Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt do 1300-1500zł kolumny + wzmacniacz

sikor333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Proszę Was o pomoc w wyborze kolumn i wzmacniacza/amplitunera do ceny w granicach 1300-1500zł. Mój pokój ma ok 16 m2. Co wymagam od kolumn to efektowny bass ale zrównoważony z wysokimi tonami. Słucham można powiedzieć wszystkiego, ale najbardziej gustuje w Trance i tak w mniejszym stopniu Dance. Sprzęt będzie podpięty pod komputer, a dokładnie pod kartę muzyczną Creative SB Audigy 2 ZS Gold (wersja z pozłacanymi gniazdami) i kabel Prolink exclusive (również pozłacany).

P.S.

Zastanawiałem się nad produktem Mission z serii M, bo z tego co czytałem to dysponują dobrym bassem.

moze cos takiego jamo s718 (cena na allegro za uzywki 699zł za komplet w bardzo dobrym stanie)+wzmak denon pma-500 cena ok 500-600zł lubcos lepszego marantz pm 6010 cena ok 600zł lub ewentualnie reloop ha-210b ok 600zł nowy

Ja od siebie polecam Missiony, które grały u mnie 9 miesięcy i byłem bardzo zadowolony.

Cena nieco mniejsza, a na pewno lepsze od tych firmy Koda. Zapraszam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy z tymi kody się nie machnąłem bo bym musiał jakieś podstawki kupić, bo na regałach nie będą stały przecież. Właśnie nad tymi mission'ami się zastanawiałem, bo chyba mają dobry bass, ale nie jestem pewien na 100% no i u nie ciężko byłoby je ustawić z bassrefleksem z tyłu :/

Jak coś to jaki wzmacniacz/ amplituder do tych m34i???

Hern, a Ty mi co polecisz do tej ceny?

do 16tu metrów m33. I tylko m33. Chyba że chcesz słuchać dudnienia i rozlazłego basu. Wzmacniacz Rotel seria 9xx, obojętnie jaki czym mocniejszy tym lepiej, ale i najsłabszy będzie ok.

Sam gram na takim wzmaku, w pokoju 18-19m prawie kupiłem m33, i gram tez z karty A2zs. Nieporozumieniem było by wsadzać m34 lub m35 do mnie a do 16m...

A tak na 100% poprawnego brzmienia to kupił bym na Twoim miejscu monitory z dobra podstawą basową.

z wzmacniaczy to bralbym jakiegos starszego harmana , sa dwa harmany 680 na allegro , to dobry i uniwersalny piecyk , na twoim miejscu najpierw kupilbym wzmacniacz a pozniej rozgladal sie za kolumnami , w wyborze kolumn najlepiej kierowac sie wlasnym odsluchem , wtedy bedziesz mial 100 procent pewnosci ze dobrze wybrales .

Konkretnie to wolałem uprzedzić przed pakowaniem m34 i tym podobnych do tak małej kubatury.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub:

Ukryta Zawartość

lub:

Ukryta Zawartość

Przy monitorach dochodzą koszty standów, przy m33 z tego co pamiętam jest komora balastowa.

To masz sprawdzone zestawienia, bezpieczne. Ale oczywiście nic nie zastąpi ODSŁUCHU.

pozdr. pool80

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

polecam Ci te klony one maja niezly bas i jakosc wysokich jest tez niezla nadaja sie na kazda muzyke w tym i techno dance, to sa juz konkretne kolumny na renomowanych wysokiej klasy glosnikach i kody itp nie maja do nich startu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Hern, 28 Lut 2010, 00:00

>orlin - to nie dlugo u ciebie grały te kolumny , a w czym niby one sa lepsze od kody ? , pewnie są

>lepsze dlatego ze je chcesz sprzedac ;) , prawda ?

Rzeczywiście nie pograły zbyt długo, ale tylko dlatego, że udało mi się zaoszczędzić troszkę grosza i kupić coś o klasę wyżej

A co do tego czy lepsze od Kody, to wystarczy, ze poszukasz troszkę w sieci, popytasz i myślę, ze każdy będzie to rozwiązanie bardziej polecał. Nie tylko dlatego, że je sprzedaję, więc odpowiem: nie prawda!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.