Skocz do zawartości
IGNORED

McIntosh MVP-831- Dobre źródło do stereo?

Paweł g

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam możliwość kupić po dobrej cenie McIntosh MVP-831. Czy będzie to dobre źródło dla wzmacniacza stereo(np. McIntosh Ma6600, lub Mcintosh Ma 6850)? Obecnie nie stać mnie na zakup odtwarzacza cd tej marki jak np. McInotsh Mcd 301. Zastanawiam się czy będzie to dobry ruch w stronę magi Mcintosha,,czy lepiej sobie darować i poczekać na jakiś CD tej firmy. Proszę o rady.

Witam,

zależy w jakiej cenie Możesz go kupić, porównywałem go z MCD-201 i całkiem inna bajka, polpwałbym raczej na używanego cd, czasem się zdażają na aukcjach

strumieniowiec, lampy i tuby

Jeśli ten MVP to zupełnie inna bajka niż 201, to chyba rzeczywiście lepiej sobie odpuścić. Tym bardziej, że sam 201 jest wg mnie urządzeniem bardzo słabym i nieudanym. Jakość tego klocka w żaden sposób nie koresponduje z jego ceną.

Paweł g, rozejrzyj się za playerem z innej stajni. Z takim budżetem jest w czym wybierać.

Miałem w domu 201 i nie mogę się zgodzić z tym co napisałeś. Brzmieniowo jest to na pewno bardzo dobre urządzenie. Niepochlebne opinie 201 biorą się z awaryjnego i głośnego transportu jakie miały zainstalowane PIERWSZE wersje tego odtwarzacza. Dość szybko ten problem jednak rozwiązano.

Porównywanie wymienionych odtwarzaczy jest trochę bez sensu, bo wszystko są to urządzenia z zupełnie innych klas cenowych, które łączy jedynie logo producenta:

831 wart jest pewnie ok 3500zł

201 chodzą po ok 7-8kzł

a za 301 trzeba by pewnie dać z 12kzł

Wszystko oczywiście s/h.

Wątpię zatem aby dla osoby interesującej się odtwarzaczem za 3,5kzł, alternatywą miał być 301, lub nawet 201. Jeżeli już to trzeba się rozejrzeć wśród innych urządzeń w tym budżecie.

PS. W ogłoszeniach był swego czasu Mac CD 7007 za ok 3kzł. To bardzo stare urządzenie, bodajże 20 letnie, ale ma rzesze fanów. Może warto sprawdzić.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zgadzam się z przedmówcą, nazywanie 201 słabizną to lekka przesada, ja go użytkuję i jakoś nie narzekam na jakość dźwięku i awaryjność a już trochę gra u mnie

strumieniowiec, lampy i tuby

Kolega napisał że rozważa lepsze CD w przyszłości jako alternatywę dla zakupu słabszego urządzenia teraz. Nie zamierzam porównywać ww. urządzeń, ponieważ 831 nigdy nie słyszałem. Odniosłem się tylko do 201.

Nie wdając się w szczegóły: dla mnie 201 to taka kluska i to dość mocno rozgotowana. To jest wyłącznie moja prywatna opinia i nie twierdzę, że nie ma takich którym taka potrawa smakuje. Ja jednak do nich nie należę :-)

201 gra jak każdy Mac - lekko zaokrąglonymi krawędziami, z podpompowaną niższą średnicą. Albo bo się to lubi, albo nie. Uroku w każdym bądź razie nie można odmówić. Jeżeli chcesz coś super precyzyjnego i super rozdzielczego, to oczywiście są lepsze alternatywy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.