Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Denon PMA-510AE + DCD-510AE + Diamond 10.1

tadek92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem nowy na forum i chciałbym was prosić o radę. Planuje zakupić sprzęt audio do pokoju o powierzchni 9m2. Zestaw który cenowo i "wyglądowo" przypadł mi do gustu to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Niestety nie mam zielonego pojęcia czy warto kupować ten zestaw, czy w tej cenie kupiło by się lepszy używany lub nowy sprzęt. W przyszłości chciałbym do tego zestawu dokupić jakiś gramofon. Jakie będzie przeznaczenie zestawu? Słucham głównie rocka, rock and rolla (The Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd...), ale również jazzu muzyki klasycznej czy elektronicznej, chciałbym, aby ten zestaw był jak najbardziej wszechstronny. Czy mój "faworyt" się do tego nadaję.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i czekam na rady ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tej cenie warto kupić używaną 700-stkę lub choćby używanego Marantza z serii 6 lub nowego Piano Crafta. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Witam!

Sam nabyłem podobny zestaw tylko z głośnikami Monitor Audio BR2.

Kupując Denona 510 nie zawiedziesz się.

W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego a ze sprzętem używanym jest różnie, może grac latami albo się zepsuc po tygodniu..

Pozdrawiam!

Witaj,

wybór zestawu DENON PMA-510 / DCD-510 w klasie budżetowej to dobry krok, sugerowałbym jednak zmianę kolumn z Wharfedale na chociażby proponowane wcześniej Monitor Audio BR2. Takie połączenie zapewnia bardzo wyrównane brzmienie. Jeśli lubisz więcej basu i troche skromniej w górze pasma, pomyśl także o kolumnach KEF C3.

Jacek Lesień

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Mimo, że jestem wielkim fanem marki Denon ten budżetowy zestaw średnio polecam. Osobiście w tej cenie nabył bym nowego Pianocraft'a MCR-640, albo wersję z DVD 840 i od razu możesz sobie film obejrzeć, albo koncert Pink Floyd - Pulse jak masz jakiś telewizorek w pokoju ;-).

Nie polecał bym KEF C3, brzmią tak sobie. Jeśli Kefy to min. seria Q. Na Twoim miejscu wziął bym używanego wzmaka 700(taka sama cena jak nowy 510) + nowe źródło 510 + Kefy z serii Q lub Monitor Audio BR1/2 lub Kody Harmony K-2000B które mają najlepszą średnicę, a co za tym idzie najlepszą barwę i chęć wydobywania smaczków z całej trójki.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Lub nowego Piano. :)

Dzięki za porady, czy do pianocraft'a można podłączyć gramofon. Przeglądając internet natrafiłem również na ciekawy moim zdaniem zestaw Yamaha RX397+CDX397, co o nim sądzicie jakie głośniki/kolumny do niego polecacie do tak małego pokoju?

Kolumny tylko podstawkowe, najlepiej z BS z przodu, choć jak masz możliwość dobrego ustawienia, to i BS z tyłu może być. Ew. te podłogówki w drodze wyjątku:

Ukryta Zawartość

lub te:

Ukryta Zawartość

tylko to pewnie ponad Twój budżet. Do tych drugich(Triangle) nie polecam Denona, jak już to tylko Advance Acoustic.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.