Skocz do zawartości
IGNORED

Waga nacisku ingły - Shure SFG-2

yeutez

Rekomendowane odpowiedzi

Interesują mnie opinie na temat tejże wagi jako tańszej alternatywy dla elektronicznej wagi Pro-Jecta. Wiem, że w innych tematach wiele osób poleca tanie wagi elektroniczne z allegro - ale ja jakoś nie mam do nich zaufania... Czy ktoś używa tego sprzętu Shure i podzieli się opiniami? :)

https://www.audiostereo.pl/topic/63147-waga-nacisku-ing%C5%82y-shure-sfg-2/

Mam na myśli tą wagę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie bardzo rozumiem ten brak zaufania.Waga kupiona za 30, 40 zł pokazuje dokładnie to , co powinna.2 gramy pierścionka mojej żony to 2 gramy.Ustawienie 1,5 grama nacisku to 1,5 grama nacisku.Dokładność do setnych po przecinku to nieosiągalne parametry dla wagi o którą pytasz.Tyle,że nie napisano na tej mojej for audio only a to jak rozumiem podstawowa wada...

Tutaj waga w stylu Pro-Ject ale w ludzkiej cenie:

Ukryta Zawartość

Trochę długo idzie przesyłka ale generalnie sklep OK, waga zresztą też, chociaż podzielam podejście andrzeja analogowego.

Ukryta Zawartość

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Kiedyś kupiłem na all...coś dla jubilerów z dokładnością do 0,01 grama .Poza doklejeniem paska z tworzywa,żeby nie opierać igły na metalowej płytce , nie musiałem nic robić.Zapłaciłem 45 zł z przesyłką.Od czasu do czasu sprawdzam przy pomocy wzorcowego ciężarka i jak pokazywała 2,00 grama tak pokazuje..Jest na tyle płaska,że stawiam na talerzu-po zdjęciu maty ok 4 mm i płyty 3mm i mam ramię w pozycji roboczej...Ciekawostka: jedno z niewielu ramion które ma podziałkę wyskalowaną w gramach i po dokładnym ustawieniu na "zero" czyli w równowadze daje się precyzyjnie ustawić co do 0,1g jest stare micro seiki z fonomastera.Reszta polskich ramion ma podziałki raczej przypadkowe...

Dzięki za odpowiedzi. A kupując taką wagę elektroniczną na allegro - kupno zagranicą odpada, bo zależy mi na czasie - warto szukać takiej, która waży do maksymalnie 5g, czy te 0-100g też będą OK? Zdrowy rozsądek podpowiada mi, że te w rozpiętości 0-100g mogą być mniej wyczulone dokładne odwzorowanie takich subtelnych wartości jak nacisk igły, ale może się mylę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.