czy lepiej zostac przy odtwarzaczu z laptopa?? Bo i tak nie usłysze różnicy w stereo na moim amplitunerze??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.