Skocz do zawartości
IGNORED

upskalowanie z satelity,samsung 58B850 czy to dziala?

and00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar kupic telewizor Samsung 58B850, jestem zielony w temacie i dlatego zadam naiwne pytania:

-czy jezeli podlacze polsat cyfrowy przez HDMI do AV z upskalerem np. HK 360 a dalej na TV to bede ogladal HD 1080p?

-Co sadzicie o tym telewizorze, slyszalem ze trudno wlaczyc tryb 100hz i dziala tylko w trybie 24kl/s?

pozdrawiam

nie do końca zrozumiałem twoją wypowiedź, jak przepuścisz przez skalery to będziesz miał 1080p czyli jak to lud prosty mówi full hd? - nie, będziesz miał przeskalowane 1080i lub 720p i koniec, kolejne obrabianie sygnału nic nie da

a sams 850 to jakaś kompromitacja,

1 - obraz przekontrastowany,

2 - półcieni brak

3 - dźwięk w nim nie działa

4 - głośniki może ciche ale zasilacz już nie,

5 - na pewno się popsuje

to jest złomem nawet jak na standardy samsa, poszukaj jakiejś plazmy panasa i to akurat działa

Dragunovma, 5 Kwi 2010, 00:30

>nie do końca zrozumiałem twoją wypowiedź, jak przepuścisz przez skalery to będziesz miał 1080p

>czyli jak to lud prosty mówi full hd? - nie, będziesz miał przeskalowane 1080i lub 720p i koniec,

>kolejne obrabianie sygnału nic nie da

>

>a sams 850 to jakaś kompromitacja,

>1 - obraz przekontrastowany,

>2 - półcieni brak

Nie widziałem tego modelu ... ale może da się naprawić te dwa punkty w zaawansowanym menu tego TV? Sądzę że banding (półcienie) są powiązane z rozjazdem nastaw kontrastu (często tak się dzieje, że po kosmicznie poprzestawianym "gain" widać te artefakty w postaci bandingu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.