Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz + Odtwarzacz CD do Acoustic Energy AE120

m.stank2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ;)

Jakiś czas temu sprzedałem swój, nazwijmy to bardzo średniej klasy, sprzęt stereo, mianowicie wzmacniacz technicsa z korektorem graficznym i z Tonsilami Scherzo 200... nie musicie komentować ;) Tak naprawdę sprzęt bardziej służył jako ozdoba niż był używany, bo nie potrafiłem tego słuchać.

Wraz ze zmianą amplitunera w kinie domowym przez ojca, odziedziczyłem Yamahe RX-V757, uważam że nie jest to zły sprzęt jednak nie potrzeba mi wielokanałowca.

Sądzę że za Yamahe dostanę około 900-1000zł, więc tyle samo mogę przeznaczyć na wzmacniacz stereo, ponadto muszę kupić jeszcze odtwarzacz CD do 300zł.

Kolumny jakie posiadam, a raczej będę posiadał, bo już do mnie jadą to Acoustic Energy AE120.

Słucham głównie szeroko pojętego rocka, trochę metalu i muzyki klasycznej, z płyt i tych oryginalnych i nagranych oraz czasem z komputera.

Pokój w jakim sprzęt będzie użytkowany ma około 30m^2 (6x5m).

Zależy mi żeby sprzęt był bezawaryjny, nie jakiś bardzo stary oraz żebym nie musiał w nim dłubać, zmieniać podzespołów itp. Najzwyczajniej w świecie się na tym nie znam ;)

Także co polecacie?

Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

• 1 miesiąc później...

witaj,Onkyo integra 8450 raczej odpada, ja wczoraj kupilem odebralem swoje Acoustic Energy ae 120 i przesluchuje kilka sprzetow. wole sluchac ich na Fisher ca 2221, a dzis podlacze Luxmana l210. kup sobie ARCAM do nich.

Spróbuj jakiegoś używanego Cyrusa. Przez jakiś czas użytkowałem Cyrus III z AE 100i i AE109. Było bardzo ok. Pewnie by się przydał PSX do tego bo AE 120 pewnie więcej mocy potrzebują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.