Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana ramienia w Gramofonie Fryderyk G-620 Unitry

Popularny

Rekomendowane odpowiedzi

Mam gramofon Fryderyk w bardzo dobrym stanie ale chciałbym zmienić ramię na takie które ma dobre kable i pozłacane styki łączace uchwyt z przymocowaną wkładką z resztą ramienia. Kupno innego, o wyższej jakości gramofonu odpada tymczasem gdyż w domu "grasuje" mój 2,5 roczny syn z wielkim zacięciem do techniki i zmysłem poznawczym :). To ramię które jest zamontowane fabrycznie właściwie mogłoby być ale przeszkadzają mi śniedziejące styki i kable których nie mogę usunąć bez demolowania ramienia. Dodam że sygnałz wkładki wyprowadziłem bezpośrednio na tył obudowy. Proszę o jakąś radę doświadczonych Kolegów.

Nie problem w zaśniedziałych końcówkach.Ramie to spokojnie można przekablować. Pytanie tylko co to wniesie , poza poprawą samopoczucia posiadacza. Ramię we Fryderyku ma podstawową wadę że jest sztywno mocowane do "wibrujacej "podstawy,I wszelkie nieporządane dźwięki przenosza się na wkładkę w formie brumu,i innych śmieci poza muzyką .Natomiast adaptacje utrudnia mechanika jaka jest w tym gramofonie.

Można przejść na inne ramie rezygnując z automatyki,lub dając dużo wkładu pracy i próbować ją zachować.Upraszczając -gramofon nie wart wkładu "upgadowania".Zawieszenie ramienia też nie jest szcztem finezji. Lepiej środki przeznaczyć na lepszy sprzęt.G620 robiony był prze fonicę jako dodatek do zestawu M1006 ,który w wiekszosci był srebrny a gramofony byly z czarnym frontem:)To jako ciekawostka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.