Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA 1060 + DCD 1560, JAKIE KOLUMNY?

aldo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Nie odnalazłem tematu na forum, który pozwoliłby rozwiać moje wątpliwości związane ze sprzętem audio, zatem zwracam się do szanownych użytkowników tego forum z następującym zapytaniem. Planuję zakup kolumn podłogowych do 25 m2 pokoju. Wzmacniacz i CD to stare, ale wciąż ładnie grające Denon pma 1060 oraz denon dcd 1560. Muzyka - głównie rock. Mam zamiar odsłuchać Kef iq70, Monitor Audio rs 8, Tannoy eyris e3, Wharfedale onyx 300. Cy są jeszcze jakieś kolumny, na które warto zwrócić uwagę, do ok 3500 zł? Może ktoś ma jakieś doświadczenia z okablowaniem w takiej, bądź podobnej konfiguracji.

Za wszelkie sugestie dziękuję i pozdrawiam!

Aldo.

https://www.audiostereo.pl/topic/63819-denon-pma-1060-dcd-1560-jakie-kolumny/
  • 2 tygodnie później...

A to niby co sie takiej kombinacji wyprawia ? :-D

Jakiego masz tego CD w koncu 1560 czy 2560 w o mnie masz 2560.I tu juz trzeba uwazac z kolumnami zeby sobie nie zrobic mulu.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Taki halasownik a nie sprzet hi fi xD moze komus sie to podoba:D mi nie huhuehueheu

Btw oddam denka 1060 za 600zl victy za 400XD odbior osobisty7 bo nie chce mi sie tego shitu pakowac xD

kuknij w moje "o mnie", zadowolony bardzo jestem z tego co posiadam, a muzyki też przeważnie rockowej słucham; muse, radiohead, pj harvey, sigur ross, depeche mode, smushing pumpkins, nirvana

Uważam, że Denon 1060 to przyzwoity, przyjemnie grający wzmacniacz. Heco Victa to raczej nie ta klasa, stąd u kolegi mogło to kiepsko brzmieć. Co do Kef q5, podobno dobre kolumny, niestety już nie produkowane. Słuchałem za to następcy - Kef iq70. W porównaniu z Monitor Audio rs8 wypadły wyraźnie gorzej. Nie słuchałem iq90, którym bliżej cenowo do rs8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.