Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 805 nie dekoduje dźwieku z Pavilion DV5

manfred1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie podłączyłem poprzez hdmi laptop HP DV5 do Onkyo sr 805. Obraz jest idealny natomiast amplituner nie dekoduje dźwięku tylko odtwarza zwykłe stereo.Za pomocą power dvd odtwarzam płytę z dźwiękiem dts ale niestety tak jak wcześniej pisałem. Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Z kodekami raczej tak w sumie odtwarzam wszystko i avi i divix mkv itd . Problem pojawił się gdy wymyśliłem sobie aby nie nagrywać płyt dvd i odtwarzać je na stacjonarnym odtwarzaczu tylko bezpośrednio odtwarzać filmy poprzez kd. Jutro mam wolne dlatego zaraz od rana zabieram się za problem. Jak leci dźwięk z n-ki lub dvd to amplituner sam od razu przełącza sie na 5.1 lub DTS tu natomiast cisza cały czas jest stereo.

Możliwe że power dvd nie pozwala wypuścić strumienia danych (bitstream) do zdekodowania w onkyo.

Czy oglądając filmy divx z zakodowanym dźwiękiem w dts lub ac3 amplituner poprawnie je rozpoznaje czy też masz stereo?

Druga przyczyna to ustawienia np ac3 filter i zaznaczona opcja dekodowania dźwięku przestrzennego zamiast "pass through"

Mam nadzieję że coś pomogłem chociaż ciężko jest to zrobić na odległość:)

Pozdrawiam.

Z wszystkich odtwarzaczy mam stereo wygląda na to ze to nie ich wina tylko samego laptopa. Nie mam juz siły do grzebania w ustawieniach. Po co więc to wyjście hdmi w lapie? Dodatkowo za każdym razem po odłączeniu kabla rozwala mi ikony na pulpicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.