Skocz do zawartości
IGNORED

Zbalansowany preamp między procesor a końcówkę

Woodolec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem końcówki Nad S200. Aktualnie jako preamp do niej służy Onkyo TX-SR705. Po próbach ze starym Adyton Syphonic Series 1 widzę jednak, że może być dużo lepiej. Dlatego chętnie podłączyłbym DACa ze zbalansowanym wyjściem bezpośrednio do dobrego preampa a kino domowe, komputer i telewizję przez Onkyo (wtedy preamp jest tylko „przelotką”). Kłopot w tym, że chcę mieć system zintegrowany. Adyton nie ma możliwośći podpięcia procesora.

Potrzebuję zatem preamp zbalansowany, z możliwością podpięcia procesora, najlepiej z pilotem w cenie oscylującej w okolicach 2000 zł. Może to być lampa, choć nie widziałem takich zbalansowanych.

Zwracam się z tą prośbą do ludzi bardziej oblatanych ze sprzętem. Jakoś siedząc od 3 dni w necie nie mogę nic takiego znaleźć. Nie jest dla mnie ważna firma, byle ktoś mógł stwierdzić że brzmi szybko i precyzyjnie, ale bez kliniczności i wyostrzeń.

Mój docelowy system:

-napęd CD (może Avantgarde - teraz Nad C540)

-przetwornik (najprawdopodobniej Dacmagic CA - teraz Beresford 7510)

-preamp (???)

-Onkyo TX-SR705

-amp Nad S200

-kolumny Radmor LS40 (nowa zwrotnica, kable, strojenie basreflex i bardziej wytłumione)

-okablowanie różne interkonekty (do wyboru: cieplejsze na VdH i chłodniejsze na Mogami Blue Diamond), kable glośnikowe VdH Magnum Hybrid.

Tu rodzi się pytanie, dlaczego nie naturalny partner dla S200, czyli S100?

Nie miałem okazji posłuchać, ale podobno jest dosyć bułowaty i spowalnie i tak nienajszybszą S200. Jak się uda, posłucham.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.