Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RA-921, lewy kanał nie działa

blaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam andzieje, ze DUY to wlasciwe miejsce na opisanie problemu.

Otoz nie dziala mi lewy kanal w tym wzmacniaczu. Nie wiem czy to ma zwiazek z problemem, ale pojawil sie on zaraz po tym jak moj 2 letni synek przewrocil lewa frontowa kolumne. Przestala grac i pomyslalem, ze to w nij lezy problem. Podlaczylem ja jednak zamiast prawej i wszystko bylo okej. Sprawdzilem zaciski do kabli we zmacniaczu i wygladaja na nietkniete.

Dodam tylko,ze jak sie wsluchalem dobrze to jakis delikatny, cieniutki dzwiek wydobywa sie z tego lewego kanalu ale jest on prawie nieslyszalny.

Czy macie jakies sugestie co moze byc przyczyna usterki? Ja jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie ale byc moze jest cos co we wlasnym zakresie moge sprawdzic? Bede wdzzieczny za podpowiedzi. Ewentualnie moze wiecie, kto w Poznaniu moglby zerknac do tego wzmaka?

I find your lack of faith disturbing...

Tego nie moge stwierdzic bo niestety mnie przy tym nie bylo. Relacje zdala zonka ;-) ale patrzac na dlugosc kabla oraz to jak ustawiona byla kolumna i na ktora strone sie przewrocila to kabel na 100% sie napial bo wyskoczyl z zaciskow kolumny natomiast w zaciskach wzmacniacza posozstal.

Byc moze jedno z drugim nie ma nic wspolnego?

A jest szansa umowic sie z toba zeby takiego sprawdzenia dokonac? Nie mam nic przeciwko wydawaniu paru zlotych ale nie chcailbym aby ktos mi wmoil,ze do zrobienia bylo cos czego robic nie trzeba bylo

• 3 lata później...

Musze odświeżyć temat bo usterka się powtórzyła. Teraz już 2 kolumny nie grają (jesli się wsłuchać to po cichutku coś tam brzęczy) Dami kiedyś wymienił mi chyba bezpieczniki. Jest ktoś w Poznaniu kto by zerknął na ten wzmacniacz? Może pomógłby przeczyścić potencjometr również itp?

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.