Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio przeczytane.

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące później...

Wszedłem do księgarni i powiedziałem "chcę zrozumieć kobiety" kupiłem książkę "Dlaczego mężczyźni nie słuchają a kobiety nie umieją czytać map" polecam każdemu

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Dan Brown "Zaginiony symbol"

Dla mnie ksiazka pod kazdym wzgledem wtorna, przewidywalna i zdecydowanie nie tak zgrabnie napisana jak poprzednie. Autor czasem sie potyka, akcja traci zwartosc, nie sposob nie zauwazyc, ze czytamy cos, co ... juz czytalismy :/

W mojej ocenie zdecydowanie najgorsza powiesc Autora. Czytadlo na dwa wieczory, nijak nie warte wydanych pieniedzy.

Primodium. Medium. Finis.

• 3 tygodnie później...

Wczoraj skończyłem książkę "Zdradzona Polska" - brytyjski autor, szczegółowo opisuję sytuację na kilka lat przed wybuchem II Wojny Światowej, analizuje gospodarkę głównych państw Europy, sytuację polityczną itp itd... Niesamowite, jak wiele się dowiedziałem. Do tego książka jest uzupełniona o zdjęcia, relacje ludzi, itp itd - dlatego nie nudzi... Jeśli ktoś ma braki w tej godzinie naszej historii, ta książka pomoże.

Kroniki Wampirów - Anne Rice. Polecam trzy pierwsze części:

- Wywiad z Wampirem

- Wampir Lestat

- Królowa Potępionych

Doczekały się one dwóch ekranizacji - dość kiepskich moim znaniem. Królową potępionych z Aaliyah w jednej z głównych ról polecam tylko dla fajnej ścieżki dźwiękowej - poza tym niewiele wspólnego z doskonałą opowieścią w słowie pisanym.

Kolejne części nie były już tak fascynujące.

• 2 tygodnie później...

Yamnick - nazwisko oczywiście słyszałem, w samych superlatywach. Niestety, nic od niego nie czytałem... A z tego co pamiętam, słynie z zamiłowania do Polski. Przy najbliższej okazji "dorwę" którąś z jego książek :)

• 3 tygodnie później...

Hajfi - jesli moge polecic, to na poczatek zacznij od ktoregos z tych tytulow:

1999: Boże igrzysko. Historia Polski

2004: Powstanie '44

2007: Europa między wschodem a zachodem

Potem, jesli sie wciagniesz sam siegniesz po reszte :)

Primodium. Medium. Finis.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Z ciekawszych (i tych, których nie muszę czytać na moją polonistyczną sesję):

Adrian Frutiger, Człowiek i jego znaki,

Teresa Hołówka, Myślenie potoczne,

Tim Butcher, Rzeka krwi. Podróż do pękniętego serca Afryki,

Wojciech Jagielski, Nocni wędrowcy,

Mariusz Szczygieł, Gottland.

• 3 miesiące później...

"Od magii do psychotroniki" Lech Emfazy Stefański- język lekko naukowy, lekko elektroniczny w sensie pokazywania zjawisk elektrycznych np. zdjęcia energii liści, świetna i przystępna. A na marginesie pokazałem zdjęcie lewitującego człowieka chińczykowi a on znudzony powiedział "moja mama to potrafi" :O) I tyle w temacie naszej "rozwiniętej" "cywilizacji"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.