Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie o parametry wkładki gramofonowej DUAL

bumar1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mogę kupić wkładkę do gramofonu, który użytkuję najczęściej. Mam do wyboru dwie w tej samej cenie. Jedna z nich to: Mf-104, którą stosuję i znam a druga to DUAL CDS 670, o której nic nie wiem. Prosze o jakieś informacje odnośnie tej wkładki.

Pozdrawiam

Frequency range: 20Hz to 16kHz

Tracking weight: 3.5-4.5g

Output: minimum 65mV

Channel separation: 22dB

Channel balance: 2dB

Overall weight: 3.8g

wkładka CERAMICZNA nie wymaga pre z RIAA

Dzięki po raz drugi.Zależy mi na jak najlepszej jakości w miarę moich możliwości finansowych. 120 zł. jest jeszcze w moim zasięgu więc kupię tą wkładkę sugerowaną przez Ciebie.

Dziękuję i pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Witam,

Przeanalizowałem swoje możliwości finansowe i zdecydowałem się na zakup wkładki AT 110, takiej jaką mi radziłeś. Niestety tej wkładki się już nie produkuje. Taką odpowiedź dostałem z kilku sklepów do których się zwróciłem. Koniecznie chcę kupić wkładkę nową (oferty używanuch są nadal w internecie).

W związku z tym proszę o dalszą radę jaką wkładkę kupić (do gramofonu Adam) o podobnych parametrach do AT 110 (cena niestety tylko do 150 zł.Wiem, że to bardzo mało ale niestety takie są realia życia na emeryturze).Pozdrawiam

Sklep "Muzyczny" we Wrocławiu zapytaj. Chyba Ostrowski nazw, właściela.

Może latwiej tą AT 95.Wklep w goo..le AT 110 wkaładka ,może jakiś e-sklep wyskoczy

Choćby

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ten sklep również nie posiada już w sprzedaży tych wkładek. Właściwie przeszukałem wszystko i nowych już nie dostanę. Może zdecyduję się na tą AT 95. A jeżei nie to co jest lepsze ( chodzi o firmę, bo parametry sobie porównam ): ORTOFON czy AUDIO TECHNIA ? Nie ukrywam, że słucham muzyki raczej ROCK i lubię uwypuklenie sysokich tonów oraz niskich. Dlatego często dziwię się kidy widzę ludzi, którzy inwestują w dobry i drogi sprzęt (choćby z uwagi na pasmo przenoszenia) i potencjometry od regulacji barwy dźwięku mają ustawione wszystkie na "0". (Ale to spostrzeżenie to tak przy okazji tematu)

Pozdrawiam

Ps. Doradź mi proszę czy warto jest w Adamie pobawić się z zawieszeniem całego zespołu z ramieniem odseparowując je od obudowy. Czy wkład pracy będzie zuważalny ?

Adama sobie odpuść ,jest prawie "niereformowalny"

Jak lubisz cyk i bum to zaiwestuj w shure 44-7. Tam będziesz miał wykop.

Do tej muzyki jaką lubisz to shure najbardziej jest wskazany,ale to inna pólka cenowa.I tanio nie będzie.No moze M92 na e bayu.

Dziękuję bardzo za wszystkie informacje i cenne podpowiedzi. Myślę, że nie zanudzę Was moimi dalszymi pytaniami. Otóż przeglądnąłem te wkładki oraz ich ceny. Są faktycznie dobre ( w tym przedziale cenowy, ) ale i też wykraczające poza mój budżet. Znalazłem wkładkę TONAR 611 BE za rozsądne pieniądze, nową. Parametry ma dobre ale nic nie wiem o tej firmie ani o samej wkładce ( o jej brzmieniu ). Fakt, że lubię wspomniane wcześniej cyk i bum ale i też nie gardzę dobrym "środkiem". Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tą wkładką ? Prosze o opinie.

Pozdrawiam

Klasa MF 100. Budżet dla DJ .Tonar nie robi finezyjnych wkładek.Masówka.Podobna w klasie do Darlingtona M24 .Prod OEM dla wytwórcow gramofonów, typu Reloop. Omnitronic,

Ukryta Zawartość

tu masz podobne w klasie lub lepsze

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.