Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DVD-5000 DVD-Player

nissio100

Rekomendowane odpowiedzi

darekdz, 10 Cze 2010, 09:28

>zgadzam sie, ze sa to klocki dla ludzi otaczajacych sie luksusem ale to o czym piszecie to jak

>kupowanie mocno przechodzonego "luksusu" na czterech kolach z niemieckiego szrotu.

>zostawmy rzeczy luksusowe dla tych co ich na nie stac i nie patrza "czy warto"...

>od CD sa CD a do DVD i BD sa odtwarzacze dedykowane... kombajny sa dobre na pole...

Twoje rozumowanie jest typu JESTEM LEPSZY BO MAM DO STEREO ODTWARZACZ CD A TY NIE BO MASZ DVD Zrozum, że odtwarzacz dvd potrafi zagrać zajebiście w stereo. Czy zwykłe dvd może grać jako DAC?

szwed75,

czesto zgadzam sie z tym co piszesz ale tym razem niestety mam inne zdanie i nie ma to nic wspolnego z tym, ze mam CD do CD. mam tez duzo innych rzeczy bo mnie na to stac, ale jak widzisz nie wydalem ponownie kasy na drogi "markowy" sprzet bo otworzylem oczy "na wlasne uszy";)

moje rozumowanie jest takie: po co stare zjechane DVD skoro obraz bedzie lepszy z przecietnego nowego BD czytajacego wszystko (na co zwrocil uwage americano) oraz po co to samo zjechane DVD do CD skoro mozna za stosunkowo male pieniadze kupic i nowe CD i BD a efekt bedzie lepszy i tanszy niz kombajn wszystkomajacy.

zrozum, ze jeszcze niedawno mialem podobne podejscie jak wiekszosc z Was i bylem bliski wydania masy kasy na sam nowy amp (ponad 20 tys). na szczescie tego nie zrobilem i wiem juz, ze mozna rozdzielic KD od stereo i widze przepasc pomiedzy marketem a sprzetem chocby DIY - nie tylko finansowa

Nissio100 , wygodny jesteś.

Tak w ogóle to po co się pytasz?

Przecież dokonałeś wyboru. To Ty będziesz słuchał na tym płyt.

Chcesz tracić czas na wpędzanie się w kolejne wątpliwości dzięki naszym wpisom?

>nissio100

Jak możesz to daj mi namiar na tego kumpla i chętnie wezmę to DVD 5000 od niego a ty jak chcesz kup sobie jakiś nowy odtwarzacz i ciesz się jego dźwiękiem. Nadal uważam, że większość z obecnych na tym forum Panów nigdy nie miała nic wspólnego z tym odtwarzaczem dlatego też nie mogą wiedzieć jak gra. Na własnym przykładzie podałem jakie są różnice między odtwarzaczem DCD 1500 i DVD 3800.

stempel, nie o to chodzi... wiesz jak doskonale mozna wyczyscic muszle klozetowa szczoteczka do zebow? tylko po co?

do autora watku - posluchaj siebie i kupuj. do tego "stanu jak sklep" musisz miec troche dystansu;)

darekdz, 11 Cze 2010, 08:57

>stempel, nie o to chodzi... wiesz jak doskonale mozna wyczyscic muszle klozetowa szczoteczka do

>zebow? tylko po co?

>

>do autora watku - posluchaj siebie i kupuj. do tego "stanu jak sklep" musisz miec troche dystansu;)

Darek z całym szacunkiem ale nie jest do końca tak jak piszesz. Nie słuchałeś tego odtwarzacza tak więc nie powinieneś mieć o nim wyrobionego zdania. Elementy z których są zrobione topowe odtwarzacze to trochę inna bajka niż budżetówka. Czyli według Ciebie nonsensem jest kupowanie 10cio letniego odtwarzacza przykładowo accuphase?

Rozebrany Denon dvd 5000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-19380-100001479 1276271182_thumb.jpg

post-19380-100001480 1276271182_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd

Ukryta Zawartość

post-19380-100001476 1276271271_thumb.jpg

post-19380-100001477 1276271271_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

szwed75, wiem na czym polegaja roznice:)

dokladnie tak uwazam... ale to moje zdanie...

tak jak pisze americano DAC to podstawa. widze roznice bo mam teraz dwa zintegrowane i to bardzo przyzwoite na AD i mam zamiar za chwile dokupic trzeci wydzielony na AD1955 jedynie za 300USD i pominac DAC w CD. zrodlo musi byc dobre i sprawne a za nim dobry DAC wiec po co kupowac 10cio letni kombajn z wypalonym laserem?

P.S.

srodek naprawde ladny. srodek moich gratow jest brzydki i wykonany tanio za to gra... to ma grac a nie wygladac...

Dobrze wiemy, że i wy wiecie :-) jak grają wasze cacka. Ale cały czas Panowie nie macie porównania do tego Denona więc po prostu gadanie, że na pewno zagra gorzej od waszych CD i DACów wcale nie jest potwierdzone. Może dobrze było by umówić się u kogoś na odsłuch w jakiś weekend :-)Każdy zabierze swój odtwarzacz i rozwiejemy nasze wątpliwości. Są wakacje więc wrzucimy coś na ruszt i zimne piwko zapodamy. Co wy na to - taki mały zlot audiostereo HE HE :-)

Darek rozumiem i wiem, że są lepsze odtwarzacze i dac'i. Trzeba jednak wziąć pod uwagę to iż są to następne klocki w systemie a moja druga połowa najchętniej by połowę wywaliła. Dlatego przez jakiś czas myślałem o musical fidelity kw 250s. ;)

tak OT jesli pozwolicie... czy ktos potrafi porownac te dwa DACi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ktory wyglada lepiej?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A wiec moi panowie wczoraj stanol u mnie DENON DVD 5000 jest piekny jak gra? Jeszcze za wczesnie aby o tym pisac moze za tydzien!!!Co do ceny to dalem tyle ile pisalem stan odtwarzacza (obudowa)stan sklepowy co do lasera narazie nie ma zadnych problemow!Czy zostaje u mnie???Nie wiem musze sie przekonac na wlasnych uszach!!!Kupilem go z ciekawosci po burzliwej debacie w zalozonym przezemnie watku. Na pierwszy rzut ucha jest .... fajnie ale jak wyzej nie teraz o wrazeniach za wczesnie!!!!!!Caly czas szukam satysfakcji ze sluchania muzyki.Jest kilka innych opcji co do sprzetu wzmacniacz tez wymienilem nie dawno c 370 nada stoi jeszcze umnie ale pierwszy to ... Moj Nad M3 z drugiej reki tzn. kupilem go w RICHTER SOUND LONDYNIE taki zaprzyjazniony secendhend (specjalistyczny oczywiscie) co dalej? Moze zostanie DVD 5000 jako drugi odtwarzacz poszukiwania trwaja!!!

Gratuluje meskiej decyzji:)

Po co chcesz mu dokladac DAC? Bedzie duzo drozszy nic sam DVD. Porownaj najpierw czy warto.

Americano polecal dobre klocki AudioNote mozesz sie im przysluchac blizej. Mozesz tez poczekac na to:

Ukryta Zawartość

kwestia 2 miesiecy a cena bardzo atrakcyjna majac na uwadze uklad na jakim pracuje. Mam ten sam DAC w swoim CD i gra pieknie.

Ukryta Zawartość

nissio100, 12 Cze 2010, 13:11

>Mimo ze go kupilem nadal mnie interesuje kompletnie wszystko na jego temat. Jaki dac da mu moc

>oczarowania itp.

Bardzo mało informacji w necie jest na temat dvd 5000. A jeśli już to na zachodnich forach. Swego czasu trafiłem na japońską stronę gdzie były informacje i fotki na temat tuningu tego odtwarzacza. Dowiesz się więcej jeśli zaczniesz go słuchać i porównywać z innymi klockami nawet sporo droższymi. Dla przykładu mogę jeszcze napisać iż w kraju kwitnącej wiśni podczas debiutu odtwarzacz ten był sporo droższy od Denon dcd s10. A w tej chwili za dcd s10 trzeba zapłacić więcej gdyż jest to odtwarzacz CD a nie DVD które dość szybko spadają na cenie i są nie doceniane przez audiofilii oraz melomanów. A trzeba najpierw posłuchać, porównać i dopiero wyrabiać opinię...

nissio100,

moze to Cie zainteresuje jako podrasowanie nowego zakupu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nissio100 witaj w klubie. Denon dvd 5000 to naprawdę świetny klocek ale ktoś kto nie miał z nim styczności spisuje go na straty ze względu na nazwę i pochodzenie. Te opampy które proponuje darek może są i dobre ale denon ma u siebie całkiem niezłe i na ten czas wystarczające przynajmniej jak dla mnie. Rozumiem, że pogoń za króliczkiem trwa ale co z innymi zainteresowaniami? Nie samym audio człowiek żyje a tutaj za 150 pounds można rewelacyjny klocek wyrwać. ;) Pozdrawiam i życzę miłych odsłuchów. Daj znać z czym porównywałeś denona.

darekdz napisałem, że są wystarczające na ten czas i nie samym audio człowiek żyje. Mam jeszcze dwa dość kosztowne hobby i trzeba to jakoś rozdzielić. :) A nie napisałem, że te które proponujesz są złe...

co do porownan to zawczesnie.porownanie bedzie za 1-2 tygodnie porownam z DENONEM DCD 1550AR ORAZ NAD C 540.Pozniej mam jeszcze kilka innych odtwarzaczy np Denon DVD 1930 choc to zupelnie nizsza liga lecz coz porownac mozna.Opisze wszystko dokladnie.Wzmacniacze to NAD M3, NAD C 370, ALCHEMIST AXIOM APD26.Kolumny MONITOR AUDIO S5i, CELESTION DITTON 66.KABLE JAK W OPISIE O MNIE

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.