Skocz do zawartości
IGNORED

Cd do cec amp 330

tomecki_es

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o pomoc w doborze cd do wzmacniacza cec amp 3300,kolumny Qba elements 1 (podlogowe)

czy warto szukac cd z XLR,czy nie bedzie duzej roznicy z RCA.

szukam czegos uzywanego w cenie do 1500 pln,

mysle tez o nowym Harmanie hd 990 z XLR czy ma on szanse dobrze zagrac z tym co mam.

muzyka ktora slucham to klimaty w stylu:Dm,yazoo,ultravox,white door,itp.

https://www.audiostereo.pl/topic/62690-cd-do-cec-amp-330/

Witam

Też się zastanawiam nad żrodłem do mojego C.E.C-a, z tym że ja mam ampa 3300r. Myślę, że wysyłając sygnał po xlr w przypadku C.E.C. powinno być lepiej, z tego co udało mi się wyczytać w testach i na róznych forach dżwięk po RCA nie jest tak szybki i dokładny jak po XLR. Sam zastanawiam się nad dac,może Benchmark, ale z tańszych dac warto byłoby spróbować Dacmagica Cambridge Audio, chyba lepszy niż z Harmane Kardonem.

"Podłączając CD do gniazda RCA otrzymamy nieco łagodniejszy, bardziej zaokrąglony dźwięk. Przez chwilę może się to wydawać krokiem w dobrą stronę. Pamiętajmy jednak, że w ten sposób tracimy ową fantastyczną szybkość, dokładność, atak i - przede wszystkim - nieco spłycamy scenę. Ta ostatnia wciąż będzie bardzo głęboka, głębsza niż u niemal całej konkurencji w tej cenie, jednak z XLR może być jeszcze lepiej. Warto więc kupić źródło z takimże wyjściem. Najprostszym wyborem będzie odtwarzacz CEC-a CD3300R. Można też spróbować odtwarzacz Thule. Jednym z lepszych połączeń będzie jednak to z odtwarzaczem CD Xindak Muse 1.0 DeLuxe, którego wyjście XLR (napędzane przez układy solid-state) ma nieco ciemniejszą barwę i powinno się idealnie zgrać z mocnym graniem CEC-a."

Fragment testu z Highfidelity, dotyczy C.E.C. AMP3300R, ale zmiany w wersji R są kosmetyczne i myślę, że test można odnieść również do C.E.C. AMP3300.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/62690-cd-do-cec-amp-330/#findComment-1619303

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.