Skocz do zawartości
IGNORED

KD do Wharfedale Pacific Evo2

KrzysiekXX

Rekomendowane odpowiedzi

Kompletowanie sprzętu zacząłem od końca tj głośników.

Przód Evo2-30

Central Evo2-Centre

Tył Evo2-8

Teraz, gdy już je nabyłem szukam kabli i amplitunera.

Jako, że jestem jeszcze :) laikiem w tym temacie zasięgam Waszej opinii.

Oczekuję od sprzętu naturalnego dźwięku i dzięki radzie kolegi w innym temacie

o ampli prawdopodobnie wybiorę Denona (około 2kPLN). Inne propozycje mile widziane.

Co do kabli to na razie nie mam zielonego pojęcia... :).

Przede wszystkim nie chcę, aby kable były najsłabszym ogniwem, chciałbym, aby razem z głośnikami

były na podobnym poziomie, jednak budżet się już drastycznie uszczuplij...

Przewody do przednich, centralnego i tylnych.

Jakie podłączenie kabli do głośnika polecacie, banana??

https://www.audiostereo.pl/topic/61797-kd-do-wharfedale-pacific-evo2/

Dzięki Boras1.

Jeśli kable są sprzedawane na metry to powinienem i tak wyliczyć ich długość, tak żeby ucięte zostały przy równej wartości stałej 75cm? Np 225cm jeśli potrzebuję 2 metry.

Przy takim sprzęcie to musi dobrze grać ;).

W tygodniu jadę po Denona 2310, przeczytałem recenzję, posłuchałem jak gra na tych samych głośnikach i się przekonałem. Niestety nie ma THX.

KrzysiekXX, 21 Lut 2010, 21:43

>Przy takim sprzęcie to musi dobrze grać ;).

>W tygodniu jadę po Denona 2310, przeczytałem recenzję, posłuchałem jak gra na tych samych głośnikach

>i się przekonałem. Niestety nie ma THX.

THX - a na co to komu? Chyba, że dla komfortu psychicznego, że producent zapłacił za odpowiedni znaczek mający gwarantować jakąś tam minimalną określoną jakość, ale Denon tego nie potrzebuje, bo on tę jakość i tak reprezentuje ;-). zapytam tylko o co chodziło z mierzeniem kabli, bo czegoś chyba nie zrozumiałem, a propo kabli polecam QED fajny jest teraz nowy XT Evolution po 38zł/m, no ale do takiego sprzętu to chyba adekwatny.

5z0p3n, 23 Lut 2010, 23:09

>@Rabbeat83 skoro tego nie potrzebuje to czemu "kupuje" to w wyższych modelach?? Dla szpanu?? :>

>Heh a swoja droga sorki za off top. Fajne sa te kolumienki??

No właśnie dlatego to kupuje, bo niektórzy na to patrzą czy jest odpowiedni znaczek i w wyższych modelach za znaczek płacą, bo różnic jakichś kolosalnych nie ma (oczywiście pomijając wyposażenie i inne aspekty wyższych modeli, których znaczek THX i tak nie dotyczy).

Kolumienki baaardzo fajne - sam o nich myślę jak będę zmieniał ;-)

Z ta długością kabli to chyba mi ktoś jakiś kit wcisnął... Chodziło mi o to, że kable powinno się ciąć co 75cm, ale to jakiś mit, bo już rozmawiałem z ludżmi.

Dzisiaj pojechałem po Denona 2310, cenę ustaliłem w Salonie na 3kPLN, kolor czarny.

Prawie bym został jego posiadaczem, ale sprzedawca zbił mnie z tropu :).

Właśnie rozpakowałem Onkyo TX-NR807 black, mam nadzieję, że nie będę żałował ;).

Co do kolumn to pierwszy odsłuch w domu odbędzie się w weekend jak wywalę szafę i przestawię wszystko pod pod kino/stereo. Mam nadzieję, że ogarnę te wszystkie wyjścia/wejścia w ampli...

Kable kupiłem Real Cable BM 250 T, oprócz Borasa polecili mi je również panowie z salonu.

KrzysiekXX, 24 Lut 2010, 20:37

>Z ta długością kabli to chyba mi ktoś jakiś kit wcisnął... Chodziło mi o to, że kable powinno się

>ciąć co 75cm, ale to jakiś mit, bo już rozmawiałem z ludżmi.

No mit i to jakiś straszny ;-), dlatego zapytałem, bo myślałem, że to ja czegoś nie kumam, albo chodzi właśnie o jakiś przesąd ;-)

>

>Dzisiaj pojechałem po Denona 2310, cenę ustaliłem w Salonie na 3kPLN, kolor czarny.

>Prawie bym został jego posiadaczem, ale sprzedawca zbił mnie z tropu :).

>

>Właśnie rozpakowałem Onkyo TX-NR807 black, mam nadzieję, że nie będę żałował ;).

Na pewno nie w tej klasie wszystkie to fajne maszynki i Denon i Onkyo i Yamaha - różnią sie może nie co charakterem brzmienia i wszystko zależy od indywidualnych preferencji, ale w kinie to sprawdzi się na 100%.

>

>Co do kolumn to pierwszy odsłuch w domu odbędzie się w weekend jak wywalę szafę i przestawię

>wszystko pod pod kino/stereo. Mam nadzieję, że ogarnę te wszystkie wyjścia/wejścia w ampli...

>

>Kable kupiłem Real Cable BM 250 T, oprócz Borasa polecili mi je również panowie z salonu.

Znając Wharfedale możesz pomyśleć o bi-wiringu, a nawet bi-ampingu jak nie będziesz wykorzystywać 6i7 końcówki - podejrzewam, że poprawi to brzmienie jak w większości Wharfedale.

Po dwóch dniach przemeblowań, wywalenia szafy zrobiłem sobie miejsce pod kino. Pozostaje jeszcze walka z akustyką, choć nie jest źle jak na moje niedoświadczone ucho ;).

Od rana praktycznie odsłuchuję zakupiony sprzęt. Na razie przód i centralny podłączony.

Zacząłem od stereo i najnowszej płyty DM, jak dla mnie ok dźwięk bardzo czysty, dużo, może nawet za dużo wysokich tonów, bas średni - mogłoby być więcej.

Potem włączyłem John Rambo ;), jednak bez suba kino nie daje do końca rady, ale mimo tego czysto, dźwięk naturalny, za mało basu, ale to wina braku suba.

Teraz leci American History X, po prostu rewelacja, słychać dokładnie dźwięki znajdujące się daleko w tle, drobne i najdrobniejsze szczegóły, wcześniej ich nie było słychać. O stereo już nie wspomnę ;), Przestrzeń bez zastrzeżeń.

Ogólnie jak na początek jestem mile zaskoczony.

DVD to starsza Yamaha podłączona do ampli kablem optycznym Begli.

Kable do głośników Real Cable BM 250 T, na razie bez kombinacji pojedyncze kable na złączkach przy głośnikach ( single wiring ;) ).

Podoba mi się rozwiązanie na wyświetlaczu ampli, podświetlony układ głośników, na które wysyłany jest sygnał.

cała seria evo gra pieknie no ale cos za cos nie oszukujmy sie one musza grac z subem miałem na sklepie evo2-40 i bez suba traciły ta cała magie dzwieku jaka byla z nim nawet w stereo w kinie tym bardziej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.