Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór kolumn do frontów Monitor Audio Br6

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem Monitor Audio BR 6 i chcę w najbliższym czasie dokupić centralny i tyły. Nie wiem jednak czym te kolumny ożywić i tu pytanko/prośba o pomoc.

23 m pokoju, 60% kino 40% audio dlatego zależy mi na dobrym audio. Do wydania do 2500 zł (im mniej tym lepiej, gdyż szóstki w totka jeszcze nie ustrzeliłem:P) Zalezy mi na Dolby volume, Audyssey Dynamic Volume lub podobnym systemie.prosze o sensowne odpowiedzi watek zakładam na prosbe znajomego.

każdy chyba nadal główkuje o co pytasz

jeśli o kolumny to na pytanie masz prostą odpowiedź - z tej samej serii

jeśli o elektronike to polecam wzmacniacz i to mocny (Harman 680, Rotel 980/985 - sprawdzone z tymi kolumnami), amplituner zostaw sobie ten co miałeś - te kolumny nie są zbyt efektywne i wymagają naprawde mocnego wzmacniacza (żaden amplituner, chyba że jakiś kilkukrotnie ponad budżet może tu dałby radę)

Witam,

Faktycznie nieco zle skonstruowane pytanie bo jakos malo jasno kolega sie okreslil.

"60% kino 40% audio dlatego zależy mi na dobrym audio" - cos tu nie tak.

Co do Monitor Audio BR6 sa to calkiem niezle glosniczki, bardzo proste do wysterowania tak wiec jak kolega pisze wcale niepotrzebuja mocnej koncowki. Kino to jednak kino a jesli dobre stereo to wtedy w kinie pozostaja nam tylko dwa kanaly.

Amplituner do kina calkiem przyzwoity w swojej klasie cenowej to Denon AVR-3310

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , Harman Kardon AVR 460

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz Onkyo TX-NR807

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zintegrowany wzmacniacz stereo bedzie znacznie tanszym rozwiazaniem jednak cos za cos.

Wracajac do pytania o glosniki jesli jestes juz wlascicielem MA BR6 pozostaje ciagnac serie dalej tj. BRLCR, BR1 lub BRFX i BRW10.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

blueaudio, 6 Kwi 2010, 22:08

>Co do Monitor Audio BR6 sa to calkiem niezle glosniczki, bardzo proste do wysterowania tak wiec jak

>kolega pisze wcale niepotrzebuja mocnej koncowki.

zagrać zagrają, ale różnica w dynamice i jakości basu po podpięciu wydajnego wzmacniacza robi wrażenie

Zgodze sie z kolega, roznice beda zawsze zauwazalne jednak Monitor Audio sa jeszcze dosc latwe do wysterowania. Inaczej wyglada sytuacja np. z Dynaudio. Tutaj dopiero potrzeba koncowki mocy.

Dowiedziałem sie ze kolega szuka poprostu amplitunera do tych kolumn.

Witam serdeczni. Nazywam się Grzesiek i niedawno zarejestrowałem się na tym forum. Z racji tego, że przez tydzień nie można pisać na forum jedynie przeglądać posty pozwoliłem sobie poprosić Dariusz 964 o wrzucenie mego wątku, za co mu serdecznie dziękuję. Niestety wkradło się kilka błędów, które sam nie mogłem sprostować ( ciągle brak praw)

Dariusz 964 tak jak wcześniej wspomniał to nie jego wątek a ja go nie zatytułowałem. Dariusz go błędnie nazwał i już zaczął się problem.

MAM JUŻ KOLUMNY I SZUKAM AMPLITUNERA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.