Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA-700AE + DENON DCD-700AE + DALI CONCEPT 6

piotr1989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś czasu planuję zakup sprzętu stereo - jednak stereo. Budżet, jaki chcę przeznaczyć na sprzęt to max 4500 zł. Myślałem o zakupie DENON PMA-700AE + DENON DCD-700AE + DALI CONCEPT 6. Co sądzicie o takim zestawie. Słucham muzyki klasycznej, alternatywnej i lekkiego rocka. Proszę o wypowiedzi doświadczonych stereo-maniaków.

Pozdrawiam,

Piotr

Przede wszystkim jaki metraż. Poszperaj też w wyszukiwarce, jest tam pełno tego typu tematów. Na pewno na Twoim miejscu przeglądnął bym też ofertę chociażby NAD'a.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Tylko czy kupi w dobrym stanie zestaw Rotela plus kolumny w tej cenie, choć ciągle nie znamy metrażu.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Pokój ma około 15 m2. Myślę jednak, że wolę sprzęt na lata i dlatego wolę coś trwałego i solidnego. W przyszłości może trafić się jakaś przeprowadzka i nie chciałbym inwestować znowu w nowy sprzęt.

Dokładnie, nie opłaca się kupowania za takie pieniądze sprzętu nowego bo na starcie tracisz.

Concept 6 są to podstawowe kolumny z oferty Dali na najtańszych, chińskich głośnikach więc klasyka nie wyjdzie za ciekawie.

Jeśli nie śpieszysz się i nie musisz kupować z dnia na dzień to popatrz na allegro, poczytaj forum bo na pewno coś dla siebie znajdziesz.

Cały czas aktualny jest dźwięk Pioneera A-400X, Marantza PM-75, Bardzo polecam Denona PMA-790 (o ile znajdziesz), PMA-757.

To są konstrukcje, które na śniadanie zjadają wszystkie 700, 710 itp z nowej oferty denona, a i pozostałych firm w tej cenie myślę,że z nowych ciężko by było coś lepszego znaleźć.

Jak chcesz sprzęt na lata to niestety chwilę musisz przeznaczyć na jego wybór ale się to zwróci potem :)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Jasne elektronikę można kupić używaną(najlepiej wzmak), z źródłem już bym nie ryzykował i tak samo z kolumnami, Concepty sobie odpuść, to już lepiej kupić w tej samej cenie Dali Ikon 2 które w do 20m2 sobie poradzą.

Ale prosba. Heh. Polsuchaj kolegow. Kup cos uzywanego. A jesli nie to chociaz czesciowo. Cos nowego, cos uzywanego. Za te pieniadze co masz do wydania mozesz sprezentowac wiele lepszy uzywany zestaw niz nowy. Nie musisz sie pakowac w 20 letnie integry itp. Mozesz zakupic cos swiezszego, np 10cio letniego co polsuzy kolejne 10 albo 20lat.

?👈

Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt. Mianowicie czy za 10-15 tak samo nie będzie mówiło się o Denonie DMA-700AE, tak jak w tej chwili mówi się o Rotelu czy o innych modelach poszczególnych marek.

piotr1989, 27 Kwi 2010, 21:15

">Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt. Mianowicie czy za 10-15 tak samo nie będzie mówiło się o

>Denonie DMA-700AE, tak jak w tej chwili mówi się o Rotelu czy o innych modelach poszczególnych

>marek."

Wątpię. Za jedne pieniądze możesz mieć aktualnie top modele sprzed lat albo budżetówkę teraz (700 to drugi od dołu, starszy model z wychodzącej serii), a o tej ostatniej za 10 czy 15 lat nikt nie będzie pamiętał, a jak będzie to na zasadzie takiej jak są teraz aukcje allegro i usilne próby sprzedania czegoś jako coś czym nigdy nie było...

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.