Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio

mkorek

Rekomendowane odpowiedzi

Forumowicz Mars sprzedaje wzmaka DPA -zakladka ogloszenia,jest to urzadzenie o niebo lepsze od wszelkich Cambridgy Aboxow i wszelkiego tego typu wynalazkow.Jak masz do wydania ok2000 to sie wysil i szukaj urzadzen z drugiej reki ,ale bardziej wyrafinowanych---warto

Pozdrr..

https://www.audiostereo.pl/topic/6277-cambridge-audio/#findComment-88619

He, co ja mogę. 800zł za sprawnego CA A500 to prawie symboliczna cena - grzech nie dać. Możesz brać śmiało i się tylko cieszyć. Sprawdź wszystkie wejścia i pokrętła na podłączonym wzmaku, w szczególności volume. Zobacz czy nie masz głośnego brzęczenia w głośnikach przy skręconym, potencjometrze na minimum.

Ja, Arek i może jeszcze paru Kolegów na tym forum lubimy CA. ja z niego powoli wyrastam, bo chcę miec coś lepszego. Uważam, że w budżetóce to udany wzmak (bo go wybrałem).

A jakie masz źródło ? On lubi dobre źródła. Np. CA D500 daruj sobie, weź następny model (SE) lub może tak tu zachwalanego NADa. Ma być dobre.

P500 szczerze odradzam, bo to żenada. Niewarte nawet 700zł, no chyba, że kupisz dla obudowy to rozumiem.

Solidna końcówka tak. To co innego, właściwy kierunek. Tylko, że mając taką DIY (ABOXa), preamp CA A500 jest za niskich lotów - trochę wymięka (podobnie moje Tabletki 2000 ; ))

Ta zabawa nie ma końca, o ile wiesz, czego chcesz.

Jeśli szukasz przyjemnego, szybko nie nudzącego się systemu popatrz w moje "o mnie".

A co do końcówki ubolewam, że tak mało osób ją słyszało. Jest do wypożyczenia za kaucją. W obecnej wersji z trafami 2x250VA to naprawdę mocna sztuka.

Pozdr.

PS. Do wzmaka CA spróbowałbym jakichś np. AE i "energetycznych", żywych, barwnych kabli, jak chociażby AQ. Ale rozumiem, że możesz hołdować innej szkole brzmienia. Spróbuj, a usłyszysz. Tyle mogę Ci powiedzieć.

Początek z CA A500 uważam za dobry i trafiony wybór.

https://www.audiostereo.pl/topic/6277-cambridge-audio/#findComment-88622

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.